Måndag

Och från och med idag kan jag säga att jag kommer hem nästa vecka! :s på ett sätt ska det bli jätteskönt, men sen kommer jag ju självklart sakna allt och alla här: katie, steve och hans skämt och komentarer, lizzy, mike, kompisar, hunter, ett smidigt liv när man bara åker och shoppar på helgerna och ändå alltid lyckas ha pengar, gå på bio med pat, och frozen yogurt, den smidga bilkörningen. Det svåraste när jag kommer hem kommer vara bilkörningen. Att komma in i det med manuell igen, att stopp betyder stopp och inte bara stanna (fast det kanske blir lättare när jag väl kör manuell), att inte kunna svänga höger vid rött ljus, att inte kunna köra om smidigt med 4-6 filer att välja på, att behöva hålla hastigheten bättre. Ja idag har det varit en sån dag när jag har tänkt på allt. Men sen en bra grej som jag fick veta igår: mamman till min valp har börjat löpa :D

lördag



bild från igår..

idag har jag och karolina åkt till de två största köpcentrumen här, och i veckan tar vi det lilla som är nära.. kanske borde "glömma" mitt betalkort hemma. idag köpte jag två par skor (tre par egentligen, men jag lämnade tillbaka ett par duktig som jag var) jag köpte lite småsaker också. jag blev kär i en väska som jag kommer köpa i veckan. just idag var 70 dollar för dyrt för en väska, men jag har kommit på att det kommer vara en jättebra väska, man får plats med mycket saker i den, och en laptop får plats utan problem. och eftersom den är så stor kan jag ju trycka i massa saker som mitt handbagage på hemresan :)

imorn ska vi in till DC och se alla monument och sååååå.. TTYL!

Och det blev även en tredje snödag

Jag förstår ibte varför eftersom alla vägar och så var plogade. Så idag var vi ute igen och åkte pulka och lite så. And guess what, hunter åkte också. Och han gillade det. Jag lägger upp en bild senare på mig, lizz och hunter när vi åker tillsammans haha

andra snödagen i rad

då var det snödag idag igen. och jag kommer ah träningsvärk imorgon haha.. jag, mike och karolina var ute och skottade snö i över en timme idag, 30 cm snö och i plusgrader, det var tuuuungt. annars har vi inte gjort så mkt annat idag, vi kollade på film och nu är klockan redan lite efter 6. och idag är det också två veckor till jag åker hem.. det ni! även om jag inte riktigt vet vad jag tycker om det. ska bli skönt att komma hem, men det har varit så kul här borta också.. men jag åker nog tillbaka inom ett år och hälsar på.

och igår kväll snöade det myycket, normalt tar det 1 timme för steve att köra hem från jobbet, igår tog det 4½ timme..

Snö, snö, snö

Idag var det snowday igen så sovmorgon till tio :) sånt tycker vi om. Sen har vi varit ute och åkt lite pulka, och efter det tog vi bilen för att åka och se en film. Vi såg the greek hornet. Lite bra faktiskt. Men sen när vi kom ut snöade det och blåste en massa. Det är på gränsen till plusgrader så det var slaskigt och halt på vägarna. Jag körde i ca 25 mph hela vägen hem, och jag var den som körde snabbast haha. Vid ett stoppljus fick bilen lite problem börja rulla men det löste sig efter ett tag. Hur gör man förresten på en automat näe man inte direkt kan lägga i en högre växel när hjulen inte får något fäste? När vi kom hem skottade vi lite på uppfarten. Men när vi var klara behövde det skottas igen högst upp haha så vi gick in i värmen :)

Downtown DC

kom på att jag vill åka in till downtown DC en sista gång innan jag åker hem.. kanske någon gång i veckan när mike och lizz är i skolan? får se vad som händer helt enkelt.


bild från i sommras

flyttat

idag har jag flyttat ner alla mina grejer i källaren! det tog ett tag och jag trodde för en stund att jag skulle klara mig på två resväskor hem. sen kom jag på att jag hade nästan alla kläder i tvättmaskinen och torktumlaren och att jag hade massor av grejer som jag inte hade packat ner. så det får bli tre stora resväskor. nu har jag också anmält mig och betalat in för högskoleprovet i april. jag bara fick ett litet konstigt ryck och tyckte att jag behövde göra det. är jag konstig som längtar till att få skriva prov? haha

Ändrat flyg

Jag fick ett mail idag om att mitt flyg blivit ändrat. Med 24 h. Så om tre veckor har mitt plan precis lyft ist för att jag skulle vara hemma vid den här tiden.

torsdag

jag frågade lite mer om varför de stängde skolorna när det var så lite snö. det var itne snön som var problemet, det var iiiisen. jag vet ju att folk här inte kan köra i detta vädret, men de kan tydligen inte stanna heller. så om det hade varit skola och barnen står och väntar på bussen och det kommer en bil eller buss som inte kan stanna så slutar det hela inte så bra. det är barn som har dött av det tidigare, så det är därför de ställer in skolan när det är isigt.

idag är det iaf min näst sista dag som ensam au pair. skumt. btw så kommer det nog inte vara skola imorn heller för det ska snöa inatt. eller iaf försenad start. men vi får se.. jag måste börja flytta ner mina saker i källaren också. hade tänkt att göra det idag, men lizzy stannade hemma idag. förra veckan hade hon operation i munnen. åtta tänder utdragna, och 4 av dem hade inte kommit ner än, så de öppnade upp och skar en massa och så. och hennes mun gjorde väldigt ont idag, så vi åkte till läkaren och hon fick några av stygnen uttagna. så vi får hoppas att det börjar kännas bättre snart.

3 veckor, 2 dagar

oj tiden går fort. redan på söndag kommer den nya au pairen hit! det är ju bara några dagar. och hon är också svensk så det kommer bli kul att prata lite svenska irl och inte bara över skype ^^

men idag är det snowday som gäller.. skolorna är stängde pga av väder.. det kom ca 1 cm snö igår.. så om 25 minuter ska jag väcka lizz och mike.

hmm what else? vet inte riktigt mer vad jag ska skriva.. just det jag bytte min videokamera igår och den nya funkar kanon. i lördags köpte jag en liten videokamera. bara ett impulsköp så där. det kan ju vara kul att ha när man har två valpar hemma snart :) men power-knappen på videokameran funkade inte riktigt som den skulle, den startade på typ 10:e försöket, och samma sak när man skulle stänga av den. så jag gick bara och visade vad som var fel och fick en ny likadan och den funkar bra :)179 dollar för en videokamera är billigt!

4 veckor

Jaha dp har jag bara fyra veckor kvar här borta. Det är skumt. Om några timmar ska vi ringa en au pair och intervjua henne. Hon kom till usa samtidigt som mig och ska förlänga ett år. Så vi får se hur det går med intervjun. I lördags var jag ute för första gången här i usa. Det var kul och jag var 21 för en kväll ^^ vakten verkade inte veta hur man läste ett pass så jag fick inget kryss på handen eller något sånt. På stället vi var på hade de även ett live band som spelade covers på 80's rock, så det var kanonmusik!

5 veckor

jaha om 5 veckor är jag hemma.. det känns ganska overkligt. men det ska bli ganska skönt också.. idag fick jag mina små julklappar :) och jag äääälskar objektivet :) fast det är megalitet så det ser ganska kul ut på kameran,, det kommer mog se ännu roligare ut när jag ahr batterigreppet och allt sånt på ocskå ^^

37 dagar

jaha det händer inte så jättemkt här, men tiden går och det känns ganska skönt att kunna säga att jag kommer hem nästa månad :) idag stannade jag en sväng på target och köpte en bikini haha rätt årstid I know.. men jag måste nog sluta köpa grejer ha! som om det skulle hända så att jag faktiskt kan få hem allt också..

Woho

En intressant grej: jag har inte hört några fyrverkerier över huvud taget! Jag son trodde att folk verkligen went craazy with that stuff ovee here, but i guess i was wrong! hoppas att sverige går i samma fotsteg snart :)

RSS 2.0