10.20

och nu är dagens träningspass avklarat! 5 km blev det idag. rundan var egentligen 5,5 men jag var för lat för att springa den sista halvkm ^^ så jag gick den ist.  men det gick ganska bra ändå tycker jag. fast det är en jobbig runda, efter 4,5 km kommer en uppförsbacke på ca 400 m. det tycker inte jag om. det var nog därför jag inte orkade springa den sista biten. haha. så nu ska jag snart hoppa in i duschen!

wiii!

yay! idag ahr ajg nog gjort av med en halv veckolön! :D jag köpte en klänning (!), ett par skor, en väska, ett par solglasögon och parfymen escada ocean lounge. sen när jag kommer hem och packar upp sakerna märker jag en typisk grej. en svart klänning. ett par svarta skor. svart väska. svarta solglasögon. jag borde köpa saker i andra färger än svart! kan lägga upp bild på mina grejer imorgon :) och precis som jag tänkte när jag köpte klänningen så passar den skitbra med mitt supertunna nitskärp :)

gårdagen

okej jag handlade inte så mkt igår men det blir nog bättre idag. kan ni gissa var vi började någonstans? -Starbucks såklart! jag och Saskia(från tyskland) gick in och väntade på Kerstin (från tyskland) och Rumi (från japan). efter det gick vi runt lite i stan. sen åkte vi till ett gäng affärerer och sen var klockan halv nio och det var dags för miiiiiddag! så vi åkte tillbaka till stan och hittade ett trevligt ställe som hade mkt vegetariskt! sen var nog klockan lite över tio när vi var klara där. hmm vad gjorde vi sen? juste! vi åkt till Walmart! jag älskar det stället! de har allt och det är billigt! jag köpte två nagellack, nagellacksremover och 6 par örhängen för $8! och vi var där inne ganska länge, åkte nog därifrån halv 12 (det är öppet dygnet runt). och jag var hemma klockan 12 ungefär. och nu är jag trött, bara så att alla vet!

lite uppdatering om helgen

hade lite bråttom innan när jag skrev haha.

men iaf, nu har jag en liten paus på en timme för barnen har en playdate så mamman tyckte att jag kunde vara ledig då och hon kunde hålla koll på dem. så jag börjar klockan 12 och jobbar till 4, då ska barnen på kalas och jag ska iväg och träffa de andra au pairerna! ska bli skoj :) jag måste ju verkligen göra av med pengar nu! haha :p man kan ju inte gå omkring och ha $500. ska nog köpa ett par converse iaf tror jag. och några flipflop och nått mer. får se vad jag hittar.

men imorn ska vi ju iväg till fredericksburgh så då kan jag göra av med ännu mer pengar! yay! det är kul att göra av med pengar!

helgens planer!

idag: jobba, börjar om 5 minuter, men det är heöt tyst i huset, så barnen har inte vaknat än. så jag jobbar till kl 4. sen ska jag träffa de två tyska au pairerna och den nya au pairen från japan :)

imorn: roaaad trip! äntligen åka iväg någonstans och förhoppningsvis kommer jag göra av med lite pengar!

mer mer meeer!

inte konstigt att det är så kul att vara ute och springa när det går så här bra! idag förbättrade jag tiden med 57 sek! så efter att har sprungit 3 ggr har jag förbättrat tiden med nästan 2 min på 3,5 km!

när jag kom tillbaka var jag trött


sen insåg jag hur duktig jag varit

mer vååår!

tänkte bara visa ytterligare två vår-bilder




nu ska jag iaf ut och springa igen! så hejsvejs!

RIP iPod-hörlurar



ja så här kan det gå när man har hörlurarna i datorn och snubblar. tur att jag köpte nya hörlurar nyss!

paket!

okej mamma, pappa och icca. nu har jag skickat iväg ett paket till er med lite små saker i. men det var inte speciellt billigt så ni kommer få vänta länge innan ni får ett nytt :b btw så är det adresserat till icca men det är till alla.

nu ska jag ut och gå en sväng och hoppas att min fotoförbannelse är över haha

perfekt!

vädret var verkligen perfekt nu! ungefär 8 grader och moln. det var mkt bättre än 20 grader och sol kan jag ju säga. kanske var därför jag förbättrade tiden med 1 minut idag! på 3,5 km! det var bra. känns lite tråkigt att bara kunna springa 3,5 km. men jag har två bra förklaringar till det. 1, mamma säger att jag inte får springa längre eftersom jag nyss slutat med penicillin. 2, om jag springer 4 km eller längre brukar jag få vattenblåsor under fötterna och kan inte springa på ungefär 4 dagar, så mina fötter måste vänja sig lite vid skorna.

hmm jag ifs hade två flätor ist för en tofs idag, kanske var det som gjorde att det gick fortare? ;b

jag är redo!

nu sitter jag med träningskläder på och väntar på att kunna sticka ut ochs springa! åt frukost för 45 minuter sen och på tisdagar är det min favoritfrukost; amerikanska fullkornspannkakor med agawe nectar (nyttigare alternativ till lönnsirap) och banan så jag åt mycket! så jag tänkte vänta iaf en kvart till innan jag sticker ut.

får se om det blir någon promenix efter lunch så jag kan ta lite kort på våren här, annars får det vänta till imorgon. btw så verkar det som det kommer regna idag :/ men det verkade det som igår med så vi kanske klarar oss utan regn idag också! men det skulle ju vara skönt med lite regn när jag springer :)

en vanlig dag

okej tänkte skriva lite mer om hur en dag ser ut för mig ifall ni är intresserade. kan ta denna dagen som exempel, men vanligtvis jobbar jag någon timma på morgonen också, men idag började jag 2.30.

så när jag börjar har david vanligtvis precis vaknat upp från sin nap, som jag inte kommer på vad det heter på svenska, ibland som idag tex ville han inte sova så det innebär att han går och lägger sig tidigare och jag slutar tidigare. men jag börjar med att börja förbereda david för 2.45 tar vi minivanen och åker iväg för att hämta deborah på dagis/ pre-school. det tar ca 10 min att köra dit. och det är en lärare där som jag tycker om för hon har alltid fått alla barnen klara för att åka hem, så de står i korridoren med ryggsäckar på och redo för att åka hem, så det är smidigt. det är lite jobbigare annars för då ska jag hålla koll på david samtidigt som jag ska försöka få deborah i ordning.

när vi väl kommer hem (runt 3.10) brukar vi oftast vara ute och leka tills middagen är klar kl 5. och idag var inget undantag även att det verkade som det skulle börja regna så klarade vi oss undan regnet. och david börjar bli riktigt duktig med sin sparkcykel nu kan jag ju säga! första gången jag såg honom använda den kunde han inte ta sig framåt själv utan jag fick gå och knuffa på, men nu står han på den och sparkar själv, det enda problmet är att han styr åt höger hela tiden men det ska nog gå bättre om ett tag! runt 4 brukar de få lite "afternoon snack" också, så de klarar sig fram till middagen.

sen var det ju då middag. efter middagen var det bath time! yay! och det går mkt bättre nu än vad det gjorde i början för jag har kortat ner badtiden lite så de inte hinner börja bli så vilda som de var först. allt går bättre nu tycker jag. jag börjar verkligen lära mig hur de funkar så det är kul. men jag har bara använt mig av time out en gång, men det var verkligen effektivt! efter det var deborah hur snäll och lugn som helst och jag hinner lugna ner mig under den tiden också haha.

sen var klockan 6 och david skulle sova. så jag och deborah gick ner och lekte hund, hon är en hund som heter Roofie och jag vet inte riktigt vad jag är, helt plötsligt är jag the dogcatcher sen är jag animal doctor sen är jag the dog rescuer haha. idag så var jag an animal doctor som och roofie var så sjuk (tass skada) så hon behövde stanna på sjukhuset i 30 år haha. sen var det bedtime snack och vi började kolla på en barbie-film (yay! NOT) och sen var kl 7 och det var läggdags för henne med. så jag städar upp de leksaker som ligger framme och slutar.

det är ungefär så här dagarna brukar se ut :) och jag vill inte ha dåligt väder för det är ganska svårt att hålla dem sysselsatta inne så lång tid. så jag hoppas att det kommer vara toppenväder hela året jag är här!

6 veckor!

såg förresten att jag har varit hemifrån i 6 veckor nu! det har verkligen gått fort. så snart är jag hemma i sverige igen haha

lite allt möjligt

nu har jag kommit tillbaka efter en liten promenad på 1½ timme. känner mig lite duktig. jag började mitt nyttiga liv igår. haha inget mer godis eller sånt. och det har gått bra än så länge. jag kör lite med biggest loser taktiken att när jag blir sugen på något tar jag ett tuggummi ist. men det var lite svårt idag när jag gick till affären och skulle köpa lite saker att skicka hem. men jag klarade mig.

förresten icca, bara för att göra dig lite med avundsjuk så är sminket väldigt billigt här :p den foundationen du brukar ha kostar $10 alltså typ 70 kr. men om man har ett speciellt kort som man använder i affären så gäller "buy 2 get 1 free" :b så när ni kommer till usa gissar jag på att du kommer köpa ganska mkt smink :b

har sett lite mer vårtecken idag; första maskrosen och knoppar på träd så snart kommer det vara grööönt här! såg även ett blommande träd. men jag lider fortfarande av en foto-förbannelse; varje gång jag går ut utan kameran ser jag massa saker att ta kort på, som hjortar, ekorrar och andra saker. men när jag går ut med kameran ser jag ingenting! men det blommande trädet står ju förhoppningsvis kvar till imorn så jag kan ta ett kort på det då.

springdags!

nu ska jag äntligen ut och springa en sväng! :D vrf vill man alltid göra det man inte kan? när jag har varit sjuk och ätit penicillin har jag verkligen velat ut och springa, men innan det kände jag inte för det direkt. så nu på med shorts och t-shirt och sticka ut och springa! :D igår var det förresten ca 25 grader varmt här, jobbigt tycker jag :b

uppdaterade firefox

uppdaterade äntligen firefox idag. and i'm glad i did it! man kan ha teman i webbläsaren nu :D så här ser det ut för mig nu :)



såg att man kunde göra ett eget team också. så jag ska nog försöka knåpa ihop något med taschen :)

rubrik

måste bara skriva en grej som hände på morgonen ^^ david, som är 2 år, kommer springande till mig och säger "poop"! så vi springer in på toaletten så han kan bajsa. när han är klar ställer han sig vid toaletten, kollar ner, vinkar, spolar och säger "bye bye poop, see you later" XD

annars händer det inte så mkt här, dagarna går och nästa helg ska jag nog joina på en liten roadtrip to fredericksburgh. ska bli kul!

nytt objektiv nästa!

när jag har fått ihop lite mer pengar så blir det ett objektivköp! :D har redan spanat in vilket och varifrån!

det blir ett Sigma 17-70 mm f/2.8-4.5. :) $314.96 vilket är ungefär 2200 skr. i sverige kostar objektivet 3100, så det är ett bra köp! och äntligen kan jag bli av med det värdelösa kitobjektivet! så jag läääängtar!


:)


haha detta är då min "myntbok" eller vad man ska kalla det. de andra au pairerna sa att det var lite lättare att hålla koll på sina mynt med en sån. så nu har jag 7/50 :)


köpte denna chokladen idag. BARA för att den påminde om Willy Wonka chokladen ^^

Söndagen

igår så var det dags för ett au pair möte. så kvart i 11 kom en annan au pair och hämtade mig här och vi åkte in till c'ville och satt på starbucks ett tag och pratade och lärde känna varandra lite. sen började själva "mötet" halv 1 och vi skulle bygga nallebjörnar :)

så först fick man välja vilken nalle man ville ha, sen fyllde de i stoppningen och sen fick vi välja kläder. här är några av kläderna


jag gjorde en liten brandnalle!


alla au pairerna med sina nallar som på fredags ska ges till sjuka barn. tyvärr kan jag inte följa med och lämna dem men jag hoppas att någon blir glad för min nalle.


efter detta blev det starbucks igen haha, och jag har inte provat något annat än varm choklad än. men det hinner jag. sen åkte jag med den andra svensken och de två tyska tjejerna och de visade mig en massa saker i c'ville och vi åt mat på ett ställe som jag inte kommer ihåg vad det hette haha. sen var jag trött när jag kom hem runt 8. kan ju också säga att vi redan har ställt om till sommartid här borta så nu skiljer det bara 5 h fram tills ni ställer om.

köpte annars inget igår.. eller jo jag köpte ett par små hörlurar.

hemma

nu är jag hemma igen! har haft kul och är hur trött som helt nu, så jag skriver mer imorn + lägger upp bilder. har förresten 6/50 state quarters nu :)

Facebook-reklam

jag brukar aldrig ens kolla på reklamen som brukar vara till höger på fb. men igår drogs mina ögon automatiskt till en speciell reklam; http://www.candyfromsweden.com/ mammaaaaa! jag vill ha godis! :)

VÅR!

var ute och gick en sväng idag igen :) gick ner till stranden, och den såg verkligen inte ut som jag trodde att den skulle se ut under snön. mycket bättre!


krokusar


så här ser stranden ut nu :)

amerikanskt villakvarter; brevlådan, flaggan, de gröna vägskyltarna


Woho!

nu mår jag toppen! är dock lite trött och så men inget annat. känns som jag inte behöver mer antiobiotika, men jag vet ju hur viktigt det är att fullfölja en antibiotikakur. men hey, nu är det bara 8 dagars medicinering kvar :)

idag har jag iaf jobbat, och det har gått väldigt lätt och smidigt idag. på morgonen var det 1½ timmes jobb. då är det typ frukost och på med kläder som gäller. sen är jag ledig 8.45- 2.30 och då åkte jag och hämtade deborah. när vi kom hem var vi ute och lekte till maten var klar runt halv 6. sedan kollade de på bob the builder och sen läggdags. kan ju också passa på att det har varit 18 grader varmt idag. och jag har kommit på att våren är den bästa årstiden! :D vintern har ju ifs snö, men det kan bli lite för kallt ibland. och på sommaren är det bara fööööör varmt och äckligt och svettigt. och hösten är ofta bara regnig och tråkig. :)

projekt 50 State Quarters

mellan 1998- 2008 gjordes 25 centarna (quarters) i någon speciell upplaga. så det finns 50 olika av dessa mynt, men en speciell bild från varje delstat. såg att några andra au pairer hade det som ett litet "projekt" att försöka få ihop alla 50. lite kul tycke jag, så jag har också börjar med det nu. jag har 3 st haha.  jag har California, North Carolina och Rhode Island. sen har jag ju ett gäng valiga quarters med, men de är tråkiga.

Alabama
Alaska
Arizona
Arkansas
California
Colorado
Connecticut
Delaware
Florida
Georgia
Hawaii
Idaho
Illinois
Indiana
Iowa
Kansas
Kentucky
Louisiana
Maine
Maryland
Massachusetts
Michigan
Minnesota
Mississippi
Missouri
Montana
Nebraska
Nevada
New Hampshire
New Jersey
New Mexico
New York
North Carolina
North Dakota
Ohio
Oklahoma
Oregon
Pennsylvania
Rhode Island
South Carolina
South Dakota
Tennessee
Texas
Utah
Vermont
Virginia
Washington
West Virginia
Wisconsin
Wyoming

min nya metod funkade!

läste lite mer på bipacksedeln om penicillinet. det stor att det kan tas i samband med mat eller på tom mage, fungerar bäst på tom mage 1 h före eller 2 h efter mat. och eftersom jag har mått illa precis efter att jag har tagit tabletten testade jag att ta den två timmar efter lunchen. och nu var det 1½ timme sen jag tog tabletten och 3½ timme sedan åt. och maten har fått stanna kvar i magen och jag mår inte illa :D har inte tagit något smärtstillande sedan idag på morgonen och jag har inte ens lite ont i halsen nu! nu tycker jag om penicillin!

sova nu?

kan knappt hålla ögonen öppna och klockan är inte ens halv nio. kan ju iaf säga att jag mår bättre nu, förutom att jag mår illa och inte kan behålla maten jag äter :/ tänkte ändå försöka få i mig en banan innan jag går och lägger mig. och ta en liten smärtstillade tablett.

orangea pillerburkar

nu har jag iaf fårr mina orangea pillerburkar! kanske inte så bra egentligen, eftersom jag hade halsfluss. men det braiga med halsfluss är ju att man får lite medicin så blir allt bra igen. dagens kostnader: $84 för läkarbesöket, $25 för mina mediciner.

tråkigt också eftersom jag skulle ha träffat två andra au pairer idag. jag har fortfarande inte träffat de som bor nära. första gången vi bestämde kunde inte se, sen har det varit lite starbucksnights, men det är precis när jag slutar jobba. och då är jag trött! och idag var jag tvungen att avboka. men vi kommer iaf ses nästa söndag när det är obligatoriskt au pair-möte. vi ska "bygga" ihop en nallebjörn, fylla i stoppning, välja kläder och så, sen ska vi åka till ronald mcdonald sjukhuset och ge våra små björnar till sjuka barn. :)

något annat än min sjuka hals

kan ju faktiskt skriva om något annat också :b

konstiga hundägare finns det här med kan jag ju säga! igår när jag var ute och lekte med david, 2 år, kommer det en tant med en border collie från avstånd skriker hon "he just wanna say hello" och släpper hunden. jag springer ju fram och tar tag i kopplet såklart, man kan ju inte bara släppa sin hund så där. och david ser dessutom ganska rädd ut. "he's to strong for me" är ursäkten jag får. så jag förklarar för henne att alla inte gillar hundar och att en del faktistk kan vara rädda för hundar. "but he is a real nice dog", ja men alla vet inte det och man kan vara rädd ändå. och  hon verkade bli lite sur på mig och gick iväg. och btw så var hunden jättemysig och lydde mig när jag sa "sit" tillskillnad från när matten försökte med sina "sit, sit, sit, sit, sit, sit".



bara lite om min hals också:
och jag ska in till doktorn nu på morgonen iaf, skriver mer när jag vet något om det. och det är väl typiskt att jag som aldrig brukar bli sjuk eller skada mig eller något sådant och därför inte valde plusförsäkringen, utan bara valde grundförsäkringen. men men det ska nog gå bra ändå.

och ignorera alla stavfel och särskrivningar och annat som jag kanske har gjort. visste bara inte hur vissa ord stavades(?) jag är verkligen sjuk..

halsböld?

usch usch usch. efter att ha googlat mina symptom verkar det inte bra. så jag hoppas att jag har fel. men om jag har rätt så är det en halsböld..

Halsböld uppstår när det samlas var bakom en av halsmandlarna. Bölden orsakas vanligen av bakterier.- eeew!

Symtom

Om du får en halsböld gör det allt ondare på den ena sidan av halsen, som också svullnar upp. - stämmer, högra sidan gör svinont!
Du får svårt att gapa, svälja, tugga och du får en grötig röst.- stämmer
En halsböld syns när man ser in i munnen genom att halsmandeln på ena sidan buktar in mot svalget- vet inte, gör för ont att öppna munnen så mkt för att se efter.

och vet ni hur det måste behandlas?

Behandling

Punktering och läkemedel

En halsböld behandlas genom att bölden via munhålan punkteras eller skärs upp under bedövning så att varet kan rinna ut. Det görs av öronläkare eller av allmänläkare med erfarenhet av sådana ingrepp. Ibland kan ingreppet behöva upprepas. Oftast får du efteråt antibiotika mot infektionen.

usch usch usch är allt jag kan säga. får nog ta mig ett snack med värdföräldrarna imorgon och måste nog besöka en läkare :/


googlade lite till på eng. och hittade lite fler symptom som stämmer.
With tonsillar cellulitis or a tonsillar abscess, swallowing causes severe pain that often radiates into the ear.- japp, ont i örat också.
tilt their head toward the side of the abscess to help relieve pain.- testade och det känndes lite bättre

 


hej hej

har fortfarande svinont i halsen. jag äter mina ipren-liknande tabletter för att kunna äta mat haha. visst är det iaf lite synd om mig? så idag när vi var ute och lekte i 10 plusgrader körde jag med mössa och vinterjacka. tummen upp för det

flytande honung mot halsont?

någon som vet om det funkar med flytande honung i ljummet vatten mot halsont lika bra som det gör med den "vanliga"?

nu ska jag iaf gå och ta ett varmt bad och hoppas på att jag mår bättre imorgon! :)

tredje dagen med halsont :/

yay nu har jag haft ont i halsen i tre dagar. så då borde det gå över snart. nu sitter jag nere i mitt rum med en kopp te. jag tycker egentligen inte om te, det smakar inget. fast jag kan dricka det om jag har i 4 sockerbitar då blir det ganska gott. men nu har jag inte det, och det är äckligt. men det känns iaf bättre i halsen.

jag har haft lite tur också. igår fick jag veta att det kanske skulle bli snowday idag. (för de som inte vet: snowday= när det snöar så att skolorna måste stänga. alltså ganska jobbigt för au pairer och föräldrar som måste vara hemma) men det regnade bara, vilket är ganska bra för mig som känner mig lite halvsjuk.

M&M peanut butter!

om ni bara visste hur gott det är med M&M med jordnötssmör i! helt klart en ny favorit! hoppas att de finns i sverige när jag kommer hem :)




hemma från the melting pot!

nu har jag precis kommit hem från The melting pot! skulle vara ett au pair "möte" och jag skulle träffa alla au pairer här i närheten. men så blev det inte. Shelly, våran area director hade skickat ut mail om att det var inställt, eller hon kunde iaf inte komma, och då hade de andra au pairerna beslutat sig för att stanna hemma. men, det var jag och en till som inte hade fått veta något om att det var inställt. så vi var iaf två pers. så vi beställde en Yin & Yang chocolate vondue! mörk choklad och vit choklad. suuuupergott!
bild från Melting pots hemsida

det man fick att doppa var Fresh strawberries, bananas, cheesecake, Rice Krispies Treats®, marshmallows, poundcake and brownies. och texten kopierade jag bara från hemsidan :)


annat som hänt idag:
jag har sett första vårtecknet idag :) lite krokusar.
internet har krånglat, så nu måste jag använda en liten blå sladd. jobbigt.
det gick väldigt bra för mig att köra inne i charlottesville :) lyckades hitta rätt, efter ett tag iaf.

RSS 2.0