7 oktober

oj oj. helt plötsligt tycker jag att det är väldigt kul med lydnad igen. den 7 oktober ska vi tävla i tranås :s
momenten som sitter är:
*linförighet
*inkallande
*apportering
*hopp över hinder
de som funkar ganska bra är:
*läggande under gång
*ställande under gång
*platsliggning
*tandvisning

det som vi ska öva mest på ikväll är tandvisning och platsläggande med andra hundar och så får vi se hur det går

den lilla banan


Träningsläger

igår var jag och Duchess på träningsläger med hundungdom här i karlskrona hela dagen. vi började med en gemensam promenad, elva hundar och nio mattar. D skötte sig jättebra! gick jämte en liten papillion/ dvärgpincher och D brydde sig inte om den, hon som annars hatar små hundar. efter det var det dags att börja träna och jag skulle ha börjat med agility och varit i nybörjargruppen, men det var vi för bra för så vi började med lydnad i fortsättningsgruppen istället. vi tränade lite läggande och ställade under gång och gick igenom de andra momenten lite snabbt vi inkallningen, tandvisningen, apporteringen och hopp över hinder var tydligen självklara tior. hon som hade hand om lydnaden tyckte att vi skulle tävla lydnad till våren så det får vi se om det kanske blir något.

sedan hade vi lunch och det blev tacos. gott gott. efter det var det meningen att vi skulle haft någon bruksgren, men de fick inte tag på folk till det så det kom en polis ist och pratade om hur de använde hundarna, hur man börjar med spår och så visade han lite med sin hund som används som brandhund. de söker i nerbrunna hus efter tex bensin ifall någon har anlagt branden. så han droppade ut en liten droppe bensin och väntade ett tag, sen fick hunden söka reda på det.

sedan var det dags för andra träningspasset och då blev det agility. vi körde en del av en bana på 10 hinder. bild på den kommer upp senare. även där fick vi höra att vi är redo för att tävla så det är kul. och jag hade en väldigt trött hund när vi kom hem!

och hela dagen så regnade det. hundmänniskor är konstiga.

hundungdom

måste säga igen att jag verkligen tycker om hundklubben här! en väldigt aktiv hundungdomsklubb med roliga aktiviteter. den 22 sept ska jag och duchess vara med på ett dagsläger med gemensamma promenader, agility, lydnad och sök. det ser vi fram emot!

9-11

11 september och det är redan 11 år sedan attackerna mot WTC och pentagon.

långtråkigt

det är riktigt långtråkigt att vara själv när man inte har något att göra! marcus är iväg i rysslad och kommer inte hem förrän på torsdag. och han har med min kamera så jag kommer inte kunna lägga upp några bilder. om jag inte tar med mobilen.

för ett tag sen kom jag och duchess in från morgonpromenaden och det blev en sväng till hudparken igen. idag lekte hon med en irländsk setter. en kille så klart. har mer och mer börjat komma på vad det är för hundar hon funkar med. är det en tik går det absulut inte. storlek och ålder spelar ingen roll. små hundar har hon också lite svårt med (de bara skäller ju på henne vilket gör henne ännu mer osäker), men en del små hundar funkar, men ju större ju bättre tycker duchess. juste! kan ju iaf lägga ut bild på agilitybanan vi körde igår.
 
lite kladdigt men jag orkade inte måla om.

RSS 2.0