Agility idag igen

kan ju säga att jag fick en chock när jag kom ut till agilityplanen idag och Duchess bara totalvägrar att gå upp på balansbommen. A-hinder och gungan gick bra, men inte bommen. jag klickade henne tass för tass, testade vara bestämd och allt möjligt känndes det som. en timme senare fortfarande likadant. kände hur jag började få lite smått panik. så vi avslutade med 4 tassar på bommen, klick och en massa godis, sedan packade vi ihop och åkte till skolan och agility-planen där. ett kort stopp på konsum påvägen för att köpa bacon-ost på tub. vå kom till skolan och den bommen var lika läskig. jag "drog" upp Duchess två gånger och sedan tog hon den som vanligt igen. 10 gånger helt själv. och sedan packade vi ihop och åkte hem. så imorgon ska vi ner till klubben här i smålandsstenar igen och då ska vi klara den!

Agilitybana

Här är banan vi körde idag. har ringat in de delarna vi tränade på separat innan vi körde hela banan.

Hoppklass 1 med Duchess

Första försöket på hela banan. vi har kört delar av banan tidigare, så hon är lite trött och inte så snabb (mot vad hon är när vi kommer in på planen) det är hoppklass-banan som är med i nya nummret av brukhunden. lägger upp bild på banan senare


Vardagslydnadsinstruktör!

igår fick jag diplom på att jag nu kan kalla mig för vardagslydnadsinstruktör :D är dock inte SBK-instruktör, men den här utbildningen omfattar en hel del mer. så jag hoppas att andra människor förstår det sedan när jag ska hålla kurs i framtiden.
vi har läst följande moment:
* Serviceinriktad dressyr
* Lagar
* Djursjukvård
* Vardagslydnadsdressyr
* Hundens ursprung och etologi
* Beteendebehov
* Stress
* Raskunskap
* Relation/ Ledarskap
* Hundproblem/ problemhund
* Mentalitet
* Hundens utvecklingsfaser
* Specialsök
* Människans lärande
* planerande och hållande av kurs
så just nu vill jag bara läsa en massa mer instruktörsutbildningar och dra igång en kursverksamhet! tycker att det var jätteroligt när vi höll en lektion för klassen

Agilityträning

jag och frida har varit och tränat agility två dagar i rad nu och det är så roligt! Duchess tycker verkligen att det är skitroligt! och hon är snabb som jag vet inte vad, det är svårt att hänga med henne haha. men hon gör ändå vad som jag säger (för det mesta iaf). idag körde vi bara för att det var roligt, men idag har vi tränat lite på sådana där tråkiga saker som stanna kvar, framåt och kontaktfält. men det behövs det med ibland.
jag ska för övrigt vara med och tävla i skolan i både hoppklass och agilityklass i maj tror jag det var

Duchess släcker lampan

Så här ska det se ut :)


Duchess!


Vi var ute och gick en sväng i det fina vädret igår. tror det var våran första långpromenad sen i lördags, eftersom jag har varit ganska så förkyld. så D hade engergi till tusen!

i veckan har jag, frida och emelie hållt en lektion i vardagslydnad. och jag tycker att det gick bra. lektionen handlade om att gå fint i koppel. så vi började med teori inne om olika metoder man kan använda sig av, anledningar till varför hundar drar i koppel m.m. sedan gick vi ut och alla skulle då välja en metod de ville använda sig av och gå bort till fotbollsplanen. där körde vi lite följsamhetsövningar. det var roligt.

lektionen efter det var det sandra och evelina som höll i. då var det sitt och ligg-övningar, men vi fick även byta hundar med varandra för att göra det lite svårare, så jag tränade med Winna som är en tollare och är tre dagar äldre än duchess. jag hade det ganska lätt, bara jag hade godis så följde hon mig. klara hade det lite svårare med duchess, hon är ju lite mammig. (de står till höger i bilden) .
bild från Evelina

agilityutmaning

jag är med i en grupp på facebook com heter om agility, som även är en tidning. idag lade de upp en agilityutmaning, samt visade hur det skulle gå till.
kolla det där slalomet! undrar om jag någonsin kommer kunna göra så haha

10 månader och vår!

I fredags blev min lilla plutta 10 månader :)

idag har jag iaf varit hemma från skolan, när icca var här förra helgen hade hon en mega-förkylning och den har jag fått nu. vaknade med feber idag och har kallsvettats hela natten och morgonen. knarkar även nässpray och halstabletter ftm. och imorgon och på onsdag måste jag till skolan. på onsdag ska jag, frida och emelie hålla i våran lektion i allmänlydnad. och imorgon måste vi förbereda det sista.

jag och duchess har suttit ute på min lilla uteplats ganska mkt idag. så nu går hon bara omkring och gnäller och vill ut haha. jag längtar till mamma och pappa kommer hit med utemöbler så jag har någonstans att sitta också.

jag ahr också varit duktig och fixat en praktikplats idag. fast bara för v.15, men då ska jag vara på Darvelids hund och kattmottagning i Anderstorp. tyvärr så är det kortvecka med bara fyra dagar, men jag hoppas att jag hinner lära mig lite ändå :)

mentalitet

för några dagar sedan i skolan körde vi lite mentalitetstester på hundarna. vi började med att gå fram till  klassen som stod i en ring, vi gick ett halvt varv på utsidan för att sedan gå in i ringen. duchess flög på nästan alla i klassen och ville pussas.


Efter det så testades jaktlusten. så vår lärare busade med duchess och kaste iväg en leksak, och det var ju jätteroligt att jaga efter den.

sedan gick vi en sträcka för att gå och gömma oss bakom något. då gick det fram en person i klassen och satte sig med ett lakan över sig och var ett spöke. och det tyckte duchess var väääldigt konstigt. hon sprang fram en bit och tillbaka till mig. fram en bit och tillbaka till mig. så höll hon på väldigt många gånger, så hon är väldigt nyfiken av sig men inte tillräckligt modig för att gå fram och undersöka spöket på egen hand.

men när jag hade gått fram en bit och pratat med spöket och började ta av lakanet så blev hon överlycklig över att det var en människa där under haha
Sista momentet var skrammel. då gick jag en sträcka med duchess och när det skrammlade till så stannade jag och släppte kopplet. och då sprang hon fram och undersökte vad det var, fortfarande lite osäker, men inte om man jämför med "spöket"


Bilderna är från Frida i klassen

RSS 2.0