fotokalender

jag håller på och fixar med en fotokalender som jag ska beställa, bara en sådan där liten att skriva upp läxor m.m. i och det ska bara vara 16 bilder i den. men det är ganska svårt att välja ut 16 bilder kan jag ju tala om! haha

lördag kväll

nu kom jag precis hem efter att ha varit hos frida i några timmar. först fick duchess vara själv hemma, men jag hade koll på henne. vi hade skype på i fridas dator och i min dator så kunde jag se vad duchess höll på med. (stänge även av mikrofonen på fridas dator så hon inte skulle höra oss hela tiden) och det gick väldigt bra de första två och en halv timmarna, sen började hon bli lite otålig och yla och hålla på. så efter tre timmar gick jag och hämtade henne och hon blev så himla glad!
men under tiden när duchess var själv hemma så gjorde vi först lite mat, det blev en jättegod linssoppa, sen eter en stund gjorde vi lite drinkar och denna kommer jag helt klart göra igen: med barcardi breezer mango, sourz apple och sockerdricka, den var supergod! + att jag älskar färgen!
sen gjorde vi lite varm chokladsås och åt det med daimglass, och det var efter det jag gick och hämtade duchess, och det tog ett bra tag innan de lugnade ner sig.

ny uppkörning på gång

nu är det snart dags för en ny uppkörning på att lära in saker med klicker. den här gången ska hunden stänga ett skåp eller en låda

Fredagsmys

sitter här och är grymt sugen på chips, jag har det i skåpet och börjar fundera på om jag kan öppna påsen så här tidigt. när jag sedan går in på tv.nu för att kola om det är något bra på tv ikväll så får jag syn på den här reklamen. It must be a sign! chipspåsen here I come!
det syntes visst inte så tydligt men det står minuter: 02
sekunder: 56

helgens planer

på lördag är det första tävlingen i en liten agilitycup som kommer hållas i värnamo, men det är 1-års gräns på nybörjarklassen så vi ska inte vara med. men det är tre klasskompisar som ska vara med så jag och duchess ska följa med och heja och kolla på :) kanske vi till och med får testa på en bana när alla är klara :)
jag satt och spelade lite the sims3 nyss och kollade på kl och den var 10 över 10! så länge trodde jag verkligen inte att jag hade spelat, sen kom jag på att jag inte hade ställt om min väggklocka. den är lite jobbig och nå. and hey snart är det ju sommartid igen ^^

Fargadelinser.com

På fargadelinser.com kan man just nu köpa månadslinserna Freshlook eller Expressions för 149 kr/ par vilket är 40% rabatt på org. pris
Jag tänkte beställa ett par bruna linser
Expressions Colors Brown Utan Styrka

Här köper du färgade linser hos fargadelinser.com



jag skulle verkligen vilja...

jag sitter och kollar igenom massa fotobloggar och blir så grymt sugen på att fota en massa. men jag har ingen inspiration över huvud taget för det just nu, så det blir nog bara en massa hundbilder. ett tag fotade jag allt möjligt, jag ställde upp stativ för att fota vattendroppar, gav mig ut i skogen bara för att fota, satt länge och väntade med kameran framför ögat för att få de där ögonblicksbilderna. nu har jag inte ställt upp stativet sen jag flyttade hit, när jag är ute i skogen nu är det ju för att jag är ute och går med duchess och det blir bara inte att jag leter efter saker att fota ute i skogen, om jag ser en insekt så lägger jag mig inte på marken och skruvar på ett närbildsfilter. jag tycker inte att jag har tid för att vänta på de där roliga bilderna på hunden. det blir bara en massa tråkiga och fina bilder haha. fast jag saknar det.

Canvastavla

Vilken bild gillar ni bäst till en tavla? svart/vit, sepia eller färg?

tidtadning på att äta upp en köttbulle

en minut och fyrtio sekunder. och då är det ju duchess jag pratar om! haha snabb är hon inte, men den som spar han har eller hur? idag i skolan hade vi "uppkörning" på att hon ska trä i huvudet i halsbandet när jag håller upp det och det klarade vi ju :) vi hade också uppkörning på att duchess ska följa med mig och ha mestadels kontakt med mig, utan kommando i närheten av andra hundar och det gick också bra :)

klicker-, skott- och handlingträning

äntligen igång med hundträning igen! och vi börjar på topp! i skolan idag hade vi klickerträning i två lektioner, vi hade då uppkörning på "tass på targetplatta" (länk) och det gick ju jättebra, sen fortsatte vi med nästa övning då man ska hålla upp hundhalsbandet och hunden ska sticka igenom huvudet helt och hållet så det sitter på halsen. det gick också väldigt bra, det var lite enklare övning, så en lektion till så kan vi nog ha uppkörning där med snart.
efter skolan åkte jag och frida för att handla på city gross i vnmo, och det slutade med ett besök på max innan vi åkte hem, alltså max greenburgare är bland det godaste som finns.

vi kom hem hit runt kl 16, och kl 18 begav vi oss ut mot brukshundklubben för skotträning. så vi gick iväg en bit och jag började med lite handling övningar, så idag har vi övat på "ut"-kommando. övningen jag gjorde går ut på att man står vid ett träd och får hunden att gå rund trädet, medan man pekar utåt med sin styrhand. efter 10 minuter med det, innan skotten hade börjat kunde jag stå 10 meter från trädet och säga ut och hon sprang runt trädet :) självklart är det ju viktigt att öva från båda hållen.

sedan när skotten började busade vi lite, körde stanna-övningar och hon satt kvar när skotten kom! jag är så stolt över min lilla plutta! :)

Skola!

och idag börjar skolan igen! ska bli skönt att komma igång med hudträningen igen :)

nu är vill tillbaka i smålandsstenar

Bara en bild från igår :)
efter tre veckor på praktik i eksjö är det skönt att vara tillbaka i min lägenhet. imorgon ska vi gå ut och gå en långis och hoppas på bra väder så att jag kan ta med kameran.

RSS 2.0