bara en liten film


Bus i skolan

Fina Thelma
Urax och Wiggo
Urax, Winna och Duchess (Winna och Duchess är nästan exakt lika gamla, det skiljer typ tre dagar eller något. men D är liiite högre, men W väger 1 kg mer haha)
Duchess, Winna, Urax, Wiggo och Thelma
Urax och Zita

snart dags för uppkörning

i vår klickerträning i skolan har vi fått ett gäng olika övningar som vi ska lära hundarna med hjälp av klicker. för att gå vidare till nästa övning måste vi ha en "uppkörning" inför läraren. i den här övningen är målet att hunden ska lägga en tass på en targetplatta och hålla kvar i fyra sek. och jag tror att vi är redo för uppkörningen snart :)

jag är rädd..

här om dagen fick jag syn på en jättestor spindel (troligtvis en husspindel) under min toalett jag fick panik och sprang och hämtade en stor sko, men när jag kom in i badrummet igen försvann den in under toan igen. det är ett litet hål nertill på baksidan och jag kommer inte åt det överhuvudtaget . så jag sprayade in sån där air freshener, men det tog inte död på den. för idag när jag kom hem från skolan såg jag några ben sticka ut och jag funderade på vad jag skulle göra, tog fram mobilen för att se lite bättre med kameran, då hoppar han ut! och nästan skrämmer ihjäl mig! men sen in i sitt lilla hål igen.
den är jätteläskig och jag vågar knappt gå på toa. jag tog fram damsugaren för att se om jag kunde få bort den med den. men nu är jag ist rädd för att spindeln sitter fast i damsugarslangen. så den är också instängd på toan nu. kanske skulle ta och skölja igenom den med duschslangen en gång.
jag skulle ju kunnat ha kvar spindeln där under toan för den stör ju egentlige inte, men nu är det ju så att jag ska hem till eksjö på fredag och vara härifrån i tre veckor. och vem vet vad en spindel kan hitta på under så lång tid. han kanske bjuder över kompisar och tar över hela min lägenhet!? :s
så om det är någon som har tips på hur man kan bli av med en spindel så tar jag tacksamt emot det.

själva i skolan

nu sitter jag och Duchess i Byrackan (lektionssal) och jag skriver lite på ett arbete om farliga hundar och duchess leker just nu med sin boll. vi är nästan helt själva på hela skolan, så det känns lite konstigt. men jag ska nog ta och åka hem snart. jag fick en uppgift som jag ska göra idag, men de papperna som jag behöver till den är ju självklart hemma.
jag har släpat in duchess bädd i salen, hon har mat och vattenskål och jag sitter utan skor på fötterna, med två olika strumpor dessutom eftersom jag glömde bort min tvättid sist.
när man är själv i skolan och ska jobba så sätter man ju sig på lärarens stol ^^

ingen skola idag

för några veckor sedan var det öppet hus i skolan och de som var med då får vara lediga idag och imorn. men jag var inte där för vi var på utställning då. så idag åkte vi in till skolan jag och Duchess, men då är vår lärare sjuk så det är bara till att åka hem igen. fast jag passade på att städa hundboxen och träna lite agility innan vi åkte så vi inte åkte helt i onödan ^^
och nu fick jag precis post och jag fick mitt "uppfödarkort" från royal canin. vi fick veta att de som går naturbruk kan anmäla sig som uppfödare hos royal och får då var 4:e säck med mat gratis. med eukanuba som hon fått tidigare så får man var 5:e säck gratis. och är man fattig student så är man haha

frost

det hade visst varit kallt i natt. det var frost nästan överallt när vi var ute och gick på morgonen. men jag tycker att det var jätteskönt ute. och med vinterjacka, mössa, vantar och varma skor är det ju inte kallt. :)

Saker som alltid finns i min skolväska..

* Tennisboll
* boll på snöre
* kamptrasa
* apportbock
* två klickrar
* targetplatta
* bajspåsar
* blodpudding/ korv
(* skolböcker och penna)
någon som har svårt att gissa vad jag läser? haha

bläk

jag ville ju jättegärna ställa ut duchess på mydog, och skulle anmäla henne, men då måste man tydligen vara medlem i skk också. det kostar 370 kr + 220 för utställningkostnad. det känns liiiite för dyrt för mig just nu. så det var ju synd :/ men hon kommer att följa med ändå och sitta i montern

praktik

vecka 42-44 har vi praktik och jag hoppas att jag kan vara på ett hundtrim i gislaved. jag har ringt och pratat med dem, men hon som äger det var inte där då så jag ska dit på onsdag så håll tummarna! idag fick vi också lite info om utlandspraktik. så i vår någon gång hoppas jag att jag får göra praktik i skottland! eller på irland. det skulle vara jättekul! och då hoppas jag på hundvakt hemifrån :)
vi har även pratat lite mer om MyDog idag i skolan, och jag har bestämt mig för att ställa Duchess på lördagen, sen ska jag även vara där på fredagen och Duchess får följa med båda dagarna och vara i montern. hon har ju inga problem med att slappna av om vi säger så.

RSS 2.0