halsfluss

stackars duchess undrar nog vrf hon inte får så mkt träning som hon brukar få. det här med att inte dra i kopplet är hon ju faktiskt ganska duktig på, men vi ska vara konsekventa i två veckor, inte en enda promenad när hon drar i kopplet. kan säga att det inte är det lättaste när man inte kan prata. allt jag säger låter som mummel. duchess tar inte heller sin mat innan jag säger varsågod, eller just nu mummelmummel som hon inte riktigt förstår. stackarn.
igår kändes det ändå ganska okej i halsen jag kunde till och med äta en toast. men idag få jag knappt i mig frukosten som är mjölk och cherrios. och som det ser ut nu stannar jag nog hemma från skolan imorgon, vilket jag verkligen inte vill.
men jag tycker ändå mest synd om duchess som inte förstår mig och bara får ligga inne och inte göra mkt. jag var nyss ute i fem minuter och blev helt genomsvett när jag kom in. för att aktivera henne lite har hon fått sin mat utspridd på gräsmattan, jag har lagt godis under burkar och filtar. kom gärna med lite mer förslag man kan göra för att aktivera hunden utan att prata haha

lite bilder

så här sover hon när vi kommer hem från skolan
Ibland får Duchess för sig att hon ska städa ihop alla sina ben och går och lägger dem i korgen ^^
Zelda och Duchess i sin box, vi brukar sätta upp luckan med snöre på dagarna och duchess springer in och ut :)

inte-dra-i-kopplet övningar

så här kan det se ut när vi är ute på våra hundpromenader
(bilden är från igår)
idag har vi övat på att hundarna (och vi) inte ska dra i kopplet. vi började med att gå ca 5 minuter med kopplet knutet runt magen utan att använda våra händer för att inse vad mycket vi drar i kopplet. så då var det ju bara till att locka på hundarna.
när vi kom fram till träningsplatsen gjorde vi ett gäng olika övningar. bl a "magnetet"- lära hunden att följa handen (duchess tyckte att det var superroligt), "vem följer vem"- gå åt olika håll hela tiden, hunden ska med och lära sig hålla koll på var du går, belöna när hunden är vid vänster sida, "stopp-metoden"- stanna när hunden drar och hala in hunden och gå vidare när hunden är lugn. sen gick vi bara zick-zack mellan alla hundarna, med våra egna hundar såklart.
på vägen tillbaka skulle inte hundarna dra i kopplet överhuvudtaget vilket gick väldigt bra. vi pratade även om att ha två lägen på kopplet; långt koppel- hunden får göra vad den vill, nosa, kissa m.m men inte dra såklart. och kort koppel- hunden går vid vänster sida, inte dra, nosa eller kissa, utan bara gå där. det tycker jag lät väldigt bra så det har vi börjat träna på :)

glömde kameran

jag råkade visst glömma min kamera idag. idag har duchess fått en stallkompis :) lilla Zelda som är en blandning på portugisisk vattenhund och cocker spaniel, jättesöt! Zelda och Frida bor även här typ en minut gångavstånd så vi kör varannan dag till skolan.
idag har också varit en sådan dag när vi bara går igenom mycket. första lektionen gick vi en promenad med alla hundar (12-13 st) och det gick jättebra för allihop. sen var ju djursjukvården lite speciell. våran lärare fick ett samtal om att de skulle avliva en gris, den var sjuk och kunde inte skickas till slakt. så det man gör med sådana grisar är att de avlivas och skickas iväg för att brännas. då för att vi ska lära oss lite så obducerar de på djuren. så idag har jag fått se insidan av en gris. väldigt intressant faktiskt.
sen på nästa lektion gick vi igenom lite kort och gick en promenix till :)
nu är vi trötta så jag ska snart kolla på greys anatomy och duchess sover för fullt!

skolan har börjat!

idag var det första dagen i skolan för mig och duchess :) vi gjorde ju inte så mkt skoligt men allt verkar väldigt bra, duchess var duktig i hundstallet, men helt slut när vi kom hem. imorgon börjar vi med 1h45 min om hundens fostran, sedan djursjukvård (som jag redan har gått, men jag kommer gå ändå för nu är det ännu mer inriktat på hund och djursjukvård kan man ju inte få för mkt av). efter lunch har vi lite ekonomi. kan ta med kameran till skolan imorgon och ta lite pics :)
kan även ta lite pics här i lägenheten imorgon, för idag orkar jag inte!

RSS 2.0