halva dagen kvar

idag är jag verkligen trött. stackars mig. jag har 5 timmar kvar att jobba idag, så halva dagen är redan avklarad.

Efter att ha släppt av deborah idag åkte vi till en affär som heter CVS, det fanns ganska mycket där inne! + att det bara är 2 km från var jag bor, alltså 1,5 km närmare än den andra affären. så dit kommer jag nog gå några gånger. idag köpte jag bara huvudvärkstabletter. det kan vara bra att ha. men jag fick ingen orange burk :( det är en tråkig vit burk haha. sen fixade vi så jag har något kort som gäller i den affären, förstår det inte riktigt just nu. på kvittot står det "here is your Extra Bucks reward for having Advil: $1.00 Extra Buck" och sen en streckkod. så jag tror att jag ska visa upp den nästa gång jag handlar och få det en dollar billigare? aja får nog fråga om hur det där funkar..

idag.

nu är det sanrt dags för lunch för mig. idag har jag iaf varit i affären och köpt chips, jordnötter, tuggummi :) köpte ett hårspray också. fast jag åkte med i bilen på vägen dit och gick bara hem, jag var lite lat idag.

tänkte bara skriva upp mina jobbtider som det verkar bli, de håller fortfarande på att klura ut ett bra schema till mig, men det verkar som det kommer bli så här.
mån- ledig
tis- 7.15-8.45 & 2.30-7.30
ons- 7.30-9.30 & 2.30-7.30
tors- 7.15-8.45 & 2.30-7.30
fre- 7.30-12.30 & 2.30-7.30 - låååång dag!
lör- kommer bli lite olika tider, men ca 7-8 h jobb.
sön- leeedig!

-

kan väl passa på att skriva ett litet blogginlägg nu. fast först måste jag kolla vad jag skrev sist.

okej det var ju några dagar sen jag skrev något. men det händer inte så mkt nytt här borta iaf. dagarna går på och allt går bra. på söndag ska jag vara med på en au pair aktivitet som anordnas en gång i månaden. det ska bli kul! är bara lite nervös över körningen och att hitta dit. men det ska nog gå bra. har redan vant mig vid den stora bilen iaf.

annars har jag inte så mkt mer planerat för den här veckan. imorgon ska jag nog göra den 7 km långa promenaden till och från mataffären igen. måste ha chips eller godis eller något! nejdå jag är inte alls sockerberoende (a)

jämföra snömängden

det verkar vara ganska mycket snö hemma eftersom tascha försvinner i snön



utanför mitt fönster försvinner snön sakta men säkert! :)


en jobbvecka avklarad!

idag har jag jobbat i en vecka! det har gått bra tycker jag :) har fått min första lön idag också, så nu har jag ungefär 400 dollar i kontanter, ska försöka fixa med mitt social security card och bank-konto nästa vecka så jag slipper alla kontanter.

idag har jag iaf jobbat från 8ap-1pm, efter det gick jag ut på en liten promenad på 1h40min till affären och tillbaka. imorn ska jag nog träffa två tyska au pairer som bor här i närheten. sen är jag ledig på måndag också. najs naaaajs!

Trött som en..

..pankaka? det får duga. nu har jag precis tagit en dusch efter att ha varit ute och sprungit. usch vad jobbigt det var! efter 4 km kommer en uppförsbacke på ca 200 m. det vill man verkligen inte ha då! nu var jag inne  på mapmyrun.com och kollade hur långt det var, 5,5 km. det var ju tur för mig för det tog längre tid än det ska göra på 5 km.

och idag börjar jag jobba redan kl 11, om en timme alltså och det är jag inte så pepp på just nu.

here I go again

nu är det snart dags att börja jobba igen! då åker jag och hämtar deborah från pre-school, vi är tillbaka ungefär 3.15. då blir det några timmar med lek, sen mat, mer lek och slut för idag! haha det lät ju väldigt smidigt nu när jag skrev det.

btw så hittade jag en runda att springa innan. 5,17 km är den. men idag gick jag den så jag förhoppningsvis inte springer vilse när jag springer den sen haha. asfalt hela vägen, jobbigt. väldigt backigt, också jobbigt. men det klarar ju jag! ^^

springa?

nu är barnen ivägskjutsade till skolan. och jag börjar inte jobba förrän kl 2.30 igen. och jag har vant mig vid 12h-klocka nu ist för 24h så jag kommer vara jobbig och skriva så :) men jag funderar iaf på att sticka ut och springa en sväng. men jag hittar ju inte så bra här. har bara vart ute och gått två gånger, ca 30 min varje gång. men jag vill ju springa i 30 min. det är typ bara villakvarter här också. då kan man inte gå något haha. ska kolla lite på en karta ifall jag kan hitta någon bra runda. och jag kommer använda det säkraste mätinstrumentet jag har för att ta reda på hur långt jag springer; min hastighet. har konstigt nog alltid samma hastighet när jag springer.

minivan

idag har jag testat att köra bilen, eller minivanen, för första gången. den är stooor haha. men jag tycker att det gick väldigt bra, det är ju så mkt smidigare med automat, jag kommer ju bli helt panikkatt när jag kommer hem och ska köra manuell :b

min gamla bil som jag var van att köra, liten och smidig!
http://www.long-term-car-rental.co.uk/vehicles/fordkaonwhite.jpg
och en sån här stor grej kör jag nu! :O
http://www.automedia.com/NewCarBuyersGuide/photos/2006/Chrysler/Town_Country/Minivan_Van/2006_Chrysler_TownCountry_ext_1.jpg

varning för långt inlägg och massor med bilder!

tis, 9 feb:

hade första "skoldagen" på länge, det var inte så tråkigt som jag trodde att det skulle vara. lärarna var roliga och så. men det var ju kvällen som var det roliga; NY-turen! :D

NY från något hotellfönster



Time square


Time square


Time square


alla svenskar på Time square


Time square


vårat matbord haha


Rockefeller center


Rockefeller center


svenskarna vid Rockefeller center


svensk flagga! :D


ons, 10 feb:

en hel dag med lektioner, på kvällen samlades vi svenskar i ett rum och beställde kinamat! (Y) trevligt trevligt!

mikaela med kinamaten




martina och jag i våra snygga tröjor



tor, 11 feb:

skulle ha åkt vidare till värdfamiljen, och jag åkte iväg till flygplatsen, helt själv eftersom ingen annan ska till palmyra, va. när ajg ska checka in säger tanten att flyget mellan DC och charlottesville är inställt på grund av all snö. men efterson jag har lyssnat ordentligt på lektionerna så vet jag vad jag ska göra! jag hade mitt phone card och telefonnumret till au pair care, så jag ringde och de fixade allt med skjuts tillbaka till hotellet, nytt flyg osv. :)

på kvällen åkte jag till ett köpcentrum i new jersey med de andra au pairerna som hade inställda flyg eller tillhörde bebis-gruppen. :) jag och kim satt bla på starbucks ett tag.



var också inne i en djuraffär, och det var verkligen hemskt :( 3-4 valpar i en liten bur, alla fåglar var vingklippta och hoppade omkring i små burar utan tak, kampfiskar stod i behållare med mindre än en dl vatten. usch usch usch säger vi till det!

fre, 12 feb:

telefonen på hotellet ringde kl 04.20 för att väcka mig. yay! och idag lyckades jag iaf komma till familjen :)



bloggar imorn

jag ska försöka att blogga imorn! jag lovar, men vi får se hur det bli med det ^^ just nu är jag bara hur trött som helst, gick upp kl 4 idag, sov i typ 4 timmar denna natten. men jag är ju iaf framme hos familjen nu.

ska fixa en ny header snart också. med lite riktiga bilder haha

två bilder

en måste-ta-bild!



kolla pilarna! haha





för de som inte fattar vad pilarna pekar på (ida och mamma) så är det en football-plan och en baseball-plan haha :b

trött!

Senaste dygnet:

natten till den åttonde februari somnade jag ca halv ett. halv tre kom mamma in och väckte mig. då åkte vi iväg mot gbg. framme i gbg kl 05.35, äter lite ute på parkeringen och går in på landvetter. träffar natalie där inne som jag har åkt med hela vägen. 7.50 går vårat plan iväg mot frankfurt iaf, det var ett litet och trångt plan, men det tog bara en halvtimme så det var lungt.

när vi kom fram till frankfurt, som för övrigt har en väääääldigt stor flygplats, visste vi ju inte riktigt vart vi skulle gå, men efter att ha gått omkring där inne i en timme hittar vi rätt rulltrappa mot alla usa-avgångar. givetvis var det väldigt noga kontroll av väskor och noga kroppsvisitering. sen träffar vi mikaela där inne. då har vi ungefär två timmar kvar att vänta till flyget ska flyga iväg!

flyget var segt. 9 timmar att bara sitta. fanns ju lite filmer och så att kolla på, men det var ingen som var så bra. sen var vi iaf framme i NY.

vad tror ni är det första som händer? jo en kille säger att han är state shuttle (som ska köra oss till hotellet) vi följer efter honom ut, ser två andra killar följa efter och se lite skumma ut. sen visar det sig att killen vi följde efter hade svart-taxi, och de två skumma typerna är under cover poliser! de hade till och med sån där kedja runt halsen, så det kändes lite cops aktigt! men det var lite coolt! och vi skulle INTE ha åkt med i snubbens bil ändå, eftersom det bara var en helt vanlig bil, där det inte stod state shuttle.

men nu är jag på hotellet iaf och ska duscha och sen sova! även att klockan bara är 19.40 här.



har lita klassiska ta-kort-från-det-lilla-fönstret-i-flygplanet-bilder också, men det orkar jag inte lägga upp nu.

 


helt klar med packningen!

nu är jag klar. och det är skönt! :) inatt åker jag ju då iväg mot göteborg. sen blir det vidare mot New York, mån, tis, ons och tor. på torsdagen åker jag även vidare mot lilla palmyra!

får se om jag kan göra någon blogg-uppdatering i new york, eller om det blir när jag kommer fram till palmyra.

hejdå sverige! (snart iaf) och önska mig lycka till!


vacuum-påsen

skillnaden med att packa vanligt och att använda vacuumpåsarna




mindre än 20 timmar kvar!

vacuum-påsar är en väldigt bra uppfinning! mina kläder tog upp ena sidan av resväskan, sen lade jag i dem i en vaccum-påse, dammsugade ut luften och kläderna tar nu hälften så mkt plats! :)

just nu är iPoden på laddning, har precis laddat upp med massa ny musik. om en timme ska jag iaf ner och städa på kontoret för sista gången, ska bli skönt. sen blir det lite mer packning och så. väntar på lite kläder som är i tvättmaskinen nu. sen blir det också en promenix till farmor och farfar med tascha. ska lämna henne där, och sen inte se henne på länge :(

packning klar?

har packat i det mesta nu tycker jag :) 17,5 kg visade vågen på. så jag har endel kvar att packa. men när jag kollar runt i mitt rum ser jag allt mer saker jag inte har lagt i. paketen, vinterskor, plattång, smink, underkläder. kommer säkert hitta mer saker. men jag har ju mitt 8 kg handbagage att packa också! men systemisen väger ju endel, tyvärr! sen måste jag hitta en sladd till min kompaktkamera också! jobbigt att den har en egen sladd. annars är det väl ifs bara till att sätta i minneskortet i systemisen, men sånt är ju jobbigt. btw har jag inte så mkt kläder med mig, det är ju lite roligare att köpa nytt! :) det blir typ 4 par byxor, 5 linnen, 4 t-shirtar, 4 tjocktröjor. och underkläder och strumpor. men jag klarar mig ju ett tag på det iaf!

färgar håret

nu äntligen färgar jag håret igen. hade ju tänkt att sluta med det, men jag blev ganska tvingad av mamma och icca som tyckte att mitt hår var hemskt haha. nu är det 4 minuter kvar till jag ska skölja ur färgen. jag är klar med mitt pdp nu. skönt.

btw så har vi hemmagjorda pizzor som väntar i ugnen nu :)

fortfarande inte nervös

jag åker iväg på måndag, och man vet ju hur fort en helg brukar gå. nu när jag skriver är det 1 dag, 21 timmar och 15 minuter till mitt plan flyger iväg. men det kommer säkert bli massa förseningar och sånt.

idag är det iaf familjedag som gäller. måste även bli klar med mitt PDP idag, för imorgon är det packning som gäller hela dagen!

Garderobsrensning!

Började rensa lite i min garderob innan jag ska börja packa för att se vad jag har egentligen. Tycker inte att jag har några kläder jag kan använda, men jag hade visst 54 linnen och t-shirtar som jag kan använda. Där ser man. sen är det väl bara att fortsätta med det andra. Det kommer bli svårt att välja ut vilka kläder som ska få följa med och vilka som ska stanna hemma.

3 dagar kvar...

nu är det bara tre dagar kvar. men egentligen är det bara två dagar kvar, imorgon och på söndag. jag är inte nervös än. jag är konstig. jag har inte börjat packa än, som sagt, konstig. jag är inte klar med mitt pre- departue project än. men jag har inte mycket kvar på det. jag ska typ skriva om familjen och området de bor i. det är det svåraste med tanke på att jag inte vet så mycket om dem eller området. har lite kvar att skriva om David också.

imorgon är det familje-dag som gäller. vi ska bowla, laga pizza tillsammans och spela spel och lite så. det ska bli kul. sen på söndag kommer jag nog bara springa omkring som en liten panik-katt och börja packa. nu ska jag se om jag orkar skriva lite mer i mitt PDP!

4 Dagar kvar

jag har fortfarande inte fattat att jag ska åka till usa om 4 dagar och vara borta ett helt år! men det händer och jag borde nog börja tänka på packningen snart. 23 kg. ett år. jag får inte ihop det. får ju ha 8 kg i handbagaget också. det det går fortfarande inte ihop. 23 kg var så mkt jag hade med mig till kreta för en vecka! men jag kan nog klara mig. synd bara att allt väger något. jag kanske ska ge mig ut i garaget och börja uppfinna något som förminskar molekylerna i mina saker, och därmed storleken och vikten. men då måste jag ju uppfinna en molekyl-förstorare också. och det lär jag nog inte hinna med, så jag får strunta i det ^^



Igår träffades jag, ida och marika en sista gång innan jag åker iväg. det var trevligt :) vi åt på coco thai, hyrde film, käkade godis och pratade. filmen var värdelös. sen var vi trötta och klockan var tio. sen började vi prata hund, djurvårdare som vi är, och helt plötsligt var klockan 12. och det var inga roliga vägar ute kan jag ju säga, jag körde i 30-40 på vägen hem till marika haha så det tog sin lilla tid. sen när jag hade lämnat av henne och kom ut på stora vägen var inte den så mkt bättre, mellan 60-70 låg jag i på den vägen. sen kom jag hem och somnade.

paketen klara!

idag köpte jag det sista lilla paketet. ganska tråkigt egentligen, ångrar lite att jag köpte det, men hon på turistbyrån tyckte att det var en bra grej, och många amerikaner brukar tydligen köpa det.  det var typ ett litet set med smörkniv, tändstickor och servetter med lingon på. haha nu låter det ännu tråkigare men lingon är tydligen väldigt småländskt och tändstickor och smörkniv är svenskt. men men det är bara något litet till föräldrarna iaf.

kennel!

fick veta att det finns en kennel med belagre lite mindre än två timmar ifrån palmyra :) så om jag saknar lurvhögen för mycket kan jag åka dit en sväng :)


mju

märkte att det var en dålig idé med testpackningen hahaha. rätt som det är behöver jag något av det jag har lagt ner i tespackningen. så imorgon ska jag packa upp allt, så slutar det väl med att jag börjar pcka allt kl 23 på söndagskvällen. åker från eksjö runt 3 på måndagmorgon

klar i jkpg!

väskan som jag hade tänkt köpa på rusta var slut. så det fick bli en annan från rusta 149 kr

det roliga är att denna väskan väger 3,2 kg. min megastora väska väger 2,5.. haha

annars köpte jag det jag hade kvar. en reseadapter, en sladd med måga uttag som jag inte kokmer på vad det heter, en ny necessär, två st 100 ml-flaskor till tvål och schampo (vill ju inte ta med en massa onödig vikt), en ny tandborste + ett supersnyggt tandborstfodral!

men ja ghar fortfarande det svåraste kvar; något till mina värdföräldrar. vad kan man hitta på till dem? något typiskt svenskt är ju kul. har sett att folk har köpt en bok om svensk matlagning. men det funkar ju inte så bra eftersom det brukar vara ganska mycket kött i. så säg till om ni kommer på något superbra jag kan köpa! :)

yay

nu har ändringen om min mat gjorts :) alltså slipper jag svälta på 9 timmars-flyget.


Idag ska jag förresten till jkpg en sväng! ska bl a köpa en såndär ful liten resväska som jag kan ha som handbagage. usch jag har aldrig tyckt om dem. men jag måste ha så mkt som möjligt där. och den väskan jag ska köpa är precis så stor som man får ha. och så kostar den bara 69 kr. rusta är bra ibland ^^

så ser den ut. det ska nog funka braaa

:)

woho! jag måste ringa till Lufthansa en gång till! jag som älskar att ringa och prata i telefon! :D hoppas ni förstår ironin i det hela.

jag ringde i lördags och sa att jag skulle ha veg mat. de tog mitt bokningnr och allt sånt där. men nejdå ändringen har inte kommit upp på min bokningssida.. så det är det väl bara ringa igen.. kan inte den vagetariska maten vara standard maten så de andra måste ringa?

RSS 2.0