Vegetarisk mat!

nu har jag ringt och fixat så jag har vegetarisk mat på mina flyg! :) det är läskigt att ringa och prata engelska. hur ska jag klara mig ett år i usa? ^^

jag hade tänkt att göra en testpackning snart och se om jag klarar mig med en väska. hoppas!

Börjat packa

idag har jag börjat packa lite :) eller jag har iaf lagt i några saker som jag vet att jag inte kommer använda. som regnkläder + gummistävlar och så mina träningskläder. sen har jag inte kommit mycket längre ^^

bagage-problem

hmm från och med första jan i år får man tydligen bara ha en resväska med sig på högst 23 kg.. är det meningne att man ska kunna packa för ett år på mindre än 23 kg?! det var ju vad jag hade med mig till en vecka på kreta!

man kan tydligen betala för en väska till, $50. undrar om jag kommer behöva betala det två gånger då? isf är jag ju uppe i $100. sedan på flygen från NY till charlottesville måste jag också betala. "brukar ligga på $25 för första väskan och $35 för andra väskan" det är $60, och om jag måste betala det två gånger också så är det ju $120. sammanlagt $220 för att kunna ta med mig allt? någon som vet hur detta funkar?

lite papper ja




Det är ju lite papper jag har iaf.. över 200 sidor :)

Flygtider!

idag har jag fått hem alla mina flygtider och flygbiljetter :)

8 feb

07.50 lyfter från Göteborg
09.35 framme i Frankfurt

Flygtid: 1h45min

Väntetid till nästa flyg: 3h40min

13.15 lyfter från Frankfurt
16.20 framme i Newark (framme 22.20 svensk tid)

Flygtid 9h05min

11 feb

14.46 lyfter från Newark
16.05 framme i Washington DC

Flygtid: 1h19min

Väntetid till nästa flyg: 1h57min

18.02 lyfter från Washington DC
18.55 framme i Charlottesville

Flygtid: 53 min

Från Charlottesville är det ca en halvtimme till Palmyra, så det finns ju flygplats i närheten.

mitt pre-departure project

nu är jag duktig och skirver lite på migg pre-departue project :) någon som har lite tips på roliga lekar och sånt man kan leka med en två-åring och en fem-åring?

Två veckor kvar

nu är det bara två veckor kvar till jag åker iväg! och jag har fortfarande inte börjat bli så nervös, men det kommer jag att bli. idag iaf böckerna som jag har beställt kommit. deborah som är 4 år får boken Do you know pippi longstocking? och david som är två år får Pettson and findus- the birthday cake.

jag har inte fått mina flygbiljetter och sånt än, hade hoppats på att de skulle komma idag, men de kanske kommer imorgon då. tänkte åka iväg till jkpg när jag fått dem och köpa det sista :)

Dollar

idag har jag varit nere på stan och hämtat ut mina dollar :)

http://www.yorkblog.com/biz/img/new-5-dollar-bill.jpg

några femmor, tior och tjugor blev det :)

Stockholm

ja i tisdags var jag ju då i sthlm för min intervju. jag trodde att det skulle vara hur serriöst och läskigt som helst. jag hade nog föreställt mig det som en läskig gubbe som sitter vid ett stort bord i ett stort bord och ställer massa läskiga och svåra frågor. men så var det verkligen inte!

jag hade tid vid 9. kom till ambassaden halv nio. och fick stå te och vänta (svinkallt) i lite mer än en halvtimme. sen fick jag gå igenom en sån grej man går igenom på flygplatser, metalldetektor-liknande, och lägga upp väskan på ett band, så den röntgades. kamera och mobil fick jag inte ta med in.

sen kom jag iaf in och fick sitta och vänta i ca 2½ timme! sen ropades mitt namn upp och jag fick gå fram till en lucka, där lämnade jag fingeravtryck och svarade på tre frågor, det tog sammanlagt mindre än en minut! så det körde vi 70 mil för :) kul.. men idag har jag nog fått tillbaka mitt pass med ett visum i :)

har btw sålt min bil också :)

Checklista till amerikanska ambassaden!

- Amerikanska Visumunderlaget DS-2019 [x]
- Sevis receipt (-I901) [x]
- Visumansökan DS-156 [x]
- Visumansökan DS-157 [x]
- Visumansökan DS-158 [x]
- Giltig pass [x]
- Personbevis "120-personbevis med alla relationer" [x]
- Orginalkvitto från banken att avgiften är inbetalad [x]
- Ett brev adresserat till mig med frimärke för 62 kr (för att skicka hem mitt pass) [x]
- Ett foto, 5*5 cm [x]
- Amerikanska ambassadens checklista [ ] - Ska skriva ut snart!
- Bevis från banken att jag har tillräckligt med pengar [x]

Det ska nog gå bra det här! önska mig lycka till!

Stockholm!

imorgon bär det av mot kungliga huvudstaden! ^^ ska på min intervju på tisdag klockan 9. som tur är har man ju släkt i sthlm man kan bo hos. :) annars skulle vi behöva åka hemskt tidigt..

Klockor

Nu har jag lagt till två klockor till vänster så ni kan hålla koll på vad klockan är hos mig ^^

baah

nu fick jag lite panik igen.. tänkte ju inte på att det var fredag idag så att bank och skatteverket redan har stängt. jag har iaf bokat en tid hos amerikanska ambassaden nu. men jag måste ha med mig ett personbevis som man fixar hos skatteverket, jag har ingen aning om hur lång tid det tar. sen måste jag till banken och betala in pengar och fixa ett bevis på att jag har tillräckligt med pengar för detta.. hur mkt det nu kan vara.. sen måste jag fixa kort också.. 50x50 mm. mot vit bakgrund, rakt framifrån. huvudet ska vara mellan 25 och 35 mm.. smiiiidigt

går bra ändå

har fått svar från STS nu om mitt namn och det går bra ändå när det bara är en bokstav felstavat. så nu ska jag snart börja fylla i alla miljoner papper och sedan boka en tid för intervju!

Krångel!

idag fick jag visumhandlingarna, ca 7000 papper haha. skulle börja fylla i och boka tid hos amerikanska ambassaden. men nej då mitt namn var felstavat. eller egentligen är det här med mitt namn väldigt krångligt. Sanna Skär står det i passet och körkortet och överallt, men jag HETER Sanna Skäär. haha jag har iaf mailat STS som har hand om allt så hoppas jag att det löser sig så fort som möjligt, jag vill att allt ska vara klart och uppordnat!

Bloglovin

Glöm inte att Följa min nya blogg med bloglovin :)

5 veckor kvar!

idag är det 5 veckor kvar till jag åker iväg. lite nervös är jag allt!

idag ska jag iaf åka och ombesikta bilen så jag kan sälja den sedan. och sen ska jag iväg till jkpg och köpa massa gojs. väntar även på ett brev så jag kan boka tid för intervju hos amerikanska ambassaden.

Ny blogg!

Nu har jag gjort en ny blogg där jag ska skriva allt om mitt au pair-år!


RSS 2.0