inte-dra-i-kopplet övningar

så här kan det se ut när vi är ute på våra hundpromenader
(bilden är från igår)
idag har vi övat på att hundarna (och vi) inte ska dra i kopplet. vi började med att gå ca 5 minuter med kopplet knutet runt magen utan att använda våra händer för att inse vad mycket vi drar i kopplet. så då var det ju bara till att locka på hundarna.
när vi kom fram till träningsplatsen gjorde vi ett gäng olika övningar. bl a "magnetet"- lära hunden att följa handen (duchess tyckte att det var superroligt), "vem följer vem"- gå åt olika håll hela tiden, hunden ska med och lära sig hålla koll på var du går, belöna när hunden är vid vänster sida, "stopp-metoden"- stanna när hunden drar och hala in hunden och gå vidare när hunden är lugn. sen gick vi bara zick-zack mellan alla hundarna, med våra egna hundar såklart.
på vägen tillbaka skulle inte hundarna dra i kopplet överhuvudtaget vilket gick väldigt bra. vi pratade även om att ha två lägen på kopplet; långt koppel- hunden får göra vad den vill, nosa, kissa m.m men inte dra såklart. och kort koppel- hunden går vid vänster sida, inte dra, nosa eller kissa, utan bara gå där. det tycker jag lät väldigt bra så det har vi börjat träna på :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0