Rallyträning

Nu har jag och D precis kommit hem från rallyträningen. och jag kunde inte vara nöjdare :) det var fullt med andra hundar och hon hade fullt fokus på mig! (eller om det ar på korven och köttbullarna haha) fick höra att jag har en följsam och arbetsvillig hund och det kan jag ju inte annat än hålla med om. fast lite knäpp är hon allt, hennes godisblandning innehöll även blodpudding, men den totaldissade hon idag.

dagarna rullar på

kursen vi läser just nu heter Omvårdnadens grunder och är på 15 hp (10 veckor). den är uppdelad i tre teman med ett seminarium till varje tema och sedan en tenta på hela kursen. i fredags hade vi det första seminariet och alla blev godkända. i morgon börjar vi med introduktion till tema 2.

Ikväll ska jag och Duchess iväg till klubben för en hundpromenad. så har fixat med blodpuddingsgodis åt henne så ska det nog gå bra :) på torsdag blir det även rallyträning för oss. skulle vara kul att testa tävla i det så småningom.

Rymningsbenägen hund

Så Duchess har varit väldigt jobbig med att vara själv sedan vi flyttade hit. hon tuggar sönder allt som ligger framme. så för att lugna henne lite tänkte jag att jag stänger in henne i köket, där hon har mindre yta att vara på. sagt och gjort. jag satte upp två kompostgaller så hon skulle hålla sig där inne. var hon i köket när jag kom hem? nej. hon hade hoppat över. nästa gång satte jag komostgallren på den lite högre höjden. var hon kvar i köket när jag kom hem? nej. hon hade puttat upp gallret. jag sätter fast gallret lite bättre. hon hade hoppat över. jag sätter dubbla kompostgaller på höjden. hon öppnar. jag sätter fast gallren ännu bättre. hon öppnar. försöker sätta fast ännu bättre. jaaaa! hon var kvar i köket idag!

haha hade dock filmat henne idag och hon går omkring och gråter och känner sig ensam och övergiven :/ så nu i helgen ska jag lämna henne lite kortare pass och hoppas att hon börjar slappna av lite mer.

Idag har jag även köpt lite nya hundprylar. det är ju så roligt! det blev en ny säng. en bia-bädds liknande historia fast från biltema som hon får ha i köket när hon är själv. det känns lite bättre ifall hon skulle få för sig att tugga sönder sängen när hon är själv att hon tar den för 240 kr istället för den för 1000 kr :p

Det blev även två nya koppel idag. ett med resår i. och så ett flexi-koppel. jag skäms nästan för det. men när jag går på landsvägar med duchess känns det inte riktigt bra att ha henne lös, men jag tycker ändå att hon kan få gå och ströva lite som hon vill. jag ser ju hunden som okopplad när den är i flexi-koppel eftersom man inte har någon koppel-kontroll på hunden när den är fem meter bort utan det är ju lydnad som gäller. men det är ändå den där lilla extra säkerheten.


Vi har även börjat ordentligt med koppel-träning! väldigt sent att göra det när hunden är över två år. men jag känner att det är verkligen dags att ta tag i detta. så hon har tre olika halsband/sele/koppel kombinationer just nu. halsband+ koppel= gå fint vid vänster sida, utan att nosa. sele + flexikoppel= gå och ströva och nosa, men inte dra. sele + dragkopplet= då får man dra, och det kommer jag mest ha när vi är ute och springer.

vi har hållt på med koppelträningen i tre dagar nu och det börjar hända lite tycker jag. men första promenaden vi gick på två km tog 45 minuter och hon var betydligt tröttare än efter en 10 km promenad.

oj nu blev det verkligen ett långt hundinlägg här :p
 

Spårkurs med vardagslydnad

Jag har äntligen valt brukshundklubb nu och även anmält oss till vår första kurs. det blev en spårkurs med vardagslydnad. efter man har lagt spåren kör man vardagslydnad i väntan på att spåren ska bli redo. tror att det blir en perfekt kurs för mig och duchess. hon får använda sin näsa och även träna med andra hundar i närheten. så den 15 oktober kör vi igång med det. på torsdag ska vi ut till klubben för gemensam träning.

Utkast: Sep. 07, 2013

Då har vi äntligen vart och tränat lite agility! det var ett tag sedan nu och D blev överlycklig när hon fick syn på alla hinder. jag är fortfarande megaförkyld så vi körde inte så mycket idag. men några rundor blev det. jag tycker ändå att det gick bra idag. hon har blivit jätteduktig med att sitta kvar. på träningar iaf. filmen är inte speciellt bra eftersom jag bara hade med mig telefonen idag och försöka ställa upp en telefon för filmning var inte det lättaste :p
det var en rolig bana iaf, men det fick bli lite ändring på den, hinder 8,9 och 10 blev lite annorlunda.
 

Spontanbesök på gekås

älskar att bo så nära gekås ;) jag hade inget att göra idag så det blev en tripp dit och jag blev 1600 kr fattigare. här kommer några bilder på vad jag köpte
En ny fäll till Duchess biabädd (smidigare att köpa en ny än att tvätta den gamla ju)
Och en reflexväst till D. den är verkligen på gränsen till liten, men den i storleken större var jättestor.
En ram, så nu ska jag beställa lite kort. på Duchess såklart.
Har aldrig hittat så mycket kläder på gekås tidigare som jag gjorde idag. de här byxorna kunde jag inte välja färg på så det blev två par, jättesköna verkligen. blev även två tunna långarmade tröjor och en gosig tjocktröja.
En fönsterlampa som jag fastnade för, ångrar nu att jag inte köpte en till. den är silvrig vilket inte syns så bra på bilden.
och ett stort doftljus, så nu luktar det melongodis i hela krutstugan :)
 
Det blev även lite mat, mer hundprylar och lite köksgrejsimojs. jag är helt klart nöjd med min spontantripp :)
 
 
 

spindelnät på morgonen

 

RSS 2.0