Rallylydnad och praktik

nu är det dags för praktik igen, och nu är jag på ett ställe inne i reftele (som är svinkallt) som har kursverksamhet. så imorgon är det dags för rallylydnad, både nybörjare och fortsättning. så det ska bli roligt. när jag testede rally med tascha tyckte jag inte att det var speciellt kul, för hon kunde ju redan allt så det blev ju ingen utmaning. så med D blir det nog lite roligare (ska försöka komma ihåg detta imorgon när hon inte gör som jag vill). jag får vara med och träna på kurserna också så det är bra :) fast det vi duchess behöver träna mest på är hundmöten. hon har blivit skrämd av någon hund på skolan som slängde sig mot staketet och morrade och skällde när vi gick förbi. och varenda hund i smålandsstenar morrar eller skäller på henne och då är hon med igång. så jag hoppas att det är snälla hundar på kursen!

jag är ledig på fredag och lördag, kommer inte riktigt ihåg vad det var för något på torsdag. och på söndag är det öppet hus så då ska jag och frida hjälpa till och visa stretching och taktil massage.

High school drama

vad det har tjafsats i klassen! beställa klassjackor är nog det jobbigaste man man göra. vi hade fått en sponsor till jackan och vi hade ett pris så vi skulle betala 250 kr för en arrak outdoor jacka, ord. pris 2190. sen igår fick vi i klassen veta att det är en tjej i klassen som har gått till en lärare och frågat om hon vill vara med och köpa en jacka, sen har hon kontaktat sponsorn och frågat om de vill att läraren ska ha deras tryck på jackan. det är ju klart att de vill det! men då har hon, utan att fråga någon annan i klassen gett bort 1000 kr av klassens sponsorpengar till en lärare. visst priset på jackan höjdes bara med 100 kr/ jacka. men det är ändå grejen som är så ful. så vi gick och pratade med läraren och hon visste inte ens om att hon skulle få av våra pengar och sa att det är ju klart att hon inte ska göra det. så idag när alla skulle komma överrens om allt så blev det drama! jag är verkligen inte den som brukar vara förbannad på folk och bråka, men vad sur jag var! jag sa av mig allt med sponsringen och ville inte ha något med det att göra. så nu betalar jag 1350 för jackan, vilke ändå är ett bra pris för jackan. och jag känner mig jättenöjd med det!

(btw, hon som går bakom ryggen på alla och fjäskar för läraren är den i klassen som är äldst, >30 år)

så både idag och igår har det verkligen kännts som man är tillbaka i en gymnasieklass. och det är riktigt skönt med praktik i tre veckor nu.

och en till bild på D

var bara tvungen att lägga upp en bild till på lilla D  som börjar blir stor nu :)

just det, igår tappade jag min kamera (i kameraväskan) och jag trodde att allt höll, men när ajg tog upp kameran senare så satt inte objektivet på ordentligt. det var två små plastbitar, typ 1cm* 2mm, som hade lossnat. så det var ju tur att det var något på objektivet och inte på kameran. och jag kan fortfarande ta kort med det, bara det att jag måste hålla i det ordentligt.

men nu ska jag ut och springa en sväng i vintervädret!

lite hundbilder från idag


Hur tänker en del?

hur tänker man egentligen när man skaffar en liten valp och sedan efter några veckor inser att oj min vardag ändrades visst, jag är inte arbetslös längre. typ. var det bara för att ha något att göra under tiden eller var det bara för valpen var jobbig? så. elakt. mot. hunden!

en till bild

bara en till liten bild från dagens skogspromenad

Ispölar

jag går och trampar på varenda ispöl jag ser och duchess försöker hjälpa till genom att äta upp dem ^^
hennes hosta är iaf mycket bättre idag. inatt vaknade jag bara två gånger av att hon hostade. och nu var det 4 timmar sen sist. men vi tar det ändå lite lungt med motionen nu, det är dumt att hon anstränger sig i onödan

hundar är bäst på att skrämmas

hundar kan verkligen skrämma upp en totalt. i natt vaknade jag kl 2 av att det lät som duchess skulle spy, men inget kom upp. vi somnade om. efter en halvtimme händer samma sak; hon hostar/ försöker spy. så höll det på hela natten så när min mobil ringde på morgonen var jag helt slut och duchess med, plus att jag inte ville lämna henne obevakad i hundstallet ida, jag ville gärna ha lite koll på henne. så det är tur att man går på en skola som inte tycker man gör fel som stannar hemma för VAH (vård av hund). hon har hållt på så där hela dagen fast nu med lite längre tid mellan hostningarna. ibland låter det som hon inte får någon luft över huvud taget.

och symptomen stämmer in väldigt bra på kennelhosta, som för övrigt har en inkubationstid på 4-10 dagar och smittar lätt på stora inomhustävlingar, det var 7 dagar sedan vi var på MyDog med 2000 hundar som ställdes ut varje dag, och så får man ha med sin hund in som besökare med. jag har googlat lite om kennelhosta, så jag ska nog bara avvakta lite, eftersom hon är vaccinerad mot det, om det nu är kennelhosta hon har, så bör det inte hålla sig i så länge.

men nu har hennes knöl blivit större igen! så imorgon ska jag ringa till någon veterinär ändå, för nu vill jag veta vad knölen är för något. hon har haft den i nästan en månad och så här stod det på kvittot från veterinären sist "symptom på sjukdom utan fastställd orsak. hud underhud" man vill ju veta lite mer än så. btw, en liten kul grej bara: jag bokstaverade D U C H E S S för dem i telefonen, på kvittot står det Döthdess haha vet inte riktigt hur man ska kunna uttala det men men.

Trötta

så idag har det varit ännu en lång dag på hundmässa. Duchess ställdes ut idag och det gick ganska bra, domaren kollade på henne och hon morrade inte ens, men sen böjer han sig fort och öppna munnen på henne innan jag ens hinner sätta mig bakom henne, så då blir hon lite sur. vi fick första pris i alla fall, men missade HP. om vi skulle fått HP skulle vi gått vidare och tävlat om mer. så det  var lite synd, men jag längtar till att ställa henne på belgarspecialen nu :)

MyDog

imorgon är det dags! :)

vi åker från skolan kl 6.30, och mässan öppnar kl9.00. och då ska jag och Duchess stå i skolans monter och vi ska gå omkring på mässan och hon ska få vänja sig vid allt folk och hundar, vilket jag tror kommer gå ganska fort. på lördagen ska jag ställa henne så håll alla tummar och tassar :)

Jag kommer ta med kamera och försöka ladda upp lite bilder imorgon när jag kommer hem

Duchess visar vad hon kan

och nu kan hon ta av mig strumpor


Äntligen

äntligen har jag fixat med en ny design på bloggen! har ju haft den gamla ca 2 år! vad tycks?
om det inte syns, uppdatera sidan

Tyckte bara att det var dags för lite nya bilder

(på första bilden syns hennes knöl på läppen lite, på hennes högra sida. den är mindre nu, men den är fortfarande kvar. vet inte riktigt om jag ska vänta eller åka in till veterinären igen)

RSS 2.0