Ingen nolla längre

Då är nollningen över och jag är en etta nu :) det har varit tio superkul dagar med massor av aktiviteter. igår var ju sista dagen och den avslutaden med avtäckning av tvåorna. de har haft peruker och solglasögon på sig under hela tiden, så det var kul att få se hur de sår ut på riktigt :)
Här är hela gänget, nollorna med nollemarkeringar och tvåorna i sina overaller och peruker. alla programmen har  en general, sergant och straffmästare och SJUKs straffmästare vann "årets bästa straffmästare". 
 
Finsittningen var ute på Tylöhus. och sedan var det fest nere i en lokal där. 
 
men nu börjar snart pluggandet på riktigt, och det är ju kul att vi redan är ett så bra gäng i klassen :)
 

En helg med Duchess

lördag + söndag skippar jag nollningens aktiviteter och tar det lite lugnt med Duchess istället.
 
Igår hade vi en heldag på stranden, med lekar och tävlingar mot andra program. SJUK (förkortningen på vårt program) vann ju många tävlingar såklart! :)
 
vid femtiden hade vi vår första gasque (mat, fest, lekar spex) tillsammans med ett annat program. efter det var det lite mer lekar innan vi gick vidare till Smålands, en studentpub. en rolig dag helt enkelt :)
 
snart ska jag och duchess ta bussen in till halmstad och hämta bilen, och då kör vi till falkenbergs brukshundklubb och kollar läget där.
 
Btw har Duchess lekt med två flattar idag. tikar. Duchess och den 10 månaders hunden hade jätteroligt tillsammans och lika mycket spring i benen båda två. jag är förvånad. men hon har ju sett dem mycket nu, och nosat på dem genom galler några gånger och varit på promenad tillsammans. 

Hemma en stund

nu har jag varit hemma en liten stund hos Duchess. missar brännboll, ååh nej, jag som är så bra på det! (ironi). så nu åker jag in med bussen om en och en halv timme så står det grill och förfest på schemat!

Idag började vi dagen med morgongympa haha. sedan lite namnlekar och mer lekar. imorgon kommer vi ha en heldag på stranden så hoppas på lika bra väder imorgon som det är idag (23 grader just nu)

När jag kom hem hade duchess käkat upp e sådan där liten hink med mjukt hundgodis. tur att hon inte är tjock iaf. hon hade både mat och tuggisar framme, men godis är ju så mycket godare.

en bild på nollnings-invigningen. det är ju bara några av alla människor.

Första dagen som Nolla!

och jag är jättetrött! men en jätterolig dag har det varit. 9 nollnings-dagar kvar! i rad. sedan har vi två dagars ledigt innan skolan börjar. Vi har mycket regler som nollor. bl a:
 
*Hissar och automatiska dörröppnare är endast avsedda för högt ärade tvåor, INTE för nollor. Dörrar ska öppnas av nollor.
* Nollor får ej använda solglasögon
* nollemarkering (vitt bad runt huvudet med ett rött kors, vitt plastförkläde med rött kors och namn och mugg runt halsen) skall bäras med stolthet under hela nollningen. ska även bäras på nollepuben.
* När nollor korsar övergångsställen får endast de vita strecken beträdas.
* efter intagen måltid skall Högt ärade 2:or tackas ödmjukt med frasen: Tack högt ärade tvåor!
 
det är givetvis fler regler :p idag har vi lekt, sjungt, dansat och skrikit. i massor! haha, nu är jag iaf trött efter dagens 10 timmar med aktiviteter.
 
 

Välkomna till Krutstugan!

okej, här kommer en bildbomb!
Mitt mysiga lilla hus. med en smurf-dörr haha. det är precis så att jag (158 cm) kan gå raklång in genom dörren
Övervåningen. bara en stor dubbelsäng till mig, och en stor extrasäng. och Duchess säng såklart 
Trappan upp är brant och Duchess håller på att lära sig att gå upp, men ner bär jag henne. 
Köket
Ett rum med massa saker :p
Soffan är just nu full med saker, det är vad jag har kvar att packa upp och få ordning på.
Tv- rum, just nu en salig blandning på filtar, men jag ska köpa två svarta och ha på soffan (hundskydd)
En liten gris-granne :)
Och den andra gris-grannen. Duchess är nyfiken på dem, men tycker att de är lite läskiga.
Och lite får-grannar har jag också.
På promenad precis utanför huset.
Sedan nu på eftermiddagen har jag åkt omkring lite. åkte först till Getinge för att skriva ut några papper som jag behöver ha med mig till nollningen imorgon, skaffade bibliotekskort samtidigt. sen var jag ju inte så långt ifrån slöinge, så passade på att åka till Sia glass fabriksförsäljning :) och förvånande så fick jag med mig glass hem haha. bra priser är det ju på andra sortering ;)
 

Framme i Krutstugan!

nu är det mesta upppackat och jag, mamma, pappa och duchess sitter och kollar på en film och har det bra. jag och duchess kommer att trivas här :) och min nya adress är:

C/O Johansson
Kvibille Krutstugan 101
30578 Kvibille

kan lägga upp lite bilder imorgon

Äntligen någonstans att bo!

Under måndag tisdag drog jag och mamma till halmstad för att kolla på ett ställe som jag skulle bo på. det var på en hästgård ca en mil från halmstad. och de hade tidigare sagt att det skulle gå bra med duchess, de hade två gamla hundgårdar som inte användes. men när vi kom dit så dels var tanten som hade stället livrädd för duchess, den "stora" hundgården var på ca 8 kvm, enligt lag ska en hund i duchess storlek ha 18. det var inget högt stängsel och det var dessutom på deras trädgård. själva boendet var ganska mysigt, men väldigt speciellt. det var inne i ett ridhus haha. en gammal klubblokal som de hade gjort om till boende. så vid köksbordet kunde man se hästar som sprang förbi i ridhuset. vi fick dessutom stanna över där en natt och känna på det. men eftersom det inte känndes speciellt välkomnande med Duchess så tackade jag nej. men lite panik över att hinna hitta ett nytt boende på så kort tid.

vi svarade på en massa blocket-annonser och hoppades på svar på så många som möjligt då vi ändå befann oss i halmstad. jag fick svar på en som hyrde ut i andra hand och vi åkte och kollade på det och det verkade helt ok och funka bra med duchess, hon hälsade på han som hade lägenheten och det gick jättebra. MEN så skulle han bara ringa och kolla med hyresvärden om hunden. då var han allergisk så det blev ett nej.

sedan kom vi på lite in i det sista att mamma kände någon som kände någon som hade en stuga att hyra ut. så vi kunde komma dit med kort varsel och kolla på den. ca 12 min med bil från höskolan. en gammal stuga från 1700-talet så det är strax under 180 i takhöjd, men vad gör det om man bara är 158 cm lång?. så det är en möblerad stuga med lite andra djur runt omkring; får, minigrisar och tre vovvar. så där kommer jag bo i några månader till jag hittar något annat :) så stressen över att hitta någonstans att bo ha verkligen lagt sig nu

RSS 2.0