11.06

nu har jag packat ganska mkt. jag har tömt sängbordet, garderoben och byrån på saker. även lite grejs från badrummet. men jag tror verkligen inte att jag kommer kunna pcka i alla grejor. men men. det är ju tur att jag har min vakuumpåse till kläderna iaf :) imron jobbar jag, vet dock inte vilka tider. jag vill åka till banken också och avsluta mina konton där, så det måste jag fråga om jag kan sticka dit. och på tisdag skulle vi försöka åka runt 12-tiden. sedan ska vi vara framme i denver på fredag så det blir 3 hotellstopp.

en sak man måste älska med usa:

en sak man måste älska med usa: alla vattenfontäner över allt! hur underbart är det inte att veta att när man har sprungit 3 km uppför en lång backe så väntar det en vattenfontän. jo VÄLDIGTUNDERBART!

testade även ett nytt slut på rundan och fick se en ny sak; ett rött hus med vita knutar. svensk flagga. över dörren hänger en dalahäst med familjens namn. gissa vad de heter? jo Andersson så klart! haha

det här med packning..

ja söndagen kommer jag nog att ägna åt att packa. min resväska var full när jag åkte hit. då var det vinter ute, jag hade vinterjacka och tjocka varma kläder på mig. nu är det varmt och jag ska ha alla tjocka kläder nerpackade. + att jag har köpt lite nya grejer här. men eftersom jag inte behöver tänka på någon vikt på väskorna nu är det väl bara till att knöka i allt.

btw, ju mer jag tänker på det här med re-matchen ju bättre känns det. ibland har jag funderat på om jag ska gå in i en re-match, eftersom det inte känns som om jag har kommit in i familjen så bra. men sen har jag tänkt att det löser sig, det är bara ett år. så det känns lite skönt trots allt.

Denver..



(klicka på bilden)

ja en liten smidig roadtrip på sådär 2608 km med start på tisdag.

ja, på tisdag ska jag (med min nuvarande värdfamilj) starta en roadtrip hela vägen till denver, för att stanna där i ca en månad innan min re-match startar. ska bli väldigt intressant att få se lite mer av usa. men jag undrar hur det kommer att gå med barnen i bilen. tur att de har dvd-spelare i minivanen! vi kommer ju självklart göra några hotell-stopp på vägen. och pappan har fixat så vi kommer ha internet i vanen under resan, synd bara att mitt databatteri är så dåligt och bara håller i 25 minuter :/

ett tips..

nu inser jag att det inte var så smart att dricka 750 ml energidryck vid den här tiden! dels kommer jag säkert att behöva gå på toa någongång mitt i natten. och sen kanske det blir lite problem med att somna? dumma usa som har så stora flaskor!

Re- match

ja så kan det gå. det ska ju som sagt bli en flytt till arizona. runt 4 juli. MEN. dit de ska flytta finns det ingen områdesrepresentant, vilket det enligt något lag-aktigt måste finnas 1 timme från au pairen. så jag kan inte följa med. så det som kommer att hända är att jag ska gå in i en sk re-match, och försöka matcha med en ny familj. så dumma arizona! jag som faktiskt ville flytta dit haha. men pappan fick ju ett jobbkontrakt på 5 år där borta så det förstår jag ju att de säger ja till.

men iaf. jag vet inte riktigt hur det kommer funka, de skulle ringa och prata med shelly (min nuvarande områdesrepresentant). men det är jag vet är iaf att man är i den här re-matchnings-grejen i två veckor, så man har två veckor på sig att matcha med en ny familj annars är det hejdå usa och hej sverige, så vem vet, jag kanske kommer hem redan i mitten av juli? men de här re-matchningarna brukar ofta gå väldigt fort och väldigt bra. man kommer lixom i en speciell "kö" där det finns familjer som behöver en au pair fort. så jag hoppas att allt ska gå bra. men jag har ju några frågor till shelly sen.

och jag skriver mer om vad som händer/ kommer att hända så fort jag vet mer!

118 100

jag skrev till 118 100 igår om min sjöstjärne-fråga, "varför heter det sjöstjärna när de lever i hav och inte i någon sjö?". och idag fick jag svar: "Anledningen till att det heter sjöstjärna är för att det det förmodligen låter finare än havsstjärna " ett mycket dåligt svar tycker jag! och eftersom man bara fick en gratis fråga från internet och jag är för snål för att slösa mobilpengar (av någon konstig anledning så är mobilpengar värda så mycket mer än vanliga pengar) så skriver jag inte tillbaka och klagar.

en liten fundering..

varför heter det sjöstjärna när de små djuren lever i hav och inte i någon sjö?? någon som har en rimlig förklaring på det?

ja så kan det går när man kollar på Svampbob- filmen för tredje dagen i rad och börjar tänka på dubbelord och jämflra svenska och engelska.



http://s.bebo.com/app-image/6368312351/5411656627/PROFILE/i.idlestudios.com/img/q/u/08/04/05/grppic_2104324_PatrickStarFanclub.jpg
tack för det patrik! nu kommer jag att störa mig på det. FÖR ALLTID!

hur vet man att man är trött?

jo, kanske man ställer sig i duschen med strumpor på. tyckte att det var något som kändes fel, och självklart börjar jag skratta åt mig själv när jag upptäcker att jag har ett par blöta strumpor på fötterna.

idag har det varit en bra dag! mer sådana här dagar tack! jag började kl 8, och David och Deborah hade vaknat tidigt idag (tror att jag hörde någon på våningen över mig strax innan kl 6) så de hade redan ätit frukost. och det stod frukost på bordet till mig. men jag skyndar mig ju att äta eftersom det känns dumt att sitta och äta utan barnen när jag ska jobba. men iaf, vi börjar göra oss i ordning för att åka till the mall! själva mallet (bra ord på svenska tack!) öppnar kl 9, och det tar ca 30-45 minuter att åka dit. så vi packar lite snacks och extrakläder och ger oss iväg.

vi stannar där i ungefär 1½ timme. glömde visst att säga att det är en liten inomhus-lekpark där inne där vi är :b det finns också en merry-go-round- karusell där som de åkte några gånger. sen ger vi oss av hemmåt igen och det är dags för lunch. efter lunch är det dags för davids nap och jag och deborah gör lite pyssel, idag målade hon ett fågelbo och sen gjorde vi en fågel (en fågel med 4 ben som såg likadana ut som vingarna, så det såg mer ut som en insekt med 6 ben än en fågel). david vaknade och vi kollade på svampbob-filmen (jag och deborah kollade även på den filmen igår när david hade sin nap) och åt varsin cupcake. när filmen var slut var det ca en 1½ timme kvar till middag, så vi gick ut och lekte till middagen var färdig och sedan var det dags för mig att sluta.

då stack jag ut och sprang den korta rundan och det var 26 grader ute (blä på det) men det gick bra och jag var nöjd över att kunna komma igång och springa igen efter ett uppehåll på ca 3 veckor.

oj det blev visst ett långt inlägg idag, men så blire ibland!

100 dagar.

fick för mig att räkna hur många dagar jag har varit  i usa nu. och det är exakt 100 dagar idag! och nu har jag börjat lite med mitt sommarschema. men eftersom deborah hade skola mån + tis denna veckan så jobbar jag några timmar på lördag. annars kommar jag vara ledig på lördagar. så tors + fre jobbar jag 08.00- 5.30. på lör är det 8.00-1.00 som gäller. sen har deborah sitt birthday party i lekparken här i närheten så jag kommer nog att vara där ett tag. så det känns som det kommer ta ett tag innan jag kan msn:a eller skype:a med någon nu :b men nu vet ni varför!

en kul grej

en liten kul grej om någon vill testa.. Tryck här! det funkade för mig iaf :b

steg 3

klart att jag klippte! hade ju inget annat att göra. även att jag ångrade mig direkt efter men det är ju en annan sak. och det går ju bara att sätta upp med några spännen


vad händer när sanna har tråkigt...

...och hittar en sax?

steg 1


steg 2


steg 3 kommer imorgon :b vad tror ni? klippte jag lugg eller inte?

Hoppas!!

hoppas hoppas hoppas att det går som planerat på söndag! om det gör det så åker jag och några andra au pairer till en nöjespark!!! :D jag som älskar bergochdalbanor så jag hoppas att det finns många!

skumt väder..

ja vädret här är skumt. just nu är det 26 grader ute. igår var det 10. det hoppar verkligen fram och tillbaka. jag skulle nog vilja att det stannade på 10. men jag är ju lite konstig också.

men det händer inte så mkt här borta. pappan i familjen har fått jobbet i arizona. så det är ett steg närmare en flytt. men jag vet fortfarande inte om det blir flytt eller om han ska veckopendla. hör av mig när jag vet något om det.

har också skickat hem ett kort idag. som innehåller en grej till icca, du vet nog vad :b


.

hur min förskylning har sett ut:
måndag + tisdag- superont i halsen när jag sväljer
tisdag + onsdag- slem i halsen och harklar mig typ hela tiden
ons + torsdag- börjar hosta lite, börjar även bli lite smått täppt i näsan
fre+ lör + sön- TÄPPT!
sön+ måndag- hostade mycket
mån- fortfarande lite täppt, hostar lite och har ont i huvudet.

undrar hur det är imorgon. det här är en spännande förkylning med nya symptom nästan varje dag haha.

tillbakaaaa

nu kom jag tillbaka efter mötet. så nu har jag fina naglar haha. så första gången jag fått manikyr nu. inget jag skulle betala 12 dollar för igen eftersom jag bara biter på mina naglar ändå. just det jag körde ju helt själv idag också. inte alltid det lättaste att köra när det är 4 filer och man inte hittar :b men jag klarade mig ganska bra tycker jag :) efter mötet körde jag och Rumi till lite affärer. jag köpte inte så mkt, men eftersom det är billigt blev det ju ändå något!

- en bok som heter "dog tricks- 40 fun tricks for you and your dog" - $3,99
- 84 svarta hårnålar, eller vad det heter- $1
- 6 par strumpor- $6,99
- ett par flipflops- $1

jag fick även 4 nya quarters idag. så nu har jag 19 st! nästan hälften :b

bara förkyld!

jag har iaf bara en vanlig förkylning den här gången, och även att den är jobbig så kunde det varit värre! nu äter jag  halstabletter och behöver egentligen nässpray också. ska nog köpa det imorn. och imorn ska jag ju också på ett au pair möte, då är det manikyr som gäller.  så ska vi få cupcakes också :) sen ska jag nog direkt hem tror jag. kanske stannar till lite på walmart som ligger på andra sidan gatan från nagelstället.

så nu ska jag bara klara mig igenom 5 timmar jobb sen ska jag nog sova! haha

18.58

usch nu har jag fått ont i halsen igen.. känns ungefär som förra gången. så imorn ska jag gå till cvs och se om jag kan hitta något bra mot halsont så det inte slutar som sist!

annars har de tinte hänt så mkt. det är varmt och jobbigt här. och på tal om varmt så kaaaaanske pappan i familjen har fått jobb i arizona, så då kaaaaaanske det blir en flytt dit. och där har de sommartemperatur på 40-45 grader! men jag vill dit ändå :)

RSS 2.0