alla tre vovvar :)


Vegetarisk fiskgratäng

nu är jag supermätt efter min jättegoda "fisk"gratäng. jag hade i tofu ist, jättebra, då slipper man ju att oroa sig för sådana där små läskiga ben.
min supersmidiga gratäng bestod av:
*tofu
*pulvermos
*dillsås från påse
haha smidigt och gott!

och snajsigt blev det också med moset


MyDog

skolan kommer att ha en monter på MyDog- mässan i gbg som är i början av nästa år. lärarna har frågat om vi vill vara med och stå i montern. självklart får vi ju inträde och resa dit då. jag vill jag vill jag vill! funderar även på att ställa Duchess, men det är ju ganska stort så jag vet inte om jag vågar haha. på förra utställningen morrade hon ju på domaren. och jag har haft folk i skolan som har hälsat på henne och en av våra lärare som hon inte har hälsat på tidigare kollade på hennes tänder och det var inga problem. domaren på utställningen var en tant och det enda jag kan komma på som kan ha hänt är när hon var liten och vi var nere på stan, så låg hon och sov och då kom det en tant och klappade henne, då morrade hon till lite, men jag sa ju till henne. och jag tycker inte att det lilla borde ha gjort något. 

lite om hur träningen går

idag har vi haft lite hundträning igen i skolan. i början lekte vi en massa med våra hundar, sen tränade vi lite sitt och ligg med olika metoder (vi kommer bli vardagslydnadsinstruktörer efter kursen och då är det ju bra att ha ett gäng olika metoder) sen körde vi även lite koppelträning. duchess har börjat bli ganska jobbig när vi ska gå ut nu (får man skylla på åldern?!)
när vi kom hem idag och båda två hade sovit en stund åkte vi till brukshundklubben en sväng och körde lite på balanshindren (hon fullkomligt älskar gungbrädan och är det är det första hon vill till när vi kommer in på planen och väl uppe slänger hon sig på kontaktfältet och vill ha dunsen som betyder korv!)och gick lite.
nyss körde vi lite träning här hemma också. jag har haft lite svårt för att få henne och lägga sig ner utan att visa med handen, men det gick jättebra nu. vi har kört ganska mycket med klicker nu så hon börjar bjuda på massa olika beteenden, hon sätter sig, lägger sig, duttar med nosen, viftar med tassen m.m. så då gick det ganska fort att få henne att lägga sig ner :)
nu i helgen åker vi hem till eksjö en sväng, på lördag blir det agilityträning och farmor och farfar kommer på besök, på söndag är det hundutställning och kräftskiva, sen åker jag till skolan igen på måndag :)

diva och duchess

hittade en gammal film på diva och duchess när de busar. duchess var verkligen jätteklumpig. jag ska filma dem i helgen när jag kommer hem så får vi se om det är någon skillnad :)

film på duchess

Så nu funkar filmen igen. jag var tvungen att göra ett nytt konto och ladda upp filmen igen.

aktiveringstips!

Häll upp en portion hundmat i ett filpaket eller liknande med skruvkork.
Skruva på locket och ge till hunden!
smidigt eller hur?
duchess fick det för första gången idag. efter att hon hade fått av locket fem gånger behöll jag locket och det tog henne 40 minuter att få ut all mat! snacka om att jobba för sin mat ist för att bara få den serverad i skål.
jag lägger strax upp en liten film på henne

Duchess


några hundraser då och nu

igår kollade vi på dokumentären "ett renrasigt helvete" i skolan. jag har sett den innan. men det är så sjukt! våra hundar avlas verkligen sönder. kolla bara de här bilderna på hur några hundar såg ut förr och hur de ser ut nu.
it's sick! och att ridgebackens ridge är ett fel och de lätt får dermoid sinus som är ett hål ner till ryggraden, medans de friska valparna (utan ridgen) avlivas (i england och andra länder). men det är det är ridgen man vill ha och avlar på, alltså de sjuka hundarna.
på bilden här ovanför är vinnaren från Crufts 2003. det pratades om att hunden hade gjort en ansiktslyftning, men den hade "bara" opererats för att kunna andas. och detta är hunden som vinner englands största hundutställning.

RSS 2.0