brandsäkerhet

var inne på gislavedshus hemsida innan och fick syn på rubriken "POLISEN varnar för bedragare som vill in i lägenheter" typ en halvtimme efter jag läste det kommer den någon och ringer på och ska prata brandsäkerhet med mig och frågar om han får komma in, så jag säger bara att min pappa är brandman och att jag inte har tid. sen går jag in och läser lite mer vad som stod på hemsidan " Nu finns det ett antal bedragare som knackar på och vill in i lägenheter och villor. Man påstår bland annat helt fräckt att man skall göra brandinspektion, har något att sälja eller har svältande familjemedlemmar i hemlandet som man samlar in pengar till. POLISEN rekommenderar att man avvisar dem med en gång och ringer POLISENS tipstelefon 070 965 33 28 DIREKT. Om man bor hos AB Gislavedshus och någon utger sig att vara från oss ring 0371-81370 och kontrollera."
lite skumt haha

veterinären imorgon

först och främst: det är farligt att läsa om hundsjukdomar! haha då har man alltid en jättesjuk hund.
men men, upptäckte idag att duchess har som en liten knöl under ögat precis ovanför en tand- första tanken: tandrotsinflamation! så jag lyfter, trycker och känner på den och den ligger typ precis där tandköttet och läppen möts ovanför P4:an. så jag ringde till värnamo sjursjukhus bara för att höra vad de hade att säga. jag förklarade precis som det var och hon som jag pratade med där tyckte det lär som tandrotsinflamation och så sa hon att de inte riktigt hade utrustning för att dra ut tänder och att om jag har nära till jkpg borde jag ringa dit. och då hade hon ju itne ens kollat på hunden!
men jag ringde til jkpg och förklarade en gång till plus det de sa i värnamo, och hur som helst så har jag en tid inbokad i nässjö imorgon så ska de kolla på henne först, det räcker kanske med antibiotika.
men hon i värnamo skrämde ju upp mig ganska så rejält haha.

Åska i december!

typ en timme i natt har det varit sån sjuk åska! jag vaknade till och såg att det linkade till lite och tänkte åska? ne inte nu det är ju december. haha men oj så fel jag hade. duchess vaknade knappt ens, bara av de stora smällarna kollade hon upp lite men hon somnade fort igen. till skillnad från mig då. vid halv 6 hade det varit över en stund och jag hade en timme kvar att sova. men vid kvart i 6 insåg jag att jag lika gärna kunde gå upp, annars skulle jag ju bara vara jättetrött när klockan ringde.
idag har vi iaf en kort skoldag, till ca 12, så duchess får vara själv hemma. klassen ska iväg på studiebesök idag i halmstad till någon som utbildar tandhygienister hos djur, eller något sånt.

just nu vill jag..

jag vill åka utomlands- det är vädret sux! ge mig snö eller sol (i lagom mängd) det här regniga mittimellan är tråkigt!

jag vill ha sommar och sticka ut och fjällvandra!
jag vill att duchess ska vara lite äldre så vi kan börja tävla agility
jag vill att duchess ska börja bli normal vi hundmöten, det går åt rätt håll iaf

Hundar är bäst!

kolla bara in detta klippet! agility behöver inte alltid gå snabbt :) och hur många hundar skulle ta det i det tempot när de kommer in på en agilityplan?

krångligt internet

tänkte bara säga att mitt internet är lite krångligt for the moment så det bli lite sådär med bloggandet. internetet i lägenheten funkar inte överhuvudtaget så jag fick lite panik när jag hade räkningar eftersom jag inte har betalat räkningar på ngt annat sätt än genom internet haha. men efter ett tag kom jag på att jag kan använda mobilens internet till datorn! himla smidigt måste jag säga. så räkningar är betalade och jag slipper sitta och surfa enbart i mobilen :)
i tisdags stannade jag kvar på internatet när skolan hade slutat, så vi var ett gäng som satt och tjötade en hel del, vi gjorde trossar (hundleksaker som vi ska sälja på MyDog) och några bakade julgodis och vi åt tomtegröt! en himla trevlig kväll måste jag säga!
igår stannade vi också kvar en stund, skolan slutade kl 16, och kl 18 skulle Nordic hundfoder komma och ha en liten föreläsning med oss, så vi gick till internatet och gjorde lite fler trossar och tjötade ytterligare. och den lilla föreläsningen var väldigt intressant. om jag hade plats (en hel frysbox och ett till kylskåp) skulle jag gärna ge Duchess enbart färskfoder, hon har fått det idag och hon älskade det, men verkade inte förstå att hon verkligen fick äta allt det där goda! men äckligt var det att ge det till henne, det är ju massa nermalt äckel som Oxkött, Vom, Ångkokt Korn, Potatisfiber, Kalk, Oxblod, Mineraler och Vitaminer (kopierade från deras hemsida) så det är inte så mysigt att ta hand om när det börjar tina

RSS 2.0