Enkel kombination


Agilityträning 23/3

När det har varit så härligt väder passar jag och Duchess på att ta igen lite för alla korta promenader det blir under jobbveckan. morgon började med en promenad på nästan 5 km, det blev ett stopp i hundparken där hon lekte och gjorde av med en massa energi. efter en stund kom det en till hund som duchess nosade på genom staketet utan att säga ett ljud. och det var en tik. där blev ju jag förvånad, och ännu mer förvånad blev jag när vi gick ut och Duchess var 30 cm ifrån tiken och gjorde ingenting, men jag vågade inte chansa med att låta dem leka. men duktig var hon :) vi mötte även ett gäng andra hundar under promenaden och det gick superbra! :) (förutom den sista när det var en gubbe med en hund i flexikoppel, och hunden gick längst ut lite hur som helst.)

Nästa promenad för dagen blev en sväng till agilityplanen! Jag ställde upp en väldigt enkel kombination och tänkte träna lite på starter. men jag märkte på henne att hon fortfarande var lite trött från morgonen eftersom hon inte alls hade samma fart som hon brukar och hon inte hade några som helst problem med att sitta kvar. Lägger upp både film och bilder idag till och med ;) men filmen kommer om en liten stund.

VFör att träna på starter kör jag just nu belöning bakåt för att minska på stressen framåt och det verkar än så länge vara rätt för Duchess. Vi körde även lite slalom idag. Från båda sidor. vi började köra lite solfjädersträning också vid slalomen för att hon ska hitta ingången. om man har slalomet rakt framför sig så förflyttar man sig lite åt höger eller vänster varje gång. och det gick bra det med. Vi hann mend det här på ca 40 minuter och jag ville egentligen fortsätta att träna för att allt gick så bra. men då är det bara till att bita ihop och packa ihop ändå haha.
 
 

Banorna från i söndags

Första banan, hoppklass 1. lite kladdigt och så men det syns nog ändå. När Duchess hade hoppat hinder nummer 2 fick hon syn på tunnel 18, och sprang och tog den. diskade. sedan kom jag av mig lite och det gick väl sådär på den här banan. slalomet var jobbigt eftersom hennes favorithinder (den platta tunneln) stod i slutet ooch väntade. 
Bana nummer 2. Öppen hoppklass A. Själv blev jag riktigt besviken då alla tidigare tävlingar jag varit på så har de öppna klasserna varit enklare än Hoppklass 1. så var det inte här.Direkt när vi fick syn på banan kom jag på alla möjliga ställen hon skulle diska sig på. första stället var efter hinder 3 då jag trodde hon skulle ta tunneln igen. det hon gjorde var hinder 1, hinder 2, hinder 2, hinder 2, sen fick jag hennes uppmärksamhet och vi körde hinder 2 en gång till och sedan faktiskt felfritt (!) resten av banan. så jag var ganska stolt över min lilla skrutta ändå :)


Hon trivs så bra i sin ()taschas) canvasbur och lägger sig ner och vilar och är lugn även om vi går iväg några meter och kollar på när de andra hundarna kör
 
 
 
 
 
 

Älmhult

Imorgon bär det av till Älmhult för agility-tävling. jag och Duchess kommer tävla i tre klasser, Hoppklass 1 och sedan två st öppna hoppklasser. filmkameran lämnar vi hemma den här gången men tar med den vanliga kameran istället. När tävlingarna är klara blir det ju sjävklart ett litet stopp på Ikea också :)

Och i övrigt så flyter allt på, jag jobbar för fullt, igår frågade de mig på min favorit-förskola om jag var intresserad av att få en dag i veckan fast tjänst där och det är jag ju självklart :) Marcus ska operera sitt knä på måndag så han kommer vara lite invalid ett tag nu.

RSS 2.0