Jordnötsfudge

Måste bara tipsa om ett recept :) tog ca två minuter att slänga ihop, sedan en timme i kylen.
 
Ingredienser:
135 g smör
1½ dl slätt jordnötssmör
2 tsk vaniljsocker
5½ dl florsocker
1 nypa salt
 
Gör så här:
Smält smör + jordnötssmör i en kastrull, tag bort från värmen och rör ner florsocker, vaniljsocker och salt till en slät massa. tryck ut på bakplåtspapper i önskad tjocklek och ställ kallt i minst en timme. Ringla gärna över lite smält choklad så smakar det som snickers, skär i bitar. 
 
 

En tand och 2000 fattigare

så idag har Duchess varit hos vetten och fått tanden utdragen. jag lämnade in henne halv 9 och hämtade henne igen vid 15. och jag fick höra att jag hade en duktig och lydig hund. undrade nästan om de pratade om någon annans hund först :p haha hon hade satt sig ner när de sa till henne, när de skulle lägga kanyl höll hon fram sitt ben.

jag fick också höra att jag tog rätt beslut med att ta bort tanden då den hade en spricka ner i roten, så det skulle troligtvis ha blivit ganska illa ganska fort annars,

lite groggy var hon även när vi kom hem, och hungrig! men eftersom hon inte kunde stå ordentligt utan att vingla fick hon vänta lite till innan hon fick mat. de kan ju lätt svälja fel annars. men tillslut fick hon sin mat och lite smärtstillande. och vi läser väldigt mycket om farmakologi just nu, så jag letar reda på läkemedlet i FASS för att kolla upp läkemedlets farmakodynamik och farmakokietik haha.

juste, en grej till! har fått tag i en lägenhet nu :) så runt årsskiftet blir vi stadsråttor igen :)

Klumphund!

Först: vi var ju på en liten tävling idag. riktigt lätta banor. hoppklassen var bara hopp och rund tunnel. vi diskade oss båda gånger. men starterna skötte hon jättebra tycker jag! börjar med att jag är funktionär i klassen före, sedan springa ut och hämta D som suttit i bilen några timmar. ingen lyckad kombination. wohooo agility! å en tunnel! ett hinder! tjihooo! typ. meeen hon satt ändå kvar! hon reste sig upp när jag gått iväg en bit och jag gick tillbaka och satte henne och sedan väntade hon till jag sa okej, så det är jag nöjd med. andra klassen lite likadant, jag är funktionär i klassen före och sedan snabbt ut och hämta D och in och köra. med ingen chans till att hinna trötta ut henne något. så jag går in och sätter henne, och hon flyger iväg, runt några varv utan att ta något hinder, men sen tar hon första hindret från fel håll så där blir vi diskade. men jag sätter henne igen och går iväg dit jag vill, och kör igång. och hon hade fokus och lyssnade och gick "felfritt" (om man räknar bort disken i början ;) )
Så första banan såg ut så här. där tyckte D att det skulle vara 1,2,7. 
Andra banan var samma, fast baklänges. så väldigt lätt som sagt. och ändå blev vi diskade... 
 
Nu till det mindre roliga. märkte idag på tävlingen att hon har en avslagen tand. :/ positiva är att hon inte verkar ha ont av det, ho nkan äta och tugga ben som vanligt. men det är en p1 i nerekäken, så där tuggas det inte så mycket ändå. men det blir ändå att ringa veterinären i morgon och förbereda sig mentalt för att bli några tusen fattigare.
 

RSS 2.0