torsdag

oj redan helg snart igen! där ser man.. vill ni veta något som inte är så kul? om jag skulle ha stannat i den här familjen ca 3 månader längre skulle jag fått följa med på en resa till karibien..

och nu är jag på min fjärde sida på min uppsats.. det är seeeegt.

skolan däremot är rolig. jag lär mig saker och är en av de få i klassen som förstår.. just nu är vi så duktiga att vi får skriva egna meningar! det ni! haha. typ en mening som "I threw a soccerball to my sister" is a pattern 3 scentece. = Noun1, verb, noun2, (prep. phrase) sen ska det göras om till en pattern 4  (noun1 verb, noun2, noun3) och blir då "I threw my sister a soccerball." jag är konstig och tycker att det är kul. ^^

just det jag var ju på tantgympa idag också. det var också riktigt kul faktiskt. det var ett gäng tanter och ett gäng lite yngre. och visste ni att 30 minuter vattengång (kan man översätta det så?) är lika med två timmars gång på land? men jag kommer nog inte fortsätta på tis eller tors iaf, för det var stressigt att hinna till skolan efter.

video



har ingen aning om hur man vrider på filmen. men nu får ni iaf se huset jag bor i.


tant gympa!

imorn ska jag vara med på tant gympa! haha vattenareobics ^^ jag var i simhallen idag för att simma lite, men 6 dollar för att simma i 30 minuter känns ju inte så där jättelönt. så jag vet inte vad det kommer kosta med vattengympan, men första gången är iaf gratis. och ett säsongskort kostar 365 dollar. det känns ju inte heller speciellt lönt om man säger så..

halvvägs

lite över 2½ sidor avklarade! alltså lite över halvvägs! och nu har jag skrivit kortfattat om alla resor jag gjort utanför sverige haha.

btw så gjorde jag en liten kind of videoblogg innan idag. fast jag visar bara huset som jag bor i från utsidan och hunter ^^ så nu har ni något att se fram emot! haha

en liten bit på vägen

nu har jag skrivit en sida på min 5 sidors långa uppsats! bara 4 kvar! och jag har babblat på om allt möjligt från att vi började cykla till skolan när vi började fyran till att eksjö en en gammal trästad till hur vi väljer olika linjer på gymnasiet i sverige. det jag har kvar att skriva om är
* min familj
* skriva om loka resor jag gjort ()jag hoppas att skriva om detta på en hel sida, minst)
* min värdfamilj
* vrf jag ville till usa
* framtidsplaner

sen blir det väl till att babbla på om önnu mer ointressanda saker, kasnke om hur jag väljer strumpor på morgonen. who knows!

Fullt upp

mina helger framöver:
vecka 39: Pats host family is gone så jag ska vara där i helgen och vi ska se på film och så
vecka 40: min helgkurs i Baltimore.
vecka 41: troligen New York med Pat.
vecka 42: om det inte blir NY vecka 41 så blir det det denna helgen.
Vecka 43: Halloween + jag flyger till fort lauderdale på måndagen efter.
Vecka 44: flyger hem från orlando och bara tre månader kvar i usa.

sen är det min födelsedag, fira jul i minnesota, nyår. sen är det bara en dryg månad kvar till jag åker hem.

så jag har en känska av att mina sista månader här kommer gå FORT!

btw så ska mina läxor till helgkursen vara inlämnade på lördag. och jag har inte börjar skriva på min 5-sidors uppsats än. men jag har iaf skrivt dagok för varje dag än så länge, eller jag har fyllt i för varje dag iaf, även om jag inte skrev det på rätt dag.

ska även ladda upp bilder från DC i helgen, men det är samma bilder som jag la upp på fb..

lördag

igår åkte jag och pat in till DC och var turister. och jag tog ca 50 bilder så ni kommer äntligen få se lite bilder :p måste bara lägga upp en av mina favoritbilder jag tog igår :p



mina kurser under helgkursen

här är vad jag fick välja mellan. kan ni gissa vad jag valde?



Glömde skriva att jag måste välja en kurs vid varje tillfälle. så under helgen kommer jag alltså läsa 7 st småkurser.

dagens problem

ett litet problem: idag har både Glee och NCIS säsongspremiär. kl 8 båda två. vad ska man välja? dumt tycker jag att ha båda samtidigt..

just det! mina svampbob hörlurar kom idag :) så jag ska hämta dem imorgon!

Jag borde inte klaga. men...

eftersom jag inte röstade (orkade helt enkelt inte köra 3 mil, åka metro i två timmar och gå 4 km för att rösta) borde jag inte få klaga. men jag måste.

det enda som jag inte ville skulle hända hände. svergiedemokraterna i riksdagen. jag är besviken på sverige. RIKTIGT besviken.

ny kamera

nej jag har inte köpt en ny kamera men jag vil!




nikon har kommit ut med en ny kamera igen.. och jag tycker inte om när de gör det för då vill man ju bara ha en ny kamera! 39 af punkter ist för 11 som jag har nu. och lite andra roliga grejer.  men jag ska inte köpa den. men jag vill......

flyg bokat!

då har jag bokat mitt flyg hem från orlando! eller inte hem kanske men tillbaka hit till washington! så det känns bra att ha båda flygen bokade =)

Ipoden

Måste ju bara säga att den här touch-grejen är helt underbar! Haha skärmen är ju lite större än den andra kölden jag hade så jag kommer nog kolla på mer film och så i den här (ja jag bloggar ju självklart från den nu också) och även om det än så länge tar lite tid att skriva så funkar det väldigt bra ändå. Och btw så är mina svampbob hörlurar slut :/

måste bara visa

vad jag har beställt idag ^^



supercoola hörlurar! :)

Läxor i massor!

jag har massor med läxor att göra och jag är jätteglad! :D anmälde mig till en helgkurs som heter experiencing America bara för att få ihop mina 3 sista credits. och det är bara över en helg sen är jag klar med det. men jag måste lämna in lite läxa till den kursen; en uppsats på 5 sidor, stl 12 times new roman, inga bilder eller rubriker. så det är jag lite orolig över, jag har förmågan att fatta mig väldigt kort när jag skriver uppsatser. sen ska jag även skriva "dagbok" i tre veckor om vad jag gör.

sen har jag ju min vanliga engelska läxa också.

men jag tycker om läxor så det gör inte mig något!

CN eller CT, samma sak!

nu är min ipod påväg till mig! :) såg att den hade lämnat stället i CN idag, trodde att det var Connecticut (som är CT) och tyckte att det var konstigt att det står att jag inte får den förrän på onsdag. sen kollade jag upp stället på google maps och såg att den lämnar KINA idag! haha då förstår jag att det tar lite längre tid.

Tisdag

nu ska vi snart kolla på första delen av sagan om de två tornen ^^. och alla som tycker om sagan om ringen filmerna, men inte sett den förlängda versionen; Se den! även att första filmen var 4 h 10 min, men den är verkligen mkt bättre. + att det är orginalfilmen. de klippte bort massa grejs för att få filmen under 2 h 59 minuter bara för att det passade bättre för bio.

idag har iaf katie åkt iväg med jobbet en vecka så det kommer vara ganska mkt att göra ett tag nu.

idag var det btw dog swim i poolen! igår var det ju labor day och därmed officiellt sista dagen på sommaren så de stängde poolen. men dagen efter har de dog swim så alla hundarna kan komma dit och använda poolen. så jag och lizzy gick dit med hunter och det var jättekul! alla hundar som springer omkring i vattnet, hoppar ut i poolen och leker och har kul!

filmdags!

Måndag

idag har jag träffat pat igen, vi åt sushi till lunch! i like! sen har jag inte gjort så mkt mer, jag var nyss ute och sprang för att testa mina nya löparskor. de funkade bra bra. men jag var totalt omotiverad att springa och eftersom jag sprang själv så gick jag ganska mkt. det var itne för att det var jobbigt eller något jag bara hade inte lust med att springa. det var tråkigt! så jag kanske ska börja springa lite kortare igen ett tag och förbättra tider så det blir kul igen haha. jag har ju för övrigt varit ledig idag eftersom det är labor day.

och jag har inte alls spenderat mkt pengar denna helgen. 300 dollar för ipod och 100 dollar för skor. och lite andra smågrejer.

Måndag

idag har jag träffat pat igen, vi åt sushi till lunch! i like! sen har jag inte gjort så mkt mer, jag var nyss ute och sprang för att testa mina nya löparskor. de funkade bra bra. men jag var totalt omotiverad att springa och eftersom jag sprang själv så gick jag ganska mkt. det var itne för att det var jobbigt eller något jag bara hade inte lust med att springa. det var tråkigt! så jag kanske ska börja springa lite kortare igen ett tag och förbättra tider så det blir kul igen haha. jag har ju för övrigt varit ledig idag eftersom det är labor day.

och jag har inte alls spenderat mkt pengar denna helgen. 300 dollar för ipod och 100 dollar för skor. och lite andra smågrejer.

Söndag

Söndag den 5 september. det närmar sig 7 månader här borta i staterna.

igår var jag ju iaf på bio, vi såg the other guys. lite småkul film. sen kunde jag iaf inte hänga med ut, det var 21 års gräns på det stället. men men. på kvällen sen började jag, mike och steve att kolla på sagan om ringen. den lååååånga versionen (jag hatar detta ordet och blir jämt osäker på hur det stavas, så jag googlar och jag har alltid rätt haha) som är över 4 timmar! den är mycket bättre än den "korta" 3 timmars versionen. men vi började kolla runt kl 9.30 så vi orkade bara se första dvd-skivan som höll på i två timmar. och jag tror att jag somnade en gång under filmen ^^

Idag ska jag kanske träffa pat igen (hon från thailand) men hon har inte loggat in på skype eller fb eller något än. så jag ska nog ta och skicka ett sms.

lördag

idag blir det bio igen! haha. om ca en timme blir jag upphämtad av en au pair från thailand som bor bara 1 km härifrån! så vi ska äta lunch, hon ville ha thaifood så det blir nog det, sen blir det en bio :) ikväll kanske jag hänger med ut för att ha ett goodbye party for en annan au pair som jag aldrig har träffat haha. men vi skulle ta reda på om jag kunde komma in eller inte. på endel ställen får man komma in även att man är under 21, men inte på alla.

guess what

jag beställde precis den nya ipod touchen :D

och jag vill ha den nu! men den kommer om en vecka :/ jag kommer vara helt galen när jag får den. nya teknikprylar är bland det bästa som finns!

update: jag kommer inte få den förrän den 14-16 sept. blä på det.

pluggis

när man bara har en kurs får man vara pluggis! när jag kommer hem, renskriver jag anteckningarna från lektionen, läser igenom kapitlet i textboken och gör läxan! ^^

lite bilder från helgen med amanda

Mötte amanda i chinatown, sen tog vi metorn och hämtade hennes grejer på hotellet, sen tog vi metron tillbaka hem till mig.



på lördagen åkte vi in till DC, var ju självklart tvungna att ta något från starbucks.

jag framför capitol buildning

töntkort, jag vet ^^


Mitt rum

Före

Efter


färgen är lite mer gröngrå ist för blågrå eftersom bäddsetet var mer den färgen. jag är nöjd iaf! fast jag skulle nog hellre viljat ha lite gråare ton på väggarna. men det är iaf bättre än det som var innan! (btw, ingen träningsvärk!)

Nyheter från aftonbladet

på aftonbladet nu står det om två saker som händer här. det var ett gisslandrama idag påväg till mikes skola så jag var tvungen att ta en annan väg. jobbigt. Länk till den nyheten

sen står det lite om orkanen som närmar sig också. och jag är konstig som ser fram emot en orkan, men häftigt att uppleva på något sätt. likadant var det ju med jordbävningen. och skallerormar som jag aldrig såg :( aja, länk till denna nyheten

mitt rum är iaf klart nu :) lägger upp bilder på det imorgon så jag faktiskt kommer att ha tid! jag har ju faktiskt målat i 4 timmar idag. kommer säkert ha träningsvärk imorn haha

RSS 2.0