Ledig dag

Nu var det visst ett tag sedan jag skrev.. igen..
idag har jag iaf varit ledig och planen var att bli klart med mitt projektarbete i ekonomin. det blev inte riktigt så. jag började med att gå ner till ica, hade tänkt att cykla, men cykeln var full av spindelnät. när jag kom tillbaka typ kl 11 och sitter ute så kommer min wierdo granne till mig och frågar om jag har varit ute med min hund. eeh ja? kl är 11. sedan frågar han om jag har släppt henne lös och om hon har sprungit lös och bajsat på hans gräsmatta. haha nej, jag har koll på min hund. sedan fick han för sig att han skulle plocka upp det med toapapper haha. ganska underhållande att kolla på, men tillslut frågade han om en bajspåse. sedan åkte hörlurna på så jag slapp prata med honom.
efter ett tag åkte jag och duchess ner till stranden här i smålandsstenar och badade och solade lite. duchess simmar precis efter mig och river mig på benen. men det var till och med ganska skönt i vattnet idag :) 
Duchess fick sitta i skuggan

Dagens agilityträning

Visst går hon fint på kontaktfälten? ^^har satt dit bågar längst ner vid kontaktfälten som egentligen är till för att sätta fast tunnlarna. och ignorera att jag tappar leksaken lite sådär mitt i

Söndag

nu har jag precis varit ute och sprungit en sväng, gick ganska tungt idag. men jag är iaf sjukt taggad på att springa göteborgsvarvet nästa år! :) hoppas bara att det inte kommer vara för varmt.
lite senare idag ska vi ut och träna lite agility också, ska nog ta med mig kameror och lite så också, så kanske det kommer en liten film senare idag.

Maj 12, 2012

Igår var jag hos veterinären med lilla Duchess för vaccinering, höftleds- och armbågsröntgen. hon fick lite lugnande innan rötgen och jag kände mig jätteelak som skrattade åt henne när hon vinglade omkring, men hon la sig ner ganska fort. enligt veterinären hade hon väldigt fina höftleder och armbågar iaf :) och jag fick med mig de röntgenplåtarna hem som han inte skulle skicka in till skk :)
Sedan åkte jag och duchess till några klasskompisar för en trevlig kväll med sminkvisning, prat och spel :)

Bara för att man har en fin hund..

..behöver det inte betyda att hon alltid blir bra på bild..
Idag i skolan har vi bara haft hundträning. vi började med lite assistanshundsträning. men jag tyckte inte att det var så roligt idag och då tyckte ju inte D det heller. nästa pass skulle vi ha lydnadsträning, men jag, evelina och frida körde lite agility istället. efter att hon hade sprungit banan två gånger var hon tillräckligt trött för att kunna stanna kvar på kommando haha. hon tycker iaf att det är skitroligt!

lite mobilbloggning

Nu har jag lagt mig i sängen och får se om jag somnar snart. Jag sov jättedåligt i natt och hade sprängande huvudvärk i skolan. Så jag kommer nog slockna ganska fort. Jag har varit iväg och köpt en 1-årspresent till duchess idag, och hon har fått den med. En dag för tidigt, men slut samma. Hon fick iaf en bia bädd. Och ja, det är kul att skämma bort sin hund :) jag har också borstat tänderna på duchess med eltandborste för första gången. Haha hon bara satt helt stilla och var jätteduktig :) Och en sista sak; jag har en hemsk träningsvärk! Får se om jag ens kan gå upp ur sängen imorgon

Jag är GRYM!!!

Jag sprang en mil! 10 km utan att gå, helt otränad! det gick inte fort, men jag gjorde det :)

ny vecka

i helgen har jag varit och tränat agility några gånger. duchess tycker att det är roligt och hon är snabb. hon tycker att det är för roligt och hon är för snabb rättare sagt. att få henne sitta kvar vid starten än nästan totalt omöjligt om hon inte har fått springa av sig och hoppa massa hinder. den 15 maj är det skolmästerskap och vi ska vara med i både hoppklass och agilityklass så jag hoppas att hon sköter sig då.
Nu ska jag iaf stick ut och springa en sväng :) tänkte bara sprigna och se hur långt jag orkar, vilket troligtvis inte blir så långt

App-tips

måste bara tipsa om en fantastisk app som jag fick höra om idag. finns tyvärr inte till android än, men det ska komma någon gång i vår. Zombies run heter den. och man sätter igång den när man ska ut och springa och har hörlurar i öronen, det kommer låta som man blir jagad av zombies, och under tiden man springer "plockar man upp" olika supplies man behöver för att klara sig undan zombiesarna. snacka om att göra det roligare att springa, vem vill inte springa ifrån zombies lix?
Automatically collect crucial items for your base as you run, plus artefacts, notes, voice recordings, and more

länk: https://www.zombiesrungame.com/

Minkfarmning

usch, sitter och kollar på reprisen av dokumentären minkfarmarna. och förstår verkligen inte hur det ens kan vara lagligt! en av gubbarna som jobbar med det gasade precis ihjäl massa minkar instängs i en låda, ler och säger "nu kommer de låta lite" usch! dumma gubbe som är helt sjuk i huvudet! fick även veta att "inte ens en djurvän skulle säga nej till en sådan fin päls" JO! jag skulle ALDRIG kunna ha på mig en äkta päls. och när han sa den meningen låter det ju som han själv inte tycker att han är djurvän. och det borde man väl verkligen vara om man ska jobba med djur?  och så om de som släpper ut minkar; så tycker jag att det är mer rätt än fel att göra det. det är ju inte precis som om de skulle överleva om de var kvar i sina små, trånga burar. och de får iaf leva fritt sin sista tid. men de dör ju tyvärr lite mer smärtsamt. och man kan ju hoppas att minkfarmarna slutar om deras minkar blir utsläppta.

Trött hund!

så då är första skoldagen på över fyra veckor avklarad. på förmiddagen var det föreläsning i C15 (det heter ju inte det längre, utan något annat krångligt). och det var intressant. på eftermiddagen var det assistanshundsträning. och idag började vi träna med rullstolar. Duchess var jätteduktig och gick jättefint jämte rullstolen när jag åkte. vi ska träna på att kunna ha hunden i olika positioner förhållande till rullstolen, så höger, vänster, framför och bakom ska läras in. kanske lite bra träning för mig med? haha
när vi kom hem slöade vi lite på min lilla baksida och nu kom vi precis hem efter att ha tränat lite rallylydnad, och det var hon också jätteduktig på, även att ajg var lite trött och inte riktigt orkade med när hon gjorde fel

Back to school!

efter en veckas lov och tre veckors praktik är det dags för skola igen. vi börjar med djursjukvård på förmiddagen och sen hundträning hele eftermiddagen till kl 17. nu sitter jag iaf och käkar lite frulle och ska snart packa väskan. när det står hundträning på schemat är det ju lite mer som ska packas, korv/ blodpuddingsblandning, en burk med frolic ifall det andra tar slut, klicker, targetmatta, leksaker, mynt m.m. och så lite hundmat eftersom min hund vägrar äta frukost såhär tidigt. och mat till mig med såklart. och alla pärmar och böcker vi behöver. så väskan blir tung idag...

Min duktiga vovva :)

idag är det utställning, lydnadstävlingar och agilitytävlingar ute på klubben här. så jag åkte ut en sväng med Duchess för att träna henne bland hundar. och hon var så duktig! efter en och en halv timme åkte vi hem och hon är jättetrött. när vi åkte hem gick hon förbi hundar utan att bry sig :) men sen när vi kom hem såg jag en hund och gick bara för att möta den. och givetvis morrar den och skäller åt Duchess. så då gjorde hon det tillbaka. men det gick ganska bra ändå :)

RSS 2.0