nybakat bröd
Ingredienser:
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrö
1 dl hela torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl hasselnötter (hela)
1 liter filmjölk
1,5 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, även bikarbonaten för att det ska bli jämt blandat. Blanda filmjölken och sirapen i en annan bunke. Häll filmjölken och sirapen över mjölet och blanda runt tills det blir en kladdig smet. Smörj och bröa två avlånga kakformar, fördela smeten i formarna och strö över lite mjöl, ställ in dem längst ner i ugnen. Ugn: 175 grader. Grädda i ca 1 timme.
väldigt smidigt att göra, och de är som allra godast precis nygräddade med smält smör och ost :)
Ahh du har allt haft nytta av din lilla ugn, Sanna. Pratade m mormor precis... hon har just bakat ditt bröd. :) kram kram
Javisst! Och brödet är jättegott, det ska jag baka flera gånger.
Och (se ovan), jag tror du haft nytta av elvispen med bunke också. . .
/Mormor