liten agilityfilm


framsteg

jag har nog inte riktigt skrivit om hur jobbig duchess har varit. det är inte bara hundmöten vi har haft probelm med utan även när vi mött människor har hon varit en pain in the ass! och för att inte tala om när det kommer en cykel! då biter hon i det som finns i närheten i ren frustration. så nu när det är snö ute tar hon en tugga snö. men idag när vi var ute och gick kom det en cykel och jag hade bara tråkigt levergodis med mig men hon kollade lite på cykeln och sen gick hon till mig och ville ha godis! så snacka om framsteg. senare under samma promenad mötte vi två personer så jag kallade in duchess eftersom hon var lös, och sa till henne att gå fint. och hon gjorde det! när vi mötte folk! de var inte ens intressanta nu. senare mötte vi en gubbe och samma sak där, jag sa till henne att gå fint och hon gjorde det. jag fick till och med höra "vilken lydig hund du har" och det är första gången jag får höra det av någon random människa när jag har varit ute med duchess. så idag är jag en stolt matte :)

rallylydnad

tyvärr så gick det inte så bra den gången vi filmade, men men. vi har ju bara tränat i två veckor också

9 månader

igår blev min lilla plutt nio månader, kan inte fatta att hon har blivit så gammal!
förresten så har vi ju tränat lite rallylydnad på praktiken, och i torsdags fick jag höra att jag skulle kunna tävla med duchess och få godkänt resultat. någon som skulle vilja se en film på när vi kör?

Cannelloni med spenat och fetaost

(googlad bild)
cannelloni är stora ihåliga pasta-grejer som man gör en fyllning till och sen in i ugnen med tomatsås. och jag hittade inget recept som jag riktigt tyckte om så jag gjorde något eget. får se hur det går, men jag brukar lyckas ganska bra faktiskt :) så i min gegga har jag spenat, turkisk yoghurt, fetaost och fjällbrynts tomatost med feta (det är en supergod ost på tub, jag tycker att den smakar kaviar, men det har jag å andra sidan inte ätit på många år)

and the winner is...

NEW YORK GIANTS!!!!   :D
tyvärr så somnade jag ca 5 min in i den tredje quartern och då ledde the patriots med 17-10, men det vände tydligen, vilken tur! som sagt så somnade jag och då var klockan ungerfär 2.45. vilket jag ångrar jättemycket nu, varför gick jag inte upp och gick lite eller något? gaah! men jag hann se en liten snabb genomgång av matchen på tv nu. men det är inte samma sak. aja, nästa år. då ska jag hålla mig vaken

Super bowl!

inatt är det super bowl som gäller! jag har längtat kan jag ju säga. tyvärr så är det lite dumma tider när man är i sverige, kl 00.30 inatt börjar själva matchen och håller på till ca 5.30 så jag får se hur lände jag orkar kolla haha. som tur är börjar jag inte förrän kl 14 imorgon.

:D

var precis ute och gick en sväng med D, och jag gick med ett stort leende på läpparna en lång stund. gissa varför? jo vi mötte en hund på en cykelväg och D ville bara ha sin falukorvsbit. hon kollade inte ens på den andra hunden! och det kan jag säga är ett enormt framsteg! länge har hon inte ens brytt sig om godis när vi mött hundar, jag har hållt en köttbulle framför näsan på henne och hon har bara morrat och nästan gjort utfall mot mötande hundar. så det kändes så himla bra idag! hon har aldrig fått falukorv innan, så jag köpte en liten bit som BARA kommer att användas vid hundmöten, för falukorv ska vara det där extra, supergoda som man nästan aldrig får :)

nybakat bröd

nu har jag precis bakat två limpor bröd, och det är nog det godaste brödet jag vet. riktigt saftigt och gott :)

Aprikosbröd- 2 limpor

Ingredienser:


7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrö
1 dl hela torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl hasselnötter (hela)
1 liter filmjölk
1,5 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap


Gör så här:


Blanda alla torra ingredienser i en bunke, även bikarbonaten för att det ska bli jämt blandat. Blanda filmjölken och sirapen i en annan bunke. Häll filmjölken och sirapen över mjölet och blanda runt tills det blir en kladdig smet. Smörj och bröa två avlånga kakformar, fördela smeten i formarna och strö över lite mjöl, ställ in dem längst ner i ugnen. Ugn: 175 grader. Grädda i ca 1 timme.


 

väldigt smidigt att göra, och de är som allra godast precis nygräddade med smält smör och ost :)


Utkast: Feb. 01, 2012

jag hade visst lite fel med rallylydnadskurserna, de är på torsdag. så igår fick både jag och frida fått träna våra hundar i rallylydnad och bygga upp lite egna banor. så här är min bana ut

och det gick faktiskt väldigt bra med D, det är ett lite roligare sätt att få in lydnaden på hunden, och hon går automatiskt fot mellan momenten för att hon vet att vi snart ska göra något kul. det enda momenten i min bana som hon hade lite problem med var "sitt, ligg, gå runt", hon kan det hemma utan koppel, men det var visst jättekonstigt att vara kopplad när man gjorde detta ^^i dag blir det likadant, träna våra hundar lite och bygga banor. för på torsdag ska vi visa upp och hålla lite i nybörjar kursen

RSS 2.0