spännande jobb

nu blir det en massa småinlägg i detta inlägget haha.

vi kan börja med att jag och duchess har börjat träna lite mer agility nu, vi ska tävla inofficiellt i älmhult den 17 mars och officiellt i kalmar den 14 april. idag har vi tränat på slalom och framförallt på ingångarna, så vi körde med bara två pinnar för att hon ska kunna söka ingången och hitta var jag än står och det fattade hon väldigt fort, sedan körde vi bara lite mer slalom, det börjar gå ganska bra att ha henne på min högra sida nu, men vi måste gå sakta. igår ställde vi upp ett skitsnyggt hopphinder på trädgården (två trädgårdsstolar och en kvast) och tränade på "runt" alltså att hon ska springa runt hindrat och ta det från baksidan. det gick också bra :) hemma har vi börjat klicka på targetmatta igen, men den här gången ska hon ha båda tassarna på mattan just för när vi börjar träna kontaktfälten på riktigt. jag trodde att det skulle vara jätteförvirrande att lära in nytt, men det fixade hon ju galant det lilla hundkräket.

jag har även precis varit på blodcentralen, och det var inga problem den här gången. jag var ju i värnamo för lite över ett år sedan och då kunde de inte få något blod från mig haha, men idag gick det bra.

annars så ska jag jobba ett långt pass imorgon och då ska jag jobba som assistent åt en tjej i fyran som är rullstolsburen så det blir lite annorlunda. men det ska bli spännande det med. och på fredag ska jag tillbaka till min favorit-förskola igen haha :) när de hade ringt till bemanningen som ordnar med vikariebokningar hade de sagt att om vi inte får Sanna så tar inte jag ledigt, så jag tror nog att de tycker om mig där :)

Polen-resan

Allt hade gått bra med Duchess på pensionatet så det var skönt. i torsdags åkte lämnade färjan karlskrona kl 21.00 och vi gick ombord och åt lite mat nästan direkt efter att ha lastat in våra grejer i hytten. och eftersom vi åkte ganska sent hände det inte så mycket mer på torsdagen. på fredagen vaknar vi 7.30 av att en väckarklocka går igång. då är det en och en halv timme till vi är framme i gdynia, så vi går upp för en supergod frukostbuffé :) när vi sedan är framme i gdynia går vi först till ett akvarie, där de bl a hade en jättebläckfisk och gröna anakondor. efter det går vi omkring på stan och i några shoppingcenter, jag hittade en jacka och en tröja. tillsammans kostade de 140 svenska kr så det var inte dyrt där haha. 
 
Vi passade även på att äta en supergod lunch, inte det heller speciellt dyrt. tex kostade en efterrätt 17 kr. vi åkte tillbaka till båten runt kl 4 och var ganska trötta efter att ha vandrat omkring hela dagen. lite senare på kvällen var det dags för en all inclusive buffé. det var ju inte äckligt om man säger så. efter det var vi ju tvugna att prova spelmaskinerna lite. första vi lade i så vann vi 300 kr, och de mynten gick vi och växlade in direkt för att inte spela upp dem också. sedan växlade vi in ytterligare 100 kr. så det betalade för kvällens drinkar :) 
 
bilder kommer senare

Hundpensionat

imorgon efter jobbet så ska vi åka och lämna Duchess på hundpensionat, och jag är jättenervös över det. har ju äntligen börjat få ordning på henne och är rädd att något kommer förstöras. men men, förhoppningsvis så går det bra. Jag och Marcus åker iväg en sväng till Polen imorgon kväll. på en 36-timmars kryssning. så det blir inte så länge Duchess stannar på pensionatet heller.

Hoppklass 2

 


Agilityträning

Imorgon ska jag, Duchess och Marcus ut och träna lite agility. planen är att träna på slalom och starter. till en början ska jag sätter jag upp två parallella 4-pinnars-slalom då kan jag träna runt i en cirkel och samtidigt träna henne smidigt i både höger-och vänsterhandling. sedan sätter vi upp banan som är på bilden och börjar med att träna starter. när vi är klara kör vi hela banan som en rolig avslutning. och kamera och videokamera kommer följa med.

Det är alltid skönt att ha en ordentlig träningsplan med sig när man åker och tränar, annars brukar det inte bli så bra :)

en vecka på dagis

nu när jag har jobbat en vecka på dagis tillsammans med alla baciller så mår jag inte så bra idag haha. ska ändå jobba tis, ons, tors, så det är skönt att vara hemma idag och gå omkring i morgonrock och raggsockor. men Duchess måste ut snart så det är bara till att pallra sig ut.

Sökträning

Idag har jag och Duchess varit ute och tränat sök igen. tidigare har vi kört med bara godis, men vi ska nu börja köra med leksak mer, hon älskar ju verkligen att kampa. vi fick backa lite idag då hon inte kände sig riktigt säker att kampa med främmande människor för långt ifrån mig, men det kommer så småningom och då kommer hon förhoppningsvis att känna sig ännu tryggare med främmande människor. anledningen till att vi byter till leksak när godis har funkat bra? om en stund börjar det ju bli dags att lägga in lösrullar i träningen. (när vi är färdiga går söket ut på att Duchess springer ut i skogen, när hon hittar figgen biter hon tag i en rulle som hänger i halsbandet och springer in till mig, där hon släpper den på mitt kommando. koppel åker på och vi ska ut till figgen igen tillsammans) När vi då lägger in lösrullarna kommer hon ha det ganska naturligt i sig att busa lite med dem ute hos figgen och sedan springa in med dem till mig. 

Vi hade även en instruktär idag och han hade ett kampskinn, så det måste jag nog skaffa mig ett till Duchess nu då det verkade vara det bästa som fanns.
 
och som ni ser så råkade SBK-tecknet från skolan följa med mig hem. ooops..
 
 
 

två på lilla D


Nya bilder på lägenheten

Vi börjar i vardagsrummet
Lilla fröken D:s favoritplats för bentuggning
Hallen

Köket
 

RSS 2.0