matteprov

nu ska jag snart göra ett prov i matte c och jag har typ glömt bort allt :b det är nog inte så bra tror jag.. men sen är jag ju iaf klar med den kursen.. imorn är det bara en timme mattelektion som gäller eftersom vi har hemprov i fysiken och sånt tycker vi om :)

klassfest hos carro!

igår var vi ett gäng från klassen hemma hos carro, vi blev bara tio från klassen  + en gäng till. det var trevligt. vi åt gott [mackor för mig och marika, men dom var goda :) ]  sen lekte vi charader + djungeltelegram (hette det så?) sen satt vi bara och pratade en massa :)

LISEBERG!!

bara för att vi ska till liseberg med fysiken!!! yay! det ska bli kul.. men nu har jag haft fysikprov det var inte lika kul.. och den första tomas-uppgiften var svår.. men den sista 5-p uppgiften tror jag att jag klarade :) och jag ska vara duktig och göra ett till fysikprov denna veckan..

men idag ska vi hem till carro eftersom hon har fyllt år.. fast först ska jag och marika till jkpg.

Änglar och demoner!




Såg häromdagen att Änglar och demoner äntligen kommer på film! det var ett bra tag sedan jag läste boken, men den var bra. så filmen är ett måste att se på bio!  filmstaden i jönköping blir det för mig om 25 dagar!



Tascha är lite speciell

Tascha låg jämte mig i soffan och såg lite törstig ut så hon fick mitt glas med vatten och jag var ju bara tvungen att hämte kameran! när tacha dricker lägger hon jämt upp nosen på kanten :p


Badat!

idag blev årets första dopp ute! och det var riktigt kallt :p jag bara sprang i, doppade mig och sprang upp igen :b men tascha tyckte att det var skönt om tassarna

Humlan

Idag på fysiken lyckades jag rädda humlan Arne från att dö en hemsk död i en mattesal. men han blev inte glad på mig när jag flyttade honom, han började surra. men efter ett tag flög han iaf ut genom fönstret! :)

                                    Humlan Arne


liseberg med fysikgruppen!!!!

kanske kanske kanske! hoppas hoppas hoppas! våran fysiklärare föreslog idag att vi skulle åka på stuidebesök till liseberg med fysikgruppen och skolan betalar allt, så att vi kan uppleva alla fysiska krafter som finns där :D det skulle vara kuuuuul!!! han skulle prata med rektorn om det snart.. jag vill till liseberg!!!!

ute och gått

Efter vi slutade idag tog jag min lilla kamera och gick ut på prmenad först gick jag till ica och köpte en glass eftersom det är glassväder, sen gick jag lite i tenhult och sedan bort mot badpltsen, sen gick jag en liten runda på tillbaka vägen också. var ute i ca två timmar.. här kommer lite resultat av dagens kamera rastning:

                           Några blåa små blommor




                                               Och en fjäril





        Den här lilla myran får också vara med för att den var så söt ^^


inga bilder..

det kommer nog inte att bli så mkt bilder i veckorna utan det blir nog på helgerna när jag sitter vid min dator ist för en dator i skolan..

nu har jag ätit mat och innan det var jag inne i jkpg och inget gick som det skulle! började med att jag åkte in till stan eftersom jag skulle in på gina och löpa en bikini, och eftersom jag inte hade några mynt till parkeringen gick jag in på one och växlade och fick en tia, sen gick jag till parkeringsgrejen och betalade och la i tian, men inget hände.. det funkade inte att trycka på biljettknappen eller pengarna-ramlar-ner-igen-knappen. så jag åkte till biltema och skulle köpa lack till bilen, men det var svåååårt att hitta rätt, så det får pappa ta imorn. sen åkte jag till a6 och yay jag hittade ett skrivbord även om det inte blev det jag skulle ha, men det kom jag på först efter ca två varv nere och två varv uppe på ikea. sedan åker jag tillbaka till centrum och allt fungerar :) sen när jag åker hem håller jag på att bli påkörd av en gubbe två ggr! gubbar borde inte få ha körkort..

morr..

det är segt och jobbigt att börja skolan igen efter en vecka med lov. och speciellt att börja med kemi och kjell får för sig att repetera allt från b-kursen! det kan man ju inte göra, man lär sig för att glömma!! och så får jag BARA svåra frågor som jag inte akn, det var ifs ingen annan som kunde dom heller, och efter typ 7 gången när jag har sagt vet inte säger carro till kjell att han bara ger mig dom svåra frågorna :p

och nu börjag snart matten sen är det slut för idag och då tar jag min lilla brum brum och åker till jkpg för att köpa bikini, skrivbord och lack till bilen! om jag lyckas hitta allt!

en bild till..

                             ..På en av tjockis-fåglarna


bilder från i vintras

                Bara för att jag och tascha är snygga!


En trött dag..

Dagen började med att kag vaknade runt tio av ett svart ylo- tascha ylade som en galning av någon anledning. efter det gick jag bara omkring hemma och var allmänt trött. kollade på två avsnitt av andra avenyn, satt vid datorn, var trött.. sen runt kl ett bestämde jag och pappa oss för att gå ut i skogen med tascha. så jag piggnade till :)

sen gick dagen och vi åt pizza och sen var klockan mkt..

en lov-vecka går så fort..

imorgon är sista dagen med påsklov :/ sen är det dags för skola igen, men jag kommer ju att vara ledig på fredagar och bara har 4 h lektion om dagen så det ska jag nog överleva i ca två månader :)

imorgon ska jag iaf vara barnvakt, jag måste skicka in allt till au pair- grejen snart... och jag måste hitta några mer barn att ta hand lite om, och någon måste skriva en personlig referens åt mig, och jag måste skicka in mina betyg, och jag ska scanna in allt jag har nu och skicka iväg, och jag måste skriva ett brev om mig själv på eng.. men det kommer nog gå bra.. jag funderar på att vänta lite till och åka iväg i typ oktober ist, bara för att få vara lite ledig innan.. och jag längtar till att få fira halloween i USA, gissar på att det är liiiiiiite skillnad mot hur det är i sverige.. och jag hoppas att jag får följa med och trick-or-treat:a :D

dagen i bilder

                                                        lite blommor



                                                 Chicco!!

Dagen


idag har jag fått två påskägg :) först ett här hemma av mamma och pappa. sen åkte vi till farmor och farfar och åt lite påskmat och påskharen hade vart där med! :) så nu har jag en massa godis. har även en del bilder att lägga upp men de kommer senare.

                                     Vi spelade krocket idag



              Här har vi Adam, Isabella och Icca med sina påskägg



Glad Påsk

                                Tascha önskar Glad Påsk

Påsk = Godis i massor!

enda anledningen till påsk är en ursäkt att äta så mkt godis att man nästan spricker!
det är min teori till vrf man firar påsk och jag vet att det stämmer, det är iaf logiskt..


                                                Godis! :D

Bad

Efter agilityn blev det lite bad för taschas del.. jag hade tyvärr inga badkläder så det blev land för min del.


Tascha är bra!

när vi kom fram till muntarp för att träna fanns det en uppställd bana, smidigt. så tascha fick köra ett varv på den och hon klarade den utan ett enda fel :D sen körde jag inte så mkt mer med henne, bara lite småsaker..

hanke var också bra :)  han vågar ju gå på gungbrädan till skillnad från en visslångnäst, svart hund.


                                                Hanke kan hoppa!

Muntarp

Snart ska jag och tascha ut och träna i muntarp med ida och hanke!

och det fick bli en bild som inte har något med det att göra :p


                                           Redigerad ros

Zimba

för att få en bild i djur-kategorin får det bli en bild på zimba :)


                           Zimba var ute i gräset i sommras

Full fart & sova i soffan

                        Tascha har antingen fullt av energi



           Eller så hittar man henne sovande i soffan


Min kamerautrustning





1. Kamerahus Nikon D40X - ny kamera köps snart

2. Standardobjektiv Nikon Nikkor AF-S DX 18-55/3,5-5,6

3. Zoomobjektiv Nikon Nikkor AF-S DX 55-200/4,0-5,6

4. Fjärrkontroll Nikon ML-L3

5. Blixt Sunpak PZ42X


+ ett stativ, ett närbildsfilder +10 och två kameraväskor


Star Wars var inte bra!

satt väl och kollade på star wars i ca 10-15 minuter innan jag bestämde mig att det inte var något för mig. det var så tråkigt och jag kommer aldrig se en enda star wars film till!

Star Wars

kom precis på att jag höll på att missa star wars som går på tv400 nu. jag har ju inte sett en enda film och känner att jag nog egentligen borde det ^^

jag var ute och gick med tascha innan och fick syn på en liten rolig grej:

Trädet är fastvuxet i staketet

och efter den lilla promenaden ser jag att stegräknaren visar på 14  979 steg, det är inte dåligt på en dag. :)

Galen vovva

Tascha attackerar sin födelsedegspressent


skolarbete på lov

nu har jag gjort klart uppgiftn med gnagare och kaniner :) och skickat in den och allmän sjukvårdslära :) jag hade egentligen tänkt att börja med akvaristikuppgiften nu men det orkar jag verkligen inte! det kommer ta tid och jag har egentligen inte riktigt fattat vad jag ska skriva :/

jag är egentligen på bak-humör! men eftersom jag inte riktigt vet vad jag vill baka tänkte jag googla runt lite :)

Agility

jag och tascha har varit ute och tränat lite nu :) det gick jättebra och det enda felen vi gör är att ajg inte är så bra på att bestämma vilken väg jag ska ta och då gör hon också fel. så när jag börjar bli bättre på det där med vägval ska det nog gå bättre för oss.




SPUNK!!

jag får spunk på att designen inte blir som jag vill! jag tycker att jag gör rätt med det tycker tydligen inte datorn.. men jag har iaf lyckats få en ram runt allt.

smoothie

igår kväll blev det smoothie! sååå gott :)

1 banan
1 dl frysta hallan jordgubbar eller något annat
2 dl apelsinjuice

och mixa ihop allt, jag lovar det är hur gott som helst!


jag hade både hallon och mango i min

Fåglar?

idag har jag varit ute och gått omkring vid fågeltornet.. igen.. men det är aldrig några fåglar där längre. när jag är ute och går där och inte har med kameran då är det självklart jämt massa fåglar; stora, små, flygamde, badande, sovade men så fort jag har med kameran försvinner de, de är nog lite kameraskygga.. kanske kan lyckas om jag klär ut kameran till en fågel XD

annars har jag inte hittat på så mkt idag, bara varit hemma och gått ut lite med tascha. och imorgon börjar påsklovet på riktigt, då får vi se vad jag hittar på..

Tack och hej, tofupastej!   :o)

Ny-månadslöfte

kom precis på en kanonidé! ny- månadslöfte. man klarar ju aldrig att ha ett nyårslöfte men om det bara gäller en månad kan det ju funka :) mitt nymånadslöfte för april får bli att ta mer foton och lägga ut mer foton :)

en bit avklarad

nu tycker jag att jag har kommit en bra bit på designen, har lite småsaker kvar att ändra och menyn, men jag tänker inte göra mer just nu iaf.

 
min underbart galna hund





igår på dagen passade jag på att ta kort på månen :b



Tålamod

nu ska jag föröka att ändra om designen på bloggen, jag kan ju inte så mkt om det där så det kommer ta tid och det kommer se ut som kaos emellenåt gissar jag, men nu ska jag försöka göra något åt detta.

jag ÄR duktig!

just nu sitter jag med datorn ute på altanen och skriver om marsvinssjukdomar, jag har än så länge skrivit om två stycken; C-vitaminbrist och lunginflammation. tänkte att det räcker på marsvinsdelen. tänkte skriva om tre sjukdomar hos någon annan liten gnagare. tror att jag ska välja gerbilen :)

Bärbara datorer och trådlöst internet är en underbar uppfinnig! :D

Taschen ligger i skuggan och ser ut att ha det väldigt bra :) vi ska nog ta och gå ut till brukshundklubben och träna lite sen, men vi kan bara köra typ ett varv, så jag kommer få träning iaf; gå till brukshundklubben, plocka fram alla hinder till en bana, springa ett varv och se dum ut, plocka undan alla hinder och sen gå tillbaka.. men men jag har iaf kamerabatteriet på laddning nu så den får vara så snäll att följa med ner sen.

Over And Out!

påsklovsplanering

jag har listat upp endel saker som jag ska göra under påsklovet, och jag ska göra det!

  • Ny design på bloggen, göra klart allt
  • akvaristik-foldern
  • Gnagare- och kaninuppgiften
  • Fördjupningsuppgift i Re A
  • 1 bokrecenssion
  • äta påskgodis i massor
  • va ute och gå med tascha i vårvädret
  • träna agility
  • ta massa bra foton
och jag vet hur det kommer sluta; jag gör de 4 sista och kanske någon skoluppgift :b

snälla, ingen mer snö på ett tag

nu tycker inte jag att snön ska komma tillbaka förrän 24 november!
 
i dagens härliga vår-väder har jag och pappa, eller pappa mest :å, bytt till sommardäck på min plutt-bil.. men det var faktiskt jag som bytte till textilmattor! *stolt*

jag och tascha har också vart ute och gått en massa idag. först gick vi hem från stan eftersom jag lämnade in bilen för att få stenskottet lagat. och nu har vi precis kommit in efter en två timmars lång promenad, men jag hade ju glömt att ladda batteriet. vill ha den nya kameran nu med batterigrepp, känns lite onödigt att köpa det till D40x:n nu :b

Over And Out!

Töntar!

jag märkte att ni helt plötsligt har slutat blogga.. igen! (blu)

Våååååår!

Nu är det vååår! och jag är glad! hoppas att påsklovet kommer innehålla något av detta vädret, jag måste nog nästan bada då.. 26:e april förra året och det måste ju givetvis slås.. nu har jag iaf skrivit klart om Rutherfordium och det är ett tråkigt grumndämne innehållande 104 elektroner. det upptäcktes 1964 i Sovjet. ämnet är uppkallat efter Ernest Rutherford.. säg till om det är någon som vill veta mer, men det tror jag inte :å

imorn blir det jobbigt att skolan börjar vid kvart över åtta som vanligt när man har börjat 10.45 nu två dagar i rad, det är ganska lagom tid att börja skolan egentligen, då är man lagom utvilad.. kanske borde införa det som idé, speciellt om man har ett schema som vi i 3FM, carros nya namn på våran klass, nv låter tråk och vi är som en liten familj så det fick bli fm ^^.. nu ska jag gå och äta mat och jag hoppas att det är god mat för jag är hungriiiig! sen ska jag gå på promenad till ica och köpa vindruvor tror jag.. för det är gott.. och jag har inget att göra.. kanske borde jag se på Beauty and the beast nån mer gång denna veckan, har sett den två ggr än så länge och det är helt klart nny favvo-film :)

Over And Out!

RSS 2.0