Duchess-Anka

Duchess + två pringles =


Gårdagens agilityträning

 
och så kommer en liten film från en misslyckad träning haha. det gick inte alls som jag hade tänkt mig med träningen. jag visste ju att det skulle vara en svår bana, men duchess var full av energi, även att vi precis hade gått 4 km. hon är snabb som jag vet inte vad och det är svårt att hinna med henne helt enkelt. filmen är på när vi hade kört banan tre gånger och hon är trött och det går sakta. hon är för övrigt väldigt bra på att riva hinder haha. och vi körde bara banan fram till hinder 24. 
 
 
 
 

Dubbeldisk

Jaha det blev en dubbeldisk idag. I hopploppet var hon övertaggad och jag körde flygande start och redan vid andra hindret så struntade hon i däcket och tog en tunnel istället. Diskade. 
Det gäller att hänga med henne
Rivning pågår
Slalomet är jag jättenöjd med, i båda klasserna :) inte ett enda fel
 
I hoppklassen blev jag besviken när hon diskade sig så tidigt och tappade go:et, så det blev lite hipp som happ och jag struntade i om hon gjorde fel. fel av mig men så blir det ibland. 
 
Till agilityklassen var jag taggad igen och visste att vi skulle få fel på balanshinder och kontaktfält. och mycket riktigt, på tredje hindret som var A:et blev första 5:an, hindret efter det en tunnel ooooooch hon tog fel ingång. Diskade. men nu fortsatte jag resten av banan jick skitbra! (förrutom en 5:a på balansbommen). 
 
Även som jag trodde så gjorde balanshindren att hon skrapade upp lite på sin tass igen. men jag tror att Duchess är nöjd ändå. om det hade varit agilityklass först hade jag så klart inte kört hoppklassen efter men jag ahde tur.
 
 
lite andra bilder från idag:
 
 
 

Halt hund. igen.

Så igår var jag och Duchess ute och cyklade en sväng och när vi har typ 200 m kvar börjar hon halta jättemycket. så vi stannar och jag märker att det blöder från tassen. hon har skrapat upp trampdynan. och imorgon har vi agilitytävling som vi troligtvis inte kommer kunna vara med på :/ så andra tävlingen i rad när hon tycker det är bra att skada sig. men vi avvaktar fortfarande lite och jag hoppas på en riktig snabbläkning under dagen, och inga asfaltspromenader, jag bär henne ut till gräsmattan haha.

hon var lite rolig igår kväll när vi skulle ut, då tänkte jag att hon kan gå ner till gräsmattan på trädgården själ och kissa, när hon har gått två steg i stentrappan ner stannar hon och kollar på mig som om "mamma, bär mig det gör ju ont!" så jag lyfte upp henne och hon blev nöjd. det är nog inte många hundar i den storleken som VILL bli burna haha

Samma bana: idag och ett år sedan

Börjar med en bild på banan:
 
Och här kommer videon på när vi körde den för ca ett år sedan, tyvärr hittar jag inte videoklippet för att kunna lägga upp det på youtube:
 
 
Sedan är det ju jättesvårt att kunna bygga upp banan på ett likande sätt. slalomet satte jag mycket svårare idag så hon skulle få träna en svårare ingång. Här kommer iallafall dagens klipp:
 
Även om det inte syns så jättestor skillnad på en sådan här lätt bana (föruton slalomet då) så känner jag mig betydligt mycket säkrare på hur min hund fungerar på planen och det märks ju på Duchess också. Jag litar med på henne och hon börjar förstå vad det är jag vill. och en av de stora skillnaderna är ju att på första filmen tränade vi delar på banan tidigare (inringat på bilden) många gånger innan filmen, idag filmade vi första försöket.

Slalomträning

Idag åkte jag och D iväg till brukshundsklubben redan kl 8 för att träna med tanke på värmen och jag vaknar tidigt ändå :p det blev slalomträning idag och vi började även lite lätt med kontaktfältsträning (såååå tråkigt men det måste ju göras). lägger upp en film på hur slalomet ser ut nu. jag blir mer och mer nöjd, hon klarar vänsterslalom utan problem nu och hon har börjat söka ingångar fint. farten jobbar vi på med pipleksak just nu.
 

Egen pool

Efter att ha jobbat idag var vi iväg och handlade lite. Duchess fick sig en egen pool. söt var den, och Duchess tyckte att den var skitläskig men efter några klick så sprang hon rakt i poolen så fort jag höll fram en godis :) och den ser väldigt liten ut på bilden eftersom hon står långt fram.



Öland förra helgen

Inlägget är nu uppdaterat med en till bild och text.

Förra fredagen åkte jag och Duchess iväg till öland för klassåterträff från hundutbildningen. tyvärr blev vi bara 6 st men vi hade kul ändå :) fredagkvällen bestod av tjöt och tacos.

Sedan vaknade vi alla tidigt på lördagen. och då menar jag tidigt. halv 6. så jag och evelina följde med och och kollade på när kalvarna matades :) Söta var de iaf.
 
Vi var även ute och gick en sväng på alvaret, och hundarna fick busa. Duchess busade bara med Dumle eftersom hon inte går ihop med tikarna, men hon fick jättebra träning den helgen
och här sitter hon fint brevid tre tikar. det hade aldrig gått för ett halvår sedan vill jag lova
 
 

RSS 2.0