Nöjd matte!

Jag är supernöjd med träningen idag! när jag hade byggt upp banan och gick den en gång kände jag att jag var tvungen att ha med mig duchess för att jag inte riktigt kan henne i agilityn än. så på vissa delar av banan fick hon vara med så jag visste hur vi skulle göra. filmen är första gången vi kör hela banan. jag kommer av mig lite där mitt i banan haha. men det är sånt som händer. vi missade lite på slalomet, annars gick hon superfint tycker jag. det var ju ingen lätt bana. sedan körde vi två gånger till och sista gången gick riktigt bra då jag hade fått in hur jag skulle göra vid alla klurigheter. så jag lovar att det såg betydligt bättre ut än vad detta gjorde. 

Banan finns i inlägget nedanför
 
 

Riktig utmaning!

Jag har hittat en bana som vi ska köra idag. svår som skrutt är den men det ska bli en riktigt rolig utmaning. speciellt för mig att komma på hur jag ska göra. 
 
och idag är kameran laddad så jag tar med mig den idag haha :) får se sen bara om jag vågar lägga upp resultatet eller om vi gör bort oss totalt ;)

träningen

banan var rolig, men jag tycker att den var lite för lätt haha. hunden nollade banan på första försöket, andra försöket blev det en rivning. så nästa gång jag bygger bana ska det bli något svårare. och tror ni inte att jag glömde minneskortet till kameran?

balansbommen gick iaf bra, jag behövde inte koppla henne utan bara locka upp henne lite så gick det efter ett tag, så den kommer nog inte vara några problem på onsdag. men deras plan! oj oj oj! det var vatten överallt! jag är dyngsur om fötterna och ena benet då jag gjorde en så där lagom snygg vurpa i vattnet, men duchess sjorde två. så jag hoppas att tävlingen på onsdag är på en annan plan för det där kommer inte hinna torka till

Lördag = hundträning

om en timme ungefär ska jag och duchess sticka iväg till ronneby brukshundsklubb för lite agilityträning. vi ska på serietävling dit på onsdag och hon har ju lite problem med nya balansbommar så då åker vi dit och tränar på den + kör en hoppklass 2 bana som jag precis har skrivit ut. Marcus jobbar idag, men jag tar med mig videokameran ändå så kommer det upp en video senare :)

Ledig dag

idag har det varit lungt och skönt med en extra ledig dag. eller ja, lungt och skönt vet jag inte. jag och Duchess började med att gå en morgonpromenad på 5 km. när vi hade kommit hem dröjde det inte länge förrän jag var agilitysugen. så jag packade ihop lite småsaker och testade att ta bussen ut till klubben. eller ja den tog mig 7,5 km närmare klubben iaf, sedan fick vi gå 30 minuter till för att komma fram. 

idag körde vi teknikträning. första gången jag testade på blindbyte, men det gick jättebra och jag tror att jag var tydlig och visade vad jag ville för Duchess fattade direkt! sedan tränade vi lite smått på "här" som jag använder när hon ska komma direkt till mig utan att ta något hinder först, tex när jag skickat ut henne till 3:an får jag in henne emellan 3:an och 4:an för att kunna ta 4:an från andra hållet. vi tränade lite på "runt" också, dvs gå runt ett hinder och hoppa det bakifrån. 
 
SP= startposition
BL= blindbyte
 
Jag har aldrig riktigt vågat köra blidbyte tidigare då det går ut på att hunden tar hindren självständigt. som tex på den här kombinationen. när hunden hoppat första hindret och är påväg till tvåan ska jag redan vara påväg till positionen för blindbyte för när hunden landar från hinder nummer två ska jag ha hunden på min västra sida istället för högra som jag hade vid start. bytet sker alltså bakom ryggen på föraren. 

filmen igen

kör den via youtube ist

Agilityträning 20/4

Vi börjar med en bild på dagens bana/ kombination. på bilden tyckte jag först att den såg lite klurig ut med när jag väl gick banan sen var det inget som var speciellt konstigt. 
och så kör vi en film på det också. givetvis bara för att jag skrev att slalomet börjar gå bra så gick det ju inte alls bra idag haha. För varje gång vi kör lär jag mig mer och mer hur duchess funkar på agilityplanen och jag tycker verkligen att träningen går framåt. hon var förövrigt jätteduktig då det helt plötsligt kom in en hund med ägare bakon A-hindret och hon sprang en bit mot dem men vände sedan när jag ropade på henne :)

lägger upp filmen i ett nytt inlägg
 

hur svårt ska det vara?

haha jag kan inte sova länge på helgerna alltså. idag vaknade jag kvart i sju. så har snart varit vaken en timme. men då kan jag ju passa på att förbereda inför dagens agilityträning. jag har hittat en liten rolig kombination som jag tänker köra idag. plus träna på starter. slalomet börjar gå ganska bra nu tycker jag, men det tränas det ju alltid lite på ändå. och om en kvart ska jag väcka de båda andra i lägenheten som ligger och sover (duchess och marcus) det är ju bara jag som är morgonpigg här :)

Agilitytävling i Kalmar

Idag har det varit jätteskönt väder, vi kom fram till kalmar strax innan kl 8 och redan då var det tillräckligt varmt för att sitta utan jacka. idag kördes hoppklass och agilityklass parallellt med varandra så det gick fort. efter 5 timmar var vi tillbaka i bilen på väg hemmåt. i första klassen som vi körde och det var agilityklass där diskade hon sig ganska fort eftersom hon inte ville gå på balansbommen. hon har haft lite problem med den nu men den i karlskrona springer hon över utan problem. så det blir nog till att åka till flera olika klubbar och träna på olika bommar.  efter agilityklass 1 körde de agilityklass 3 där vi satt. och det är riktigt roligt att kolla på. det var SM-kval och sådant på tävlingen så de var riktigt duktiga. 

Sista klassen för dagen var hoppklass 1. och där tog vi oss igenom utan att bli diskade. vi fick en rivning (fem fel) och två vägringar, sammanlagt fick vi 18,42 i fel (3,42 i tidsfel) och vi hamnade på en 17:e plats av 45 starter. så för att vara första "riktiga" tävlingen är jag nöjd. det finns mycket vi har att träna på då hon gärna springer lite extra rundor, därav tidsfelen haha. men hon lyssnade ändå på mig och kom tillbaka uta att ta hinder på tillbakavägen. och idag gick hon även två jättefina slalom, ett felfritt med tunnel rakt framför henne, och i det andra slalomet fick vi ta om det en gång.

Banorna lägger jag upp senare, jag hoppas på att de kommer upp på sbktävling.se annars kommer det två snyggt handmålade banor ;)

Officiellt i Kalmar

Imorgon ringer mobilen kl 6 så ska vi dra till Kalmar på officiell agilitytävling :) den här gången tänkte jag lämna filmkameran hemma och ta med den vanliga kameran istället. och eftersom det är vår första officiella tävling imorgon så måste vi skaffa oss en tävlingsbok och lilla D ska mätas. sedan börjar dagen med Agility1 och Hopp3 som körs samtidigt. det är för övrigt bara large-hundar imorgon men det är ändå över 250 starter så det är en stor tävling :)

Fem veckor

Det första jag får höra när jag kommer till min favvo förskola idag är JAAA! SANNA!!! haha, sen har jag även fått ett vik på fem veckor där nu, så det är jätteskönt att slippa gå upp tidigt för att vänta på ifall de ska ringa om jobb eller inte. :)

RSS 2.0