Härlig ledig dag

det var nog helt rätt dag att få vara ledig på den här veckan :) idag på förmiddagen drog jag och duchess ut till brukshundklubben för lite agility- och rallyträning. meeeen jag fastnade i agilityn och fick hoppa över rallyn då det var alldeles för varmt. jag har tänkt att anmäla oss till en rallytävling snart. så det ska bli lite spännande. annars hade jag inte så mycket planerat för träningen idag vilket är dumt. så det blev slalom. och det börjar sitta riktigt fint nu. snygga ingångar och bra vänsterslalom. jag vill tävla nu! haha

Sedan har vi bara haft en slappardag, jag läste ute i solen en sväng och Duchess låg med ute i skuggan och tuggade på ben.

Sedan blev det en lite längre promenad med massor av miljöträning, alla är ute med sina hundar och cyklar! cyklarna klarade hon kanon, men iblan kommer det något återfall. och hundarna gick skitbra. vi hade en liten mops framför oss när vi började gå och D var osäker på den, så varje gång jag kände att hon stelnade till vände vi och backade några steg för att sedan fortsätta framåt (vi hade tur att de gick väldigt sakta haha) till slut kunde vi gå om hunden med bara tre meter mellan oss utan att D brydde sig speciellt mycket. meeen sedan var det en hund på andra sidan gatan som började låta och skälla mot henne och det gör ju henne väldigt osäker. så ett steg bakåt i träningen idag, men vi kom nog även två steg framåt :)

hemma för VAH

jaha i eftermiddag har jag varit hemma för vård av hund. kl 8 imorse åkte vi till veterinären för att kolla på hennes klo. och det vara bara till att ta bort den. så hon fick lite lugnande men hon ville inte lägga sig ner! hon stod upp, lite vingligt, men hon ville inte sova haha. så hon fick lite mer IV istället och slocknade ganska fort. och en kul sak var att jag fick höra att jag har en så lugn och trevlig hund. det är ju skönt att det har gått framåt med det iallafall. veterinären kom och klon satt så löst så det var bara till att ta tag med en piang och vrida så lossnade den. det tog ca 10 sek att ta bort själva klon, och det kostade strax över 500 spänn. hela dagens vet besök kostade över 3000 innan försäkringen drog av ca 1000. men men.

nu har vi varit hemma ett tag iallafall och Duchess mår bra, men vi kommer tyvärr inte kunna tävla i växjö. jag som verkligen hade sett fram emot det. men det finns ju inget jag kan göra åt det. dels är det 28 dagars karens på en av medicinerna hon fick (jag tänkte ju inte på att säga något om det först, annars hade hon kunnat få något med kortare karens) men så är det bara två veckor till tävlingen och klon hinner inte bli riktigt bra till det heller och jag vill ju såklart att hon ska vara helt bra innan vi tävlar.

Agilityträning och trasig klo

idag körde vi lite agilityträning med fokus på slalom och starter. innan det testade jag att springa en liten runda. tidigare har jag börjat könna av benhinnorna vid ca 1,5 km och haft svinont vid två km. så idag sprang jag bara 1,5 km haha, det kändes väldigt lustigt men jag fick ju inte ont i benen iaf. så det blir att sakta öka distansen. men det känns så frustrerande eftersom jag orkar springa mycket längre!

sedan körde vi lite agility iallafall. och slalomen gick jättebra, hon börjar bli ganska säker på vänsterslalom nu och jag känner att jag skulle kunna köra det på tävling. starter blev det egentligen inte så mycket träning på för hon var så trött när vi började träna det och då har hon inga problem med att sitta kvar. sedan när vi hade plockat ihop så lyfter duchess på ena benet och ska slicka lite på det. och när vi kollar på det så blöder det. och innan vi hittade var det blödde! men det var på hennes sporre, så den har släppt lite framtill och vi ska åka in till veterinären imorgon och eventuellt ta bort den. synd eftersom det skulle vara agilityträning med hundungdom imorgon. men hellre det än att det blir värre och vi inte kan vara med på tävlingen i växjö den 1 juni. och förresten alla hemma i smålands-trakten. om ni känner för det kan ni ju boka upp 4 augusti då vi kör officiell tävling i Nässjö :)

Recept

lite annat än agility nu :p
 
måste bara dela med mig av ett recept som jag testade idag. enkelt och gott :)
 
Falsk toscakaka
 
ingredienser:

Botten:
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smör, smält

Toscasmet:
75 g smör
2 dl socker
1½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos

Gör så här:

Smöra en långpanna och strö med kokos. Sätt ugnen på 200º. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna till kakan. blanda ihop allt, med det smälta smöret. Rör ihop försiktigt och häll i långpannan. Grädda ca 15 min.

Blanda uder tiden ihop ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och koka upp under omrörning. Ta ut kakan, bred på toscan och grädda ytterligare 10 min. Låt kallna och skär i bitar.


nya löparskor



har precis vart och hämtat ut mina nya löparskor som beställdes från Amazon.co.uk (typ halva priset mot om man köper dem i Sverige) så nu vill jag bara ut och springa och testa hur snabba de är. meeeen det kan jag inte. har problem med mina benhinnor just nu, och fick ont bara av att springa två små 50 sek lopp på tävlingen igår. har också avanmält mig till blodomloppet som jag skulle springa den 13 maj, men 10 km på asfalt funkar verkligen inte. så nu får skorna stå och vänta ett tag till mina ben är bättre

ambulans på agilitytävlingen

Så början på agilitytävlingen idag blev ganska dramatisk. mitt i small-klassen är det en förare som halkar till eller något och lägger sig ner och skriker. tydligen bröt hon benet/foten. det syts tydligt att det var av iaf. så ambulansen kom efter en stund och jag kände att det var tur att jag tog med mig mina gamla orienteringsskor (spikskor). 
 
Vi började med agilityklassen och hon samlade på sig fel efter fel, men hon lyssnade ändå på mig och tog inte något hinder som hon inte fick, så med 28 fel kom vi på en tredjeplats och fick vårat första pris haha. vi fick fyra svarta och lila porslinsskålar med ätpinnar till. helt ok. 
 
 
i hoppklassen som var en spring-spring-spring bana gick det väl sådär. när vi kom till slalomet och hon hade rivit lite här och vägrat lite där och hon började med två fem fel i slalom och sedan missade i slutet så orkade inte jag traggla mer med slalom utan körde klart så jag diskade oss där. 
 
det har varit en lång dag och jag är trött och duchess är trött, men jag är ändå hyfsat nöjd. :)
 
 

serietävling

idag ska jag och Duchess iväg och tävla igen, idag är det en inofficiell tävling som hör till serietävlingarna. får se hur det går med henne idag då hon löper. jag tycker att det är bra att man får tävla med löptikar numera :) lilla D är inte speciellt påverkad av det ändå och det har bara gått en vecka. så håll tummar och tassar för oss idag :)

RSS 2.0