saknat mitt bloggande?

tänkte bara berätta lite om hur det är här och hur helgen har varit och så..

jag kom ju hit i fredags och jag trivs verkligen jättebra!

kan börja med att beskriva huset lite. två våningar + källare. i källaren bor Maryll, hon är 21 år och jobbar på steves jobb, så det var henne och hennes kompisar som jag hängde med i helgen. i källaren är det också projektor, xbox, wii, dvd och såklart en kanon ljudanläggning! och lite sköna fåtöljer. sen de andra våningarna är bara kök, vardagsrum, sovrum, kontor och sååå.. ett stort hus är det iaf.

och i lördags så fick jag se lite av DC. maryll hade glömt sin plånbok på jobbet så hon frågade om jag ville följa med och se lite. senare på kvällen följde jag med henne och hennes kompisar och spelade minigolf och åt mat, sen sov vi hemma hos hennes kompis. på söndagen åkte vi till the national zoo. så nu har jag sett pandor också :) och nej icca, du har fortfarande inte sett en panda i hult ^^

idag så hardet bara varit jag och lizzy (10 år) hemma i stort sett, och hunter såklart! (labben). så vi var och såg den nya karate kid- filmen, jag tycker att det var en kopia på första karate kid filmen. men den var lite kul ändå. sen badade vi hunter också. det var i stort sett våran dag. och mike (14 år) har varit på football träning hela dagen. det kommer han vara hela veckan.

jag känner att jag bara hoppar lite fram oc tillbaka mellan allt möjligt. så fråga om det är något ni vill veta!

DC

okej, allt är toppen här. och jag ska snart iväg för en filmkväll, förklarar mer imorn.

packaaaa

nu har jag faktiskt börjat packa lite smått.. min nya resväska jag köpte är huuuuge! men det är ju lika bra att köpa en stor med en gång eftersom jag kommer köpa mer grejs och få hem allt till sverige right?

och jag var inte alls nära att slänga mitt kuvert med 1000 dollar i, nejdå inte alls.

ikväll ska vi iaf beställa kineeees-mat :) jag valde vegetable curry. mumma!  hoppas jag iaf :) nu ska jag försöka packa lite meeer!

imorn

jaha då har jag bara en jobbdag kvar här i denver. sen måste jag paaaaacka! jag har iaf varit och köpt en ny resväsa, 53 dollar. så 53 för väskan + 35 dollar för incheckningen av en andra väska är billigare än att ha en överviktig väska. + att jag inte behöver oroa mig för vikten nu :)

och jag var inte alls inne i en djuraffär och hittade två jättebra valpleksaker, koppel och halsband. och jag köpte det absolut inte.

Ännu en delstat

visst räknas det som att man har vart i en till delstat om man mellanlandar där? jag ska iaf mellanlanda i Texas. så jag räknar det som en till stat.

igår skickade jag hem lite försenade födelsedagspresenter tll mamma och pappa ^^ bara sådär ca 4½ månad försent. men bättre sent än aldrig right? och jag icca, du får en grej du med.

film från nöjesparken + annat



Gissa om man blev dyngsur av att åka den?! men det var inte helt fel när det var 30 grader varmt ute!

btw så har jag ju iaf matchat med en familj nu. 30 minuter från Washington DC. de har två barn; 10 och 14 år så det blir lite skillnad mot nu. men jag tror att det kommer gå bra :) de har även en labbe! jag flyger troligen dit på fredag vet inga tider eller något sånt än :/ och nu fick jag ett mail av min nya "värdmamma".

haha jag lyfter 7.15 på fredag och är i DC 2.50 pm.

nu måste jag bara köpa en ny resväska så jag kan få med mig allt. en konstig sak med flygen är ju att en överviktig väska (även om det bara är med 0.1 kg, kostar 100 dollar att checka in, men en andra resväska med upp till 23 kg, kostar 35 dollar. så det andra alternativet känns lite bättre med tanke på att jag ska få med allt hem till sverige någon dag också

Denver zoo del 3


en supersöt liten giraff-unge



bara två svartvita bilder..


snyggt sanna!



Borde kanske gå till en frisör och färga håret snart? har ju inte gjort det sen jag kom hit. men å andra sidan ser man hur mkt håret har växt på 4 månader ^^

söndagens planer..




ja en liten sneakpeak för vad jag ska göra på söndag!

kan också passa på att berätta lite kort om vad som händer nu. nästa vecka är min sista jobbvecka med den här familjen. skönt tycker jag. det blev inget med NY-familjen, de valde en annan au pair. har idag  "blivit vald" av två andra familjer, men har inte fått något mail av dem än . blivit vald= familjen har lagt till mig som en au pair de vill ha en telefonintervju med för att se om jag passar dem.


Denver zoo bleeeev...

idag skulle jag ha gått till denver zoo igen tänkte jag. men så blev det inte. jag gick till Denver museum of nature & science ist. and it was awsome! kan skriva lite kort om vad det fanns att göra där.

1 våningen:
- Ryyyymden! så häftigt, ett rum hade de byggt upp efter fotografi från mars, så det var som att gå på mars ^^, sen fanns det massa andra coola saker där. just det! jag höll i en meteorit också.
- stenar. trodde verkligen inte att stenar kunde vara så intressanta. och att det fanns så många!

2 våningen:
- Expedition hälsa. man fick ett "kreditkort" och så kunde man testa olika saker där inne som kortet regestrerade, bl a puls, längd, hjärnaktivitet m.m. när man gick ut lämnade man kortet och fick ett papper om sin hälsa.
- rum med uppstoppade djur från alla möjliga platser.

3 våningen:
- egyptiska mumier. har jag ju redan sett. men men. fick bl a lära mig att t o m 1946 så kunde man köpa mumier som sovernirer i egypten, det var så de fick tag i mumier för muséet.
- mer uppstoppade djur.
- förhistorisk resa. man fick följa jordens utveckling fram till istiden. och jag har jämfort min tass med dinosaurie-tassavtryck!

bilder kommer någon dag! har även del 3 och kanske del 4 från denver zoo också.

dagens..

i bilen på väg hem från lekparken idag:

Deborah: sanna, did you take the wrong way again?
S: no, not today!
Deborah: Really?
S: yeah, you seem surprised?
Deborah: I am...

jag har nog bara tagit fel väg 3 gånger här i denver haha

Familj nr 1

idag har jag fått ett mail från första familjen i re- matchen. så de ska ringa om ca 1  för en intervju. så jag får se hur det går. det verkade vara ganska mkt att göra där (till skillnad mot vad jag är van vid nu). jag uppdaterar iaf igen efter telefonintervjun.

sitter och väntar på det dära lilla telefonsamtalet. de skulle ha ringt för 25 minuter sedan..
färdigpratat! det kändes bra för mig iaf, men detta var ju första familjen så jag får se hur det går. 2 barn en kille på 6 år och en liten tjej på 2½ från taiwan. de bor i new york ca 30 minuters tåg-tur från manhattan. inga djur tyvärr. eller jo en fisk ^^.

nu ska jag iaf göra mig i ordning för att sticka ut och springa en sväng! (nej då inte alls första gången sen vi kom hit host host)

och pappa glöm inte att anmäla oss så jag har något att träna till!

Denver zoo del 2

Påfågel

Känguru

Hyena

och så lejonkungen

"one medium size coke"



ja detta är nog mer vad jag skulle kalla XXL eller något ^^

var iaf och såg en bio idag. kul kul. jag har en ny tysk au pair kompis nu haha. och hon har åkt igenom eksjö till och med! det ni! haha

Denver zoo del 1


east african crowned crane
andbebis

Bat- eared fox
african penguin



galen pingvin haha

idag..



idag har jag varit på denver zoo! helt underbart ställe! tror att det är usas 4:e största zoo. inträdet kostade bara 12 dollar så jag kommer kanske gå tillbaka dit, jag hade bara 2½ timme där inne idag. och jag har sett lite nya djur som jag inte har sett live innan och sånt är ju alltid kul! bilder kommer!

Dåligt med bilder?

kollade igenom min blogg lite och såg att det var väääääldigt dåligt med bilder. jag får nog ta och leta reda på usb-sladden snart eller vad tycks?

re matchningen börjar så snart som möjligt.

ja idag har min nya area director varit här så jag har fått veta lite mer. hon ska skicka ett mail till mig med lite frågor som jag ska svara på, sen börjar re matchen. och eftersom jag enligt den nya area directorn har väldigt bra engelska, och enligt min nuvarande hostmum tar bra hand om barnen och är en duktig bilförare. så kommer det enligt area directorn inte vara någras problem för mig att htta en ny familj, så jag hoppas att de har rätt. många av familjerna som gör re-match gör det för att deras au pair tex är ute och festar för mkt och sådana saker.

när vi var i en stor lekpark igår kom det fram en tjej som jag gissade på var en au pair och frågade mig om jag var au pair! haha jag antar att det syns att vi är au pairer. jag tror att det är för att vi går jämte "våra" barn nästan hela tiden, kollar så de inte skadar sig, så de delar med sig av lekgrejerna och att de uppför sig. medan föräldrar/ äldre syskon sätter sig på närmsta bänk och låter barnen springa iväg och leka medan de sitter och knappar på sina mobiltelefoner. haha. men vi bytte mobilnummer iaf och vi ska gå och se en film på söndag!

förresten så finns det några familjer här i denver som behöver au pair nu, så jag kan ju hoppas att jag får stanna här! :)

vilken tur jag hade..

.. som fick migrän lagom till att jag slutade jobba! eftersom jag  hade planerat för att gå ut och gå en svän, som troligen hade slutat med en högersväng ut på florida dr och sedan vara framme vid klädaffären haha. fast migränen var verkligen hemsk. men jag får väl skylla mig själv som vanligt, började få lite småont i huvudet runt kl 2. drack massa vatten och tänkte att det skulle hjälpa. kl 4 var det mat så jag tänkte att jag nog bara behövde något att äta. halv 5 tog (pratat för mkt eng kanske? jag tänkte förkorta tog till 2g haha) jag två tabletter och gick och lade mig en sväng. en timme låg jag och blundade med pyjamaströjan över ögonen innan jag äntligen somnade för att vakna efter en timme och må bra igen!

idag har jag iaf inte varit ute under tiden det har varit varmt! det är bara en av sakerna som är bra med denver! på kvällen/ natten/ morgonen är det runt 10-20 grader, till skillnad från där jag var innan då det var 25 grader när man vaknade + vääääldigt hög luftfuktighet.

hemma från min lilla shoppingtur!

var iväg i 7 timmar! haha köpte faktiskt itne så mkt. nere i downtown köpte jag ingenting förutom lunch och något att dricka då och då. men sen kom jag ju till två outlet store. så jag köpte en kjol, ett linne, en långärmad t-shirt och en tunn kofta. jag har även lyckats bränna mig! så jag är liiiite röd! på tal om röd så såg jag något som måste vara superäckligt; fanta jordgubb. Usch!


tåg

nu ska jag se om jag lyckas hitta tåget för att sedan ta mig till ett köpcenter! plånboken är laddad med 300 dollar så nu ska jag shoppa! haha

ännu en timme bakåt i tiden..

ja nu har jag varit framme här i denver ett tag. och jag är trött! just nu känner jag nästan att jag ångrade lite att jag följde med hit ist för att stanna i c'ville och göra min re-match där. huset som vi bor i är MYCKET mindre än vad jag trodde. det är litet. men jag har iaf ett eget rum. och jag har ju iaf fått se lite av usa under den här resan. och vi bor ganska centralt i denver. två kvarter bort ligger denver zoo. så dit ska vi gå någon dag. kul kul. och två kvarter bort i motsatt riktning finns affärer i massor! så jag kommer göra av med pengar under min tid här haha.
jag ska även ändra klockorna i menyn så ni kan se min nya tid. jag är ju nu 8 timmar bakåt i tiden, eller så är det ni hemma i sverige som lever 8 timmar in i framtiden.

poolen

nu har jag precis varit och simmat några längder i poolen :) det är ganska jobbigt att simma i en pool som bara är 10-15 m haha. nu är det iaf sista hotellnatten. skönt. och över gatan från hotellet så ligger Wal*mart! så jag var där inne en snabbis (30 min) köpte några grejer; den nya alice i underlandet, en t-shirt med krambjörnarna ^^ och lite godis. gick även förbi ipod touchisarna och var väääldigt nära att köpa en. men jag ska vänta med det till den nya modellen kommer ut! och btw så vill jag ha wal*mart i sverige. det är en underbar affär som verkligen har allt! mat, kläder, elektronik, cyklar, smycken, djursaker m.m.

nu är jag förresten i Hays, Kansas. imorn har vi bara ungefär 5 h bilkörning!

tråk

vet ni vad jag gör när jag har tråkigt? (förutom att skriva massa onödiga blogginlägg) jag sitter och letar efter bra, roliga och nödvändiga hundprylar :) och jag vet att det är över ett år kvar till valp, men ändå!Koppelväska
hur praktiskt är inte detta på sommaren när man inte har några fickor men måste ha med sig nyckar, bajspåse och lite undgodis? (finns här)




lobbyn igen

nu sitter jag nere i lobbyn igen på nästa hotell haha. och mina 1 dollar sedlar, 25 cents mynt, 10 cents mynt och 5 cents mynt är slut :( så jag kan inte köpa grejs från da vending machine :( jag vill det haha fast nu såg jag att de hade lite godis att köpa här i lobbyn också. kanske skulle ta och göra det. på nästa hotell kommer jag iaf ha ett eget rum. och inte bara ett eget sovrum utan ett helt eget rum! kommer bli naaaajs! jag kommer säkert sova alldeles för länge på morgonen då :)

lite ändrade planer.

vi stannar på två hotell till. det blev lite för mkt resande för barnen så som det var tänkt och de blev helt galna haha. så inatt stannar vi i kansas city. idag har vi även åkt över mississippi. och glömde säga att jag såg en kolibri igår. det var lite koolt. men den försvann väldigt snabbt, men det finns tydligen många sådana i denver. så jag hoppas jag kan få kort på en sån :)
kom på att jag har kamerasladde nedpackad i den stora väskan och kan inte lägga in bilder förrän vi är framme i denver, vilket blir på lördag någongång. idag har jag faktiskt tagit två bilder :) var ju tvungen att ta på mississippi :b

lobbyn..

på hotellet vi bor på just nu har vi bara ett sovrum. så david + de två vuxna bor där, och jag och deborah bor i vardagsrummet. men hon går ju och lägger sig lite tidigare än mig. så just nu sitter jag i lobbyn med min dator och har tråkigt. har kommit på en till bra grej med usa förresten! :) men jag ska tom ta en bild på det så det får ni vänta till imorn med attfå veta :) kanske borde göra en ny kategori? bra/ dåliga saker med usa. vad tycks?

dag 2

dag 2 på resan mot denver. och nu är vi någonstans i illinois. och tidsskillnaden är nu på 7 timmar. när vi är framme i denver kommer det vara 8 timmar. det har verkligen varit en lång resa idag måste jag ju säga.

tog också reda på var vi är idag och var vi var igår. så den som är nyfiken kan bara trycka på bilden.



drygt 428 miles har vi kört idag. orkar inte räkna om det till km. bara två dagars resande kvar nu :)

West virginia

okey, right now i'm somewhere in west virginia, i don't know where and i'm to tired to try to figure that out! after 6 hours in the car we arrived to the hotel, and changed to swiming clothes to go to the pool for a while before dinner. then it was dinner @ the hotel. and it was "potato night" so i ate a big baked patato :) yum yum! and now i'm up @ the hotel room again and i'm tired. and it's only 7.30. maybe i should go to sleep soon. and just so everyone know; i didn't take one single photo today! :) *feeling proud*

hur blev det så?

hur kunde min väska bli så tung!? jag kan knappt lyfta den haha. nu är den stora väskan iaf färdigpackad. jag har inte mkt plats i den lilla och jag ser mer och mer saker som ska i. men men det måste lösa sig, har fått slänga ett antal grejor redan.

RSS 2.0