blä.

ingen fotokurs för mig :( de hade bara 20 platser, men ibland tar de in extra, så jag mailade läraren och frågade, men de har bara 20 datorer så det funkade inte.. så jag får hitta något annat.

jag har iaf varit på min första lektion idag! och det kommer vara en jättebra kurs för mig tror jag! när kursen är slut kommer min gramatik vara på college- nivå :) jag är klar med dagens läxa. det var ifs inte så svårt. plocka ut subject och verb från 40 meningar haha. och läraren är bra också. :)

sorry men...

.. jag har inte riktigt haft tid för att välja + fixa med bilder och skriva massa text om helgen. idag på morgonen åkte jag iväg till skolan och köpte min bok inför imorgon (66 dollar btw), jag börjar ju college imorn! det blir engelska kursen. jag vet fortfarande inte hur det blir med fotokursen. men jag hoppas fortfarande.

sen åkte vi iaf in till dc och the pentagon! så jag har varit inne där idag! =) åt lunch + fick en liten rundtur, såg var planet krashade in, fick veta att stället där det krashade var nyrenoverat, men de var lite sena med att flytta in folket där, så när det hände var det inte så många som jobbade där, som tur var, och Katie skulle ha jobbat där.

men som sagt first day of school tomorrow for me, lizzy and mike!

vrf kommer man alltid på mer saker att skriva när man precis publicerat ett inlägg? vi var och kollade på lite andra grejer idag också, så hittar katie ett nytt set med lakan, kuddar och täcke/överkast så frågar hon om jag gillar det och om vi ska måla om mitt rum haha. så nu går mitt rum från en konstig ton av brun, med grönt. till gråblå väggar och blå + brunt på sängen =)

fotokurs.

Nu är jag nr 1 på väntlistan för fotokursen, och de som inte har betalat innan kl 7 imorn bitti försvinner från kursen! så jag hoppas att det är iaf en som inte betalar så jag kan läsa den! :)

helg

uppdatering av bloggen och BILDER kommer ikväll eller imorgon. troligtvis imorgon :b

Busy day tomorrow!

runt kl 10 ska vi (jag, mike och lizzy) va på the dry cleaning för atyt mike ska få sin skoluniform fixad. 10.30 ska vi vara på lizzys skola för öppet hus, det är papper som ska lämnas in, saker som ska köpas, lärare som det ska hälsas på, papper som ska hämtas m.m. så vi är nog där till 1 ungefär. runt 2 ska vi vara på metrostationen för att åka in till dc för guidningen i vita huset. och mellan skolan och vi åker ska det hem och bytas kläder och lagas lunch! sen när turen i vita huset är över ska jag ta metron för att träffa amanda, sen åker vi till hennes hotel, hämtar hennes väskor, tar metron tillbaka till min bil. så som sagt, Buuuuusyyyy day!

Första dagen i college på tisdag!

just nu är jag anmäld till tre kurser på montgomery college, 9 credits, 90 timmar. men jag behöver bara 6 cr.

kurserna jag är anmäld till:
* EN 105 Principles of english grammar
* SP 101 Elementery spanish
* PG 161 Introduction to digital photography

jag har andra platsen på väntlistan till fotokursen, som för övrigt är på lördagar. eng kursen kan nog vara bra att ha, men det kan vara kul att lära sig spanska också. så om jag kan gå fotokursen vet jag inte riktigt vilken jag ska välja.. btw dessa 3 kurser kostar tillsammans 1600 dollar! värdfamiljen betalar 500. jag betalar resten. :/ men jag ska ju bara betala för två kurser.

..

jag klarade engelska testet. btw den delen som jag var nervös över hade jag 116/120 på men grejen där man skulle lyssna som jag tyckte var skitenkel hade jag 82/120 på haha.. skumt.

så nu har jag anmält mig till spanska 101 och en fotokurs. men på fotokursen är jag bara på väntlistan för den var full :/ så jag ska anmäla mig till en engelska kurs också så om jag inte kan läsa fotokursen så har jag eng+ spanska. men sen är det ju självklart lite problem med engelska kursen också. i gramatk så är jag på nivå 104, så då vill jag ju läsa den kursen. men nejdå för att kunna läsa den måste jag ha läst reading 103! så antingen så tar jag reading 103 eller så hoppar jag bakåt i gramatikkursen och tar 103 i det?

Silent drill patron



här kommer videon som jag lovade! de höll på med det där i ca 15-20 minuter. det var väldigt häftigt. och jag filmade typ den tråkigaste delen haha

Fångarna på fortet!

ja det känns lite som ett måste att kolla på fångarna på fortet. men vrf sänder de det på måndagar? det ska ju vara på fredagar! men men.. jag ska snart kolla på det iaf, hoppas att det är kul.

imorn ska jag iaf få reda på mitt resultat från engelska testet. är lite nervös över en del. så håll tummarna!

Ett flyg bokat!

nu har jag bokat mitt flyg ner till Fort Lauderdale den 1 november! yay me! men flyget hem (eller tillbaka till washington) har jag inte bokat än. kanske gör det någon gång i veckan eller sååå.. 84 dollar kostade flyget dit ner iaf, så det var inte så farligt! :)

mätt!

kom precis hem från red robin där vi åt. jag hade cesar sallad, och det var inte lite sallad heller! jag kom att tänka på den gången på mcdonalds i sälen när jag hade cesarsallad, en sån där som man skakade om någon kommer ihåg det, och jag höll iaf inte fast locket så hela salladen flög ut på golvet XD. idag slapp jag iaf skak-sallad och det hamnade inget på golvet heller! haha

och nu är det helg igen. inga planer för helgen. ska nog inte åka och shoppa någonstans, kanske se en film eller något. får se vad som händer.

Kom på att jag kanske borde fixa en ny header till bloggen?! aja, inte nu iaf!

Snart börjar jag college!

fick hem lite papper idag om college med bl a min college student e-mail och lite inloggningsuppgifter och så. jag längtar verkligen efter att börja skolan! hahamen först måste jag ju få reda på resultatet och se om jag kan läsa fotokurs eller inte. engelska blir det i vilket fall som helst.

ett måste är ju iaf att köpa en college-tröja!
Photo of Montgomery College Clothing and Gifts

hoppas att de har lite emr att välja på än vad som visas på hemsidan bara för de var inte så snygga haha

svårt för att bestämma mig..

jag fick ett litet ryck nu på morgonen och var sjukt nära att beställa ett nytt objektiv. jag vet vilket jag vill ha, men det räcker ju inte, för det finns ju i tre olika versioner också!

Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM Lens for Nikon Mount Digital SLR Cameras
(med bildstabillisator och autofokus) - 449 dollar

Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC HSM Macro Lens for Nikon DSLR (autofokus)- 369 dollar

Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC IF Macro Lens for Nikon Digital SLR Cameras (autofokus innuti objektivet, så objektivet rör sig inte en massa)- 389 dollar

så jag väljer mellan de två första.. hjälp mig?

tisdag

så idag skulle jag ha fått se vita huset. meeeen! det blev flyttat till den 27e ist. så då blir det bara en vanlig dag idag. förutom att jag vaknade två timmar tidigare än vad jag brukar :/

kind of ledig idag

då är det måndag igen, och imorn är det vita huset som gäller. klädsel: kjol, t-shirt (inget uringat ellet med tunna axelband) och snygga skor, alltså inga flipflop eller converse. jag får skoskav av mina andra skor :/ så nu går jag omkring med ett par skor som jag ska ha på mig imorn och jag vet att jag kommer få skoskav imorn men men. idag är jag iaf typ ledig. jag väckte mike vid halv 10, men sen kom katie och lizzy hem från läkaren (lizzy har någon infektion under armen och sist vi var hos läkaren så skar hon i det och nu har det blivit värsta bölden) och katie säger att hon tar ledigt från jobbet idag. så det är lite skönt :p

engelska testet

så igår gjorde jag iaf mitt eng- prov! jag tror att det gick ganska bra. men jag får inte veta resultat förrän den 24:e aug. så tills dess är det bara till att vänta och vänta.


två konstiga drömmar

jag bara måste berätta om två superkonstiga drömmar jag hade inatt.

i den första så satt jag och läste på aftonbladet att hela eksjö stad var byggt på lik (!). sen var jag i eksjö. och folk höll på att gräva och massa för att kolla hur det var med alla liken. helt plötsligt var det en person som hade en mikrofon som sa "men kommer ni inte ihåg år 1976 när rysslad dumpade 5 miljoner lik från flygplan?! de måste ju ha landat här i Eksjö!" alla tyckte att han var jättesmart som kom på det. dessutom var liken ca 2 meter ner i marken.

Drömmar är skumma! och nu till nästa dröm som är ännu skummare!

och i denna drömmen så var mamma, pappa och icca här i usa. de hade båten med sig (!) och washington DC låg i mitten av landet och LA låg ca 1 h från DC. men iaf så skulle vi ut med båten i LA, i havet (men LA låg 1 h från DC som låg mitt i usa). men iaf så har pappa tappat bort Snör-flytaren till båten. ingen vet vad det är så vi springer omkring och letar efter något som vi inte vet vad det är. men sen säger pappa att det ser ut som en stege i frigolit. vi hittar en stege i frigolit, ca 10 cm, men den "är för liten, det är en sån som stora båtar använder" enligt pappa. så jag ger upp och går till poolen och vad hittar jag där? jo Edwart (jag läser en parodi på twilight just nu och vampyren heter edwart ist för edward) som har snörflytaren! och han övar på delfinhopp (simmar under "stegen" och hoppar upp i luften över pinnarna/ stegen eller vad man ska kalla det). så jag hoppar i poolen ch simmar fram och ska ta snörflytaren men då biter han mig i örat! dumma vampyr. men jag var en mkt starkare vampyr än honom så jag bet av båda hans öron. sen ger jag snörflytaren till pappa och vi åker ut med båten. så nu ska jag lära er exakt vad en snörflytare är!



så det vita efter den supersnygga båten är snörflytaren! och den flyter efter båten och sitter fast i båten med snygga röda rep. och det gröna repen snurrar man fast runt motorn och i snörflytaren. så ifall man tappar motorn så kan man fortfarande få tag på den eftersom snörflytaren klarar vikten av motorn och håller den flytande!

haha det var nog en av mina konstigaste drömmar någonsin! btw, jag har fortfarande ont i örat av det där vampyrbettet! kanske skulle gå till doktorn och säga att mitt vampyrbett gör ont?

onsdag

så det blev  inget engelska test idag. kanske imorgon. sist när jag var där så stod det att jag skulle komma tillbaka på onsdag. och idag när jag var där så sa de först att jag skulle gå till sal A110. det gjorde jag. då sa de att jag skulle fylla i en ansökan och gå till ett annat ställe. det gjorde jag. när jag kommer dit så säger de att det är fel ansökan och att jag måste fylla i en annan grej som min värdfamilj måste hjälpa till att fylla i. så jag ska troligtvis tillbaka imorgon. kråååååångel!

Silent drill patron

så idag har vi varit och kollat på marinkåren och silent drill patron! ganska häftigt. lägger in en video på det imorgon!


sen fick man ta kort tillsammans med marinsoldaterna. och lizzy tar ett jättebra kort på mig och en väldigt snygg marinsoldat ^^. jag ser kortet och det var bra. sen nästa gång jag ska kolla så är kortet borta. spårlöst försvunnet. vet att det har hänt en annan gång med kameran när jag var säker på att jag hade ett kort och sen var det bara borta.

-

ledtråd på vad jag gör just nu..



färgar håret! det behövs efter 6 månader utan färgning. så jag hoppas att jag lyckas bra. och jag måste verkligen skölja ur all färg denna gången eftersom jag inte har någon handduk att förstöra.

10 minuter kvar..

5 minuter..

har förresten fått tillbaka bilen idag. det var någon vätska som var massa smutsig och behövde bytas, så det är fixat nu.

KLAR! :D

måndag

idag låg jag och snoozade till 10.27. börjar jobba 10.30. men det hinner jag ju till! annars gör vi inte så mkt på dagarna. lizzy är just nu hos en kompis och mike spelar datorspel. så jag ska spela lite sims snart ^^. vi har varit ute en stund också och kastat amerikansk fotboll. jag är verkligen sämst på det här med bollsporter! även att jag kunde få iväg bollen ganska långt när jag sparkede den (de gånger jag träffade bollen vill säga).

6 månader

så idag är det alltså 6 månader sedan jag lämnade sverige. och det är också 6 månader till jag kommer hem. och 6 månader kvar till pappa fyller 45! det sista halvåret här kommer gå väldigt fort tror jag. när lizzy och mike börjar skolan (31 aug och 1 sept) kommer jag jobba ca 25 h/ vecka. jag är ledig mellan 9- 3 ungefär. och jag ska själv gå i skolan. jag ska också ta tag i det här med träning när hösten kommer och jag kan vara utomhus utan att dö. jag ska ju faktiskt springa gbg-varvet nästa sommar!  och på tal om min skola så har jag inte gjort mitt engelska test än. det var bara öppet på onsdagar, så testet görs på onsdag, så håll tummarna för mig!

lördag

då är det lördag igen. och jag har inte åkt iväg för att shoppa någonstans. kanske för att jag inte har någon bil. men jag kom också på att det kan vara bra att spara lite på mina pengar. om 3 veckor kommer amanda kusin hit så det ska bli kul! sen första veckan i nov så blir det floriiiiidaaaa med mamma, pappa och icca. det ska också bli väldigt kul. and guess what? imorn har jag varit i usa i 6 månader! ett halvår. helt sjukt vad tiden går fort!

och igår köpte jag the sims 3. jag vet. jag är en nörd. men the sims är kul haha.

17 aug

det var visst den 17 aug som turen i vita huset var. och jag kan följa med! woho! fast tyvärr får man ju inte ta bilder. men men.

fredag

så idag har jag kört massor och använt katies bil. på ett sätt är det vääääldigt najs att köra en ny bil. men när det är någon annans bil är det lite läskigt också haha. fast steves bil är ännu läskigare. men den 15 aug kanske jag ska få en guidad tur i vita huset! hoppas hoppas hoppas. för det är till för de som jobbar inom militären + familj. men de skrev in mitt social security number också så jag hoppas att jag får följa med. och någon helg ska jag ju få guidad tur i pentagon också så det är coolt. nu är det mat!

torsdag

två saker som händer just nu; imorn ska jag till college för att göra ett engelska test för att se om jag får läsa vilka kurser som helst eller om jag måste läsa engelska. var lite nervös över det först, men den gick jag in för att kolla övningsfrågor:

Reading Skills

My cousin lived in the city from 1984 to 1989.

When did my cousin live in the city?

    • after 1989
    • before 1984
    • between 1984 and 1989
    • neither in 1984 nor in 1989

Sentence Meaning

Mr. Swoboda grows roses, tomatoes, and carrots.
That is why his friends say that he is a good ___________ .

    • gardener
    • builder
    • painter
    • florist
så det känns som jag kommer klara det. och då mina vänner ska jag gå en fotokurs! :) om det nu inte är så att det är sjukt dyrt. jag får ju bara 500 dollar av värdfamiljen till mina kurser.

den andra saken som hänt är att min minivan som jag kör omkring med har pajat! så nu har de börjat leta efter en ny bil. eller en ny begagnad bil rättare sagt. med minivanen så är det "something wrong with the transmission". okej jag fattar inte ett dugg vad det är som är fel egentligen. men det går inte att köra den iaf.


annars har vi inte gjort så mkt idag. de är marsvinsvakt i två veckor nu och tycker att det är jättekul med marsvin så de har uppe marsvinen några timmar varje dag. marsvin är ju verkligen sååååååå kul (hoppas alla förstår min ironi, men efter ca 10 år med marsvin är man ganska trött på dem). sen skulle vi ta bilen till en annan pool, men vi kom inte så långt pga av att det verkligen inte gick att köra bilen. men det var bara 1.5 miles så jag och mike gick och lizzy tog en cykel. när vi kommer dit och betalar för att gå in. stänger de poolen pga av dåligt väder (regn och åska, så ja mamma idag har vi faktiskt haft åska). så vi går hem igen. och vi fick tre "biljetter" så vi kan gå tillbaka någon annan dag eftersom vi bara var där inne i 2 minuter innan de sa att destängde.

så vi bara kollade på en film när vi kom hem. en ganska bra film faktiskt. utan en del i slutet..



tisdag

jag har haft en toppendag i hersheyspark idag iaf! tog tom lite bilder ^^ men det kommer senare. och vi hade tur med vädret idag för det var bara 30 grader och det var molnigt! jag har också sett världens största chokladfabrik. synd bara att amerikansk choklad är äckligt!

Hersheypark

Hit (länk) ska jag idag. så just nu panikladdar jag kompaktkameran och gör mig redo för att åka!

RSS 2.0