vår nyårsmiddag


Mål inför nya året

i år har jag iaf kommit på ett gäng mål inför 2013, och de gäller ju Duchess såklart!
 
* Vi ska tävla i lydnadsklass1
* Plocka en pinne i agilityn 
* Fortsätta träna på med allt annat
 
det börjar gå bättre med hundmöten nu med och det är ju skönt. även om jag skämmer ut mig totalt som springer och busar och har mig, men det struntar jag fullständigt i! vi kan ju faktiskt möta hundar utan att hon morrar och ar sig nu :) 
 

Sökträning

idag har jag och Duchess varit iväg på sökträning igen, för andra gången. vi var ute i över tre timmar idag och lilla D var allt ganska trött när vi kom hem. ska försöka få tag i en rulle så snart som möjligt med så hon vänjer sig vid att ha den dinglande. har dock inte bestämt om jag ska köra med norsk eller svensk än. blir troligtvis svensk då jag tror att den är billigare. på själva tränigen idag körde vi 6 skick. de två första fick hon se figgarna när de sprang iväg med hennes godis. sedan körde vi två skick direkt när hon fick se dem springa iväg i början, men sen gick jag och D iväg tills de hade gömt sig och då skickade jag henne.  sedan fick hon vila medan de andra hundarna körde och så avslutade vi med att köra två likadana skick till. 
 
vi kommer nog köra det här några gånger till innan vi går vidare eftersom tjejen är lite mammasjuk och måste hålla koll på mig lite ist för att vara fullt fokuserad på figgarna. men det har gått framåt bara under dagen så det ska nog gå bra :) 
 
och när jag kom hem hade min underbara sambo städat i ordning lägenheten :) 

Sök

Idag testade Duchess på sök för första gången, det blev ju inte så mycket träning för henne. det vi gjorde var att de andra personerna som var med sprang in i skogen med Duchess godispåse och sedan släppte jag på henne så hon sprang fram till dem och fick massa korv. det gjorde vi 8 gånger och det fick räcka för idag. jag tror att hon kommer komma vidare ganska fort och hon verkar tycka att det är roligt än så länge. det ar inte lika roligt när vi skulle därifrån haha. det har snöat en hel del och vi var på en liten grusväg, men jag kom loss med min lilla bil efter ett tag och kunde ta mig hemåt för att hämta upp marcus och sedan åka vidare till Bubbetorps julmarknad. vilket tyvärr var en besvikelse. men vi kom hem med två julstjärnor, en hyacint, en krans till dörren och lite marknadsgodis iaf. :)

julgodis!

igår kokades det knäck här hemma! det blev vanliga knäck till Marcus och lakritsknäck till mig, dock kokade mitt lite för länge så de säger kras när man tuggar på dem, men de är goda ändå :)
 
nu har vi lussebullar på jäsning och under tiden har jag rullat noougat till mozartkulor och marcus gör några konstiga godisar som ska vara rosa ^^
 
imorgon är det dessutom julmarknad här. mys på det :) men innan det ska jag och Duchess ut i skogen och träna sök för första gången, så det ska bli spännande :)

lite bilder från nya lägenheten

 
det är fortfarande en hel del kvar att göra, men här kommer lite bilder iaf.
 
vardagsrummet, den ofärdiga hyllan till vänster ska se likadan ut som den till höger och tvn ska sitta där, trägrejen ska såklart inte stå där heller. gardiner ska ju upp med..
kartonger och stök. och hund.
 
 köket
 mer bilder kommer

lite bilder

 

Flyttstök

så nu i helgen har vi flyttat, bara ner två våningar så det är fortfarande samma adress. i lördags började vi och bar ner alla saker, fick lite hjälp med alla stora och tunga grejer också som tur var. igår städade vi den gamla lägenheten och blev klara väldigt fort faktiskt, så vi packade upp en hel del saker igår också, men det är mycket kvar. Första snön kom även igår så jag och lilla D ska gå ut på en härlig långpromenad i det fina vädret strax, ska göra iordning en termos med varm oboy, mackor med stekt ägg och ta med frulle till Duchess också :) kameran följer också med!

RSS 2.0