plugg, plugg och lite spår

Vi åkte ut en sväng till skogen för att lägga spår och D skulle få springa av sig lite. hon var jättenöjd och var verkligen som en kalv på grönbete. men jag började med att gå ut och lägga två spår och hon fick sitta kvar i bilen. hon har nog aldrig låtit så ensam och övergiven innan haha. sen gick vi omkring i skogen i ungefär 45 minuter. och jag är ganska impad över mig själv, vi går rakt ut i skogen utan att följa stigar eller ha gps igång och ändå vet jag precis åt vilket håll stigen är hela tiden.
Sedan fick hon gå sina två spår och det gick väl ganska bra. hon går dem ju, men hon svävar runt ganska mycket och lyfter upp huvudet emellanåt, men det blir nog bättre ju mer hon får göra det och bli säkrare på det. 
 
i slutet av det andra spåret låg ormen:
 

inget lov här inte

med nästan bara en vecka till första tentan är det inget lugnt höstlov här vill jag lova. nu nöjer jag mig med pluggandet för idag och fortsätter igen i morgon. klockan ringer 5.50 för ett träningspass sen när jag kommer hem är det bara till att duscha och sedan sätta igång med pluggandet igen. jag tänkte köra väldigt intensivt ons-fre så jag förhoppningsvis kan slappna av lite i helgen.

och jag överlevde stormen. det blåste gaaaanska så rejält här. men var ändå betydligt värre inne i halmstad. så i det fallet var det ganska skönt att bo en bit in från kusten. de låg lite större pinnar på gården idag på morgonen, duchess var jätteglad haha. sedan var det en massa löv precis utanför min dörr så jag hade lite svårt att få upp den idag.

juste! igår hade vi färdighetsprov/ praktisk tenta så vi typ lottade och fick ett moment vi skulle göra. jag hade turen att få subcutan injektion, det som jag kan allra bäst efter diverse praktiker på djursjukhus :) och självklart blev jag godkänd på det.
 
nehe, nu ska jag gå och sova/ lägga mig och läsa en bok. och det är inte studentlitteratur! nu är hjärnan avstängd.
 

En riktig träningshelg

det här helgen har vart full med träning. hundträning så klart ;) i lördags var det första spårtillfället på kursen och vi gjorde spontanspår. så vi gick och la ett spår och sedan gick vi rakt över det för att se om hunden tog upp spåret. det gjorde hon andra gången vi gick över. och hon följde spåret fram till hon hittade sitt däck. det var inte så fint spårande med hon gjorde det iaf. sedan hade vi lite allmänlydnad också. så det var mycket att ha ögonkontakt med hunden, medan annan hund går i närheten och leker och busar med sin förare. och D var jätteduktig!

igår var det tänkt att vara sök-träning, men jag pratade lite med instruktören och vi kom överrens om att jag ska hålla upp med söket till hon börjar förstå lite mer vad spårande innebär. men jag åkte ut ändå och hjälpte till att figga och så la jag två spår. det första tog hon inte alls. hon kände nog igen personerna som var där och vi var i en skog där vi brukar köra sök, så lilla D var nog inställt på sök. men andra spåret tog hon och gick jättefint.

Idag behövde jag lite paus från pluggandet och åkte ut till brukshundklubben och det blev lite agility. det var riktigt länge sedan. och det är ju skitkul! Duchess var jätteduktig och satt kvar och lyssnade och kollade på mig. så det har nog varit nyttigt med en liten paus där.
haha hon är så ful nu! hon har tappat det mesta av pälsen, så jag hoppas att det snart växer ut ny
 
 
 

Min leksak!

en tjej som är riktigt stolt över sin nya leksak som hon vann på tävlingen i fredags
 
 

Rally-tävlingen

Vi var ju på rally-tävling idag. eller träningstävling men ändå. det var en bana med många koner. och duchess tycker att de är lite tråkigt, hon vill ju gärna att det ska hända mycket hela tiden. man börjar banan med 100p sedan får man avdrag om man gör fel eller liknande. vi gick in på banan och det tog lite tid innan jag hade hennes uppmärksamhet, men sedan körde vi igång och det började med att vi måste ta om första momenten som är 360 grader åt vänster. då där får vi  minus 3 p. sedan går det faktiskt ganska bra vi får minus för nosande två gånger så -1p x 2 där och sedan på ett ställe blir det -3p för bristande kontakt. så vi fick 92 poäng vilket jag är jättenöjd med. det krävs 70p för att bli godkänd. 
 
sedan var det en sur-tant som jag blev irriterad på. en stund innan vi ska starta befinner vi ju oss i närheten av banan och en hund går förbi Duchess lite för nära för att duchess ska känna sig bekväm med det, så hon morrar. då kommer tanten fram till mig och säger att jag inte ska vara där med min hund om den håller på så för det stör dem som tävlar. och jag tar åt mig väldigt mycket och tar sånt väldigt personligt. men jag går en sväng för att lugna ner både mig och Duchess. och det var en liten hund som stod och skällde nästan hela tiden och den föraren sa inte tanten till. så jag bestämde mig för att tanten bara var sur. och jag tycker faktistk att en hund som tävlar ska klara av lite störning utifrån. det är aldrig helt tyst på en hundtävling. och det  var skönt att komma på bättre placering än henne ;) vi slutade på 3:e plats av 11. 

bläää

och så blev det inget med den lägenheten jag så gärna ville ha! oh well, det kommer fler chanser

tävling på fredag

oj oj, jag har anmält mig och D till en rally-tävling på fredag. det är i och för sig bara en träningstävling, men ändå :p idag är det annars en riktigt plugg-dag. började dagen med att åka in till halmstad för ett träningspass kl 6.45-7.45. idag var gång 3/16 och jag börjar redan märka att jag orkar mer och är starkare. härligt! sedan har det varit mycket plugg och i kväll blir det lite rally-träning :)

lägenhetsletandet är i full gång. jag hittade en lägenhet som jag bara måste ha! haha. det är en direkt-lägenhet så jag hoppas att jag har bredbandet med mig i morgon kl. 19 och att jag får komma på visning. hursomhelst så är det en 2 rok på 60 kvm, 500 m från högskolan. 4300 kr/månad. jag vill, jag vill, jag vill!

Sökträning

Idag har vi varit ute och tränat sök i ungefär 5 timmar. och det gick jättebra! hon är ganska snabb kan jag ju säga. kan se om jag kommer ihåg att ta med mig filmkameran ut nästa gång så kan jag lägga in en liten film på det här. idag körde vi en träningsomgång på förmiddagen, sedan grillade vi lite och körde en gång till sen. vi körde mycket med lös-rullar idag och så bara några godisburkar emellanåt. 
 

RSS 2.0