11 veckor!

idag var det 11 veckor sen jag lämnade sverige. och jag har börjat tycka att det är tråkigt att blogga bara så alla vet.

regn..

idag på morgonen regnade det, men nu verkar det som det har slutat. jag som köpte en film idag efter att ha lämnat av david och deborah på dagis. annars har jag verkligen inte gjort mkt idag. var ute och sprang i regnet, pratade med mamma och pappa på skype, åt lite lunch, började kolla på filmen, sov lite, sitter vid datorn. och snart är det dags att börja jobba! och ikväll blir det att se klart filmen. the da vinci code btw. har ju sett den några gånger innan men det fanns inte så många filmer i mataffären.

klänningen



supersnyggt eller hur? XD det är iaf jag, rumi (japan) och saskia (tyskland)

.

jag har köpt ännu en klänning :O och inte en svart klänning utan en gul! den kommer jag nog faktiskt använda mkt i sommar. köpte även ett par jeansshorts och ett par leggings. märkte här om dagen att jag hade tagit med mig mina gamla, nästan trasiga leggings ist för de nya. men 3 dollar för ett par leggings är ju inte så dyrt :b var även på starbucks och jag testade en banana chocolate smoothie, supergod! oj nu börjar ett nytt avsnitt av simpsons! det kan jag ju inte missa! skriver mer sen. mellan simpsons och desperate housewives
okej nu kan jag skriva lite igen. det var ett au pair möte idag. vi sprang omkring på campus-området och letade svar på olika frågor vi fick (scavenger hunt) sen åkte jag och tre andra au pairer och shoppade lite :) haha vi provade även balklänningar för skojs skull (?) okej jag provade en, kan lägga upp en bild på det senare XD de andra provade lite mer än en klänning.

Rubrik

måste bara berätta vad som hände när jag kom hem igår haha. innan jag åkte iväg så frågade jag om jag skulle vara hemma innan någon viss tid, och det behövde jag inte, bara jag är tyst när jag kommer hem. och jag är alltid tyst så det är ju okej. men.... när jag kom hem i natt och stannat bilen och ska ta min väska så kommer jag emot larmknappen på bilnyckeln så billarmet går igång. men jag lyckades stänga av det hyfsat fort tycker jag. så jag hoppas att david inte vaknade av det, han sover väldigt dåligt och brukar vakna mkt på nätterna.

stressigt?

duscha, föna och platta hår, smink, välja kläder.. på 30 min. men jag blev klar på 20, så nu sitter jag och bloggar ist haha. ska iaf snart iväg på filmkväll :) kul kul, vi ska göra egen pizza och käka massa onyttigt :D en liten rolig sak är ju att vi är två svenskar och båda vi är veggisar :)

och nu har jag förresten fått en tv på mitt rum! najs bajs.

och värdpappan kom innan och frågade om jag ville ha en tilläggsgrej på mobilen som kostade 5 dollar. och det var gratis sms! klart att jag ville ha det, när smsen kostar 25 cent styck annars.

men men nu ska ja se om jag kan göra något mer.. kanske platta håret igen eller nått..

oj vad trött jag är nu..

snart ska jag börja jobba igen och jag märkte precis att jag är megatrött! och nu hinner jag ju inte med någon powernap :/ aja det är bara 5 timmar att jobba nu, sen kan jag sova! haha och idag är det najs väder igen, så vi kan vara ute! imorn kväll ska jag iaf på en filmkväll med ett gäng andra au pairer, det ska bli kul :)

Happyface! :D

blir nog en liten groenis-valp fö mig sommaren 2011 :D

Vindruvor!

efter banken idag stannade jag vid mataffären och köpte en påse vidruvor :) ca 750 g skulle jag tro. 99 cent! jag kommer föräta mig på vindruvor! haha

http://svalan87.blogg.se/images/2008/vindruvor_12295826.jpghttp://1.bp.blogspot.com/_F5M18bLkbDI/R1moerLTCFI/AAAAAAAADOk/b7MpwLZ2gaw/s400/Image00009.jpg

Skriv på!

Skriv på för djurens skull!

I Sverige är det tillåtet att föda upp och döda djur för deras pälsars skull. Den svenska djurskyddslagstiftningen ska nu uppdateras, men pälsfarmningen är inte en av de frågor som uttryckligen ska ses över. Sverige halkar efter när flera länder inför förbud mot pälsdjursuppfödning. Djurens Rätt tycker att detta är skandal och vi tänker göra pälsfarmningen till en valfråga 2010. Hjälp oss att påverka!

Skriv på för djurens skull!

fick en påminelse från djurens rätt. men jag tror att jag redan har skrivit på listan, ett antal gånger till och med. gör det du med!

pengarna rullar in

och jag är glad. så imorn ska jag till banken och sätta in $800 på mitt sparkonto, jag är så duktig som sparar pengar :) och sen ska lite pengar in på mitt andra amerikanska konto. sen kommer jag ju få tillbaka ungefär 8000 skr i skatt också. så jag började fundera på vad jag vill göra när jag kommer hem. men jag kom inte på så mycket annat än att köpa teknikprylar och resa haha. skulle vara najs med en ny laptop, nytt objektiv, en resa till london och kanske till spanien. vem följer med? haha.

nu ska jag iaf kolla på lilla sjöjungfrun, det var länge sen!

nya skor

jag tycker inte om när man måste lägga ut pengar på dumma saker. som idag märkte jag att mina löparskor faktiskt är trasiga, och så började jag tänka efter hur länge jag har haft dem. allt för länge tror jag. så jag ska nog beställa nya. samma modell fast uppdaterad, samma stora storlek så jag kan ha mina inlägg. $90 inte så dyrt ändå tycker jag. men ändå, känns dumt av mig att jag inte tänkte på det innan jag åkte hit. så nu ska jag fråga hur jag ska göra för att beställa dem haha.

ASICS Women's GEL-Trabuco 12 Wr Running Shoe


kom på att jag kanske ska vänta med att beställa skorna till jag har satt in pengar på kortet haha

söndag

idag har det itne hänt så mycket. jag har bara tagit det lugnt och varit ledig :) tog med kameran när jag gick till affären. så här grönt är det nu :)



i affären köpte jag två tuggummi-paket. mycket goda och de tappar aldrig smaken :b köpte också en bok, och eftersom jag aldrig orkar läsa vad böcker handar om utan bara kollar på omslaget så får jag hoppas att den är bra.


på vägen hem gick jag till en av parkerna och satte mig på en bänk i skuggan och läste lite, men jag hade lite svårt att koncentrera mig på boken eftersom det var så mycket insekter överallt. på vägen hem såg jag en hjort och hade för en gångs skull kameran med mig. även om det blev världens sämsta bild och hjorten står på ett väldigt konstigt sätt så har jag iaf en hjort-bild nu haha.



sedan åt vi kinesmat till middag! nu swka jag bädda sängen med rena lakan och lägga mig och kolla på en film!

?

mamma om ni säger kl tre så är det det som gäller, jag har väntat i över en halvtimme på att ni ska logga in på skype nu. jag har faktiskt annat att göra än att bara sitt och vänta på er hela dagen.

nu har jag iaf ätit frukost; ett glas soyamjölk med vaniljsmak (mycket godare än vanlig mjölk!) och en rostad macka med earth balance (något smörliknande), och så lite minimorötter. gott gott!

sååå trött

just nu är jag så trött att jag nästan somnar. har nu jobbat 5 dagar i sträck, 9 timmar om dagen, i sträck. det har varit tur att det ahr varit bra väder så vi har kunnat vara ute så pass mycket som vi har varit.

även att jag är väldigt trött nu så funderar jag på om jag ska sticka ut och springa en sväng. eller om jag ska gå en runda med kameran. vill egentligen göra båda, men det blir nog en kort springtur nu. och så kan jag gå med kameran till affären imorn! perfekt plan. tänkte ta med ett minneskort med bilder och skriva ut i affären och köpa lite grejs så jag kan pyssla ihop en liten bok med bilder och så om det här året. :)

bok?

kom på att jag borde köpa en bok eller något. det började åska lite så de stängde av internet och jag insåg att jag inte har något att göra utan min kära dator! som tur var åskade det inte mkt, så internet var på igen efter 5 min. och eftersom jag har misshandlat mitt batteri på laptopen räcker det ca 25 minuter jag kan ju inte sitta vid datorn en längre tid om det åskar igen. så en bok skulle verklien vara ett bra inköp!

Dagens bästa

Deborah: Sanna, can we watch dora?
Jag: don't you wanna watch spongebob instead?
Deborah and David: YEAH!!

woho! svampbob ist för dora! då blev jag glad haha. det är smidigt, för varje dag spelas det in svampbob, dora och diego på boxern, och de gamla avsnitten raderas allt eftersom så det är väl ungefär 50 avsnitt av varje program att välja på. som sagt; smiiiiiiidigt!

jag får klaga!

och jag tänker klaga på denna värmen! idag har termometern visat på 90 F! (32 C) och det ska bli ännu varmare imorn. usch. och problemet är att det är så här varmt från kl 11 kanske och sen till lika sent på kvällen. och denna veckan har barnen spring break så jag jobbar 8.30- 5.30, 5 dagar denna veckan. så näääääär ska jag kunna sticka ut och träna? och kan ju inte springa när jag slutar och det är över 30 grader ute. får helt enkelt ta det på morgonen. kanske. får se hur pigg jag är på den idén imorgon när mobilen ringer och jag vet att jag kan sova en timme till om jag vill.troligtvis kommer det bara bli träning för mig på helgerna nu haha. och mitt schema kommer nog se ut något liknande detta i sommar, när de inte går i skolan. ganska skönt att jobba intensivt mån-fre och vara ledig på helgen ist.

Swedish candy= the best candy!

idag kom det gröna efterlängtade kuvertet! :D med svenskt, gott, lagom sött godis! här borta är godiset verkligen sött kan jag lova. och inte alls lika gott som det hemma i sweden.


det fanns mycket gott i det gröna kuvertet :)

söndag

nu har jag kommit tillbaka efter min lilla promenad till cvs! köpte solkräm, jag var tillochmed så duktig att jag köpte ett lypsyl med solskydd! spf 30 på både kräm och lypsyl. vill verkligen inte bränna mig! men iaf, det var varmt och svettigt och gå, det är 25 grader ute. och så möter jag 7 olika personer som är ute och springer!? hur klarar de det? jag blev helt genomsvett av att gå 4 km i värmen haha.

första doppet!

jag vet att det är lite sent för att vara mig, men idag badade jag för första gången! var nere på stranden i ungefär en timme idag. det har varit 30 grader! och vädret kommer fortsätta såhär iaf en vecka till. så jag ska nog kila iväg till affären och köpa lite solkräm nu tror jag :) btw igårkväll var jag ute och gick en sväng kl 8; 27 grader. så det känns verkligen som jag är utomlands. fast det är jag ju också kom jag på haha

naaaw

titta vad jag hittade! saknar både tascha och snön. 25 grader varmt på dagarna och det är bara vår.


datorn

glömde ju visa hur snygg min dator är just nu.


Två av mina köp

igår följde jag med de andra au pairerna till starbucks! och eftersom jag skulle jobba idag så frågade jag hur sent det brukar bli "senast till klockan 10"  okej, då är jag ju hemma runt halv 11 tänkte jag. var hemma 12. men men. stannade på walmart på vägen hem och hittade ett par flip flops :D



Snygga va?

sen lovade jag ju att visa bilder på det andra jag köpte. så här kommer en bild på väskan jag köpte i helgen




nu ska jag iaf ut och springa en liten sväng innan jag ska skypa med mamma och pappa! tar den korta rundan idag eftersom jag fick på gränsen till vattenblåsa i måndags.

RSS 2.0